Napattu Rachel Allenin BAKE! -ohjelmasta ja vaihdettu jauhot.
Tästä tulee rapeapintainen leipä eli koputtaessa kova, mutta ihanan pehmeä sisus.
Raaka-aineet
450g eli n. 7dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoa
1tl sokeria
1tl soodaa (ei leivinjauhetta; tasainen mitta)
1tl suolaa
350-425ml piimää
1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen.
2. Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
3. Tee tee kuivien aineiden keskelle kolo.
4. Kaada suurinosa piimmästä koloon ja sekoita.
5. Lisää tarvittaessa loppu piimä. (Menee yleensä kaikki)
Valmiin taikinan pitäisi olla aika pehmeää, mutta tarpeeksi kiinteää, jotta pystyt muotoilemaan siitä oikeanmallisen pyöreän limpun. Limppu näyttää aivan klönttiläjältä, mutta muotoile siitä jauhojen kanssa limpun muotoinen.
6. Kaavi taikina kulhosta leivinpaperin päälle pellille ja
muotoile leipä.
7. Tee isot ja syvät "viillot" ristikkäin leivälle.
Käytännössä viiltäessä taikina tarttuu, mutta älä välitä siitä. Katso vain, että tulee syvät urat leipään. Näin leipä paistuu hyvin keskeltäkin.
8. Paista 230 asteessa 15 minuuttia toisiksi alimmalla
tasolla, jonka jälkeen alenna lämpö 200 asteeseen ja
paista 30 minuuttia.
HOX! Kypsä leipä kuulostaa ontolta, kun koputat sitä alapuolelta. Suosittelen kääntämään leivän vimeiseksi 5 minuutiksi ylösalaisin, niin on varmasti kypsä keskeltäkin.
Voit lisätä kuivien aineiden joukkoon mausteeksi halutessasi jotain herkkua. Itse olen kokeillut tehdä italialaistyylisen lisäämällä oliviivirenkaita, aurinkokuivattua tomaattia ja yrttejä.
Rakastan siemeniä leivässä, joten tällä ohjeella olen tehnyt myös leivän, johion laitoin auringonkukansiemenia ja pellavansiemeniä.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Viveka 26.8.2009 18:44
Tämä on yksi käytetyimmistä leipäohjeista meillä. Tällä ohjeella tulee jotenkin sellainen rapea leipomoleipä. Olen tehnyt alkukeiton tai -salaatin kaveriksi tätä vieraille. Maistunut on sekä keliakiaruokavaliota noudattaville että muille.
Kiipuli 26.8.2009 15:24
On muuten tosi hyvää!
Rapea päältä ja pehmeä sisus. Laiton kourallisen kaurahiutaleita sellaisenaan mukaan, tuli ehkä hieman liian jähmeä sisus. Pelkillä kuivilla jauholla tulee varmaan vielä parempaa!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.