Italialaisen ruoan ystävänä keliakia toi sydämeen suuren surun. Pizzasta luopuminen otti koville. Kokeilin monia erilaisia gluteenittomia pohjia, mutta mikään ei ollut oikeasti hyvää. Tänään se löytyi!!
Maitorahka pohjainen pizza. Aivan mahtavaa, myös mieheni (ei-keliaakikko) sanoi pizzan maistuvan ihan oikealle.
Eli ohje:
250g rahkaa
1 muna
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1/4 tl psylliumia
1 dl gluteenittomia jauhoja
lisää rahkaan kaikki aineet, sekoita. Levitä leivinpaperille. Käytä runsaasti jauhoja levittäessäsi taikinaa.
Täytä haluamillasi täytteillä.
Paista 200 asteessa n. puoli tuntia (ei korkeamapaa lämpötilaa rahkan takia)
Nauti!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Jonsku 5.11.2015 19:14
Kiitos reseptistä! Menee kokeiluun. Saako tällä ohjeella taikinasta yhden pyöreän pitsan vai riittääkö enempään?
hurraa 4.11.2015 09:26
Kiitos.
Juuri saanut diagnoosin ja törmäilen jatkuvasti Kamalan vaikeaa luottaa mihinkään. Tuntuu että gluteenia on tungettu joka paikkaan vaikka mitä ilmoittaisivat pakkauksissa.
Tuttavat sitten vielä erikseen, kun suhtautuminen on näitä; "No ei se nyt niin vaikeaa ole, nykyään on niin helppo ostaa glut.tuotteita/ Ei tässä ole gluteenia, syöt vaan vähän/ ei pieni vehnäjauho määrä mitään haittaa,... Ne joilla ei ole keliakiaa on tietenkin parhaita neuvomaan(omasta mielestään).
tuuliviiri 25.8.2013 19:14
Minäkin kokeilut tätä ohjetta. Tuli kyllä todella hyvänmakuista pitsaa! Tulen takuulla tekemään toistekin tällä ohjeella.
samppa6 21.8.2013 14:48
Moro, ja kiitos kun jaoit reseptin! Täälläpäin on ollut hirveä rahkavillitys koko kesän - sitä tungetaan ihan jokapaikkaan. Kävimme tuttavillamme eräänä iltana, olivat paistaneet kotiuunissaan pizzaa, myös gluteenitonta. Ja kyllä oli hyvää, kalpenee esim. Rosson pizzat rinnalla ihan mennen tullen. Kyselin vähän reseptistä, kuulin että siihen laitettiin "vähän rahkaa". Meillä kotona ei oltu rahkahuumasta huolimatta kokeiltu rahkaa vielä pizzassa, mutta ei hätää, kohta kokeillaan! Kiitos reseptistä - ensituntumani on siis että tämä rahkaresepti todellakin toimii mutta itse en ole testannut!
Lianna 20.8.2013 23:44
Hei! Kiitos reseptistä! Kuulostaa herkulliselta! Itselläni onnistuu tosi hyvin jopa ilman tarkkaa reseptiä: lämmintä vettä, siihen sekaan kuivahiivaa, 1 tl suolaa ja liraus öljyä, lopuksi jauhoja, sekoitetaan, kunnes tulee levitettävä. Muokkaa leivinpaperin päälle ja lisää tomaattimurska tms. Onnistuu aina! Samalla reseptillä teen valkoisen leivän, jätän taikinan vain löysemmäksi ja laitan sen kylmään uuniin, uuni päälle ja taikina kohoaa siellä itsestään!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.