Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin.
Ohjeessa ei sanottu, mutta kokemuksesta vaahdotin rasvaa ja sokeria todella pitkään. Siten, että suurinosa sokerista on liuennut rasvaan.
Sitten todella varovasti pienin lorauksin munaa joukkoon ja raivokkaasta vatkausta joka välissä.
Mamman marjapiiras
Muropohjainen mustikkapiirakka on kesän parhaimpia herkkuja. Sitä mehevöittää kermaviilitäyte. Piiraaseen sopivat myös puna- tai mustaherukat.
Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta jauhoa (esim. Sunnuntain tummia)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna.
2.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon.
3.Painele taikina jauhotetuin käsin torttuvuoan pohjalle ja
reunoille.
4.Levitä marjat torttupohjalle.
5.Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada
seos marjojen päälle.
6.Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli
tuntia. Jos piiras on pohjasta raaka, pane se vielä
viideksi minuutiksi uunin pohjalle jälkilämpöön
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Lyydia 11.12.2014 18:07
Ihan hyvä vinkki on, jos ei voi käyttää maitotuotteita, laitan soija jogurtti naturel kermaviilin sijaan ja toimii hyvin.
Suviih 31.8.2009 13:03
Hmm.. tuon linkki ei nyt jostain syystä toimi, voisiko ohjeen lisätä suoraan tänne jos se Vivekalla on ylhäällä.
sattara 25.8.2009 14:38
Ilman kananmunaakin piirakkataikinasta tulee vallan mainio. Itse huomasin vasta marjat pohjalle laitettuani kananmunan unohtuneen. Kieltämättä taikina tuntui vähän jäykältä, mutta liruttelin maitoa sekaan jatkeeksi. Lisäsin kananmunan sitten kermaviiliseokseen, mutta marjojen päälle voi laittaa muruseoksenkin, ainakin mustikkapiirakkaan sopii hyvin.
Viveka 23.8.2009 23:02
En ole kokeillut ilman munaa tuota, mutta sehän on perus murotaikinapohja. Netissä seikkailun tuloksena näyttäisi siltä, että sen voi korvata tilkkasella vettä. Tavoiteena olisi saada taikinasta tasainen massa, jonka saat levitettyä lastan avulla.
Täytteeseen laittaisin vaikka ruokalusikallisen perunajauhoja, niin hyytyy kiinteäksi. Tai kermaviilin tilalle voi laittaa vaikka kreikkalaista jogurttia, joka on paljon jämäkämpää kuin kermaviili.
Micialicious 23.8.2009 17:01
Haluttais kovasti koittaa tota reseptiä,mutta perheessä on kananmunalle vaarallisesti allerginen poika,joten ei tule kysymykseenkään että kotiin ostaisin kananmunaa.. Onko kukaan kokeillu tota reseptiä ilman munaa?
Viveka 21.8.2009 16:36
Tänään on tarkoitus taas tehdä tuota piirakkaa. En aio vatkailla tällä kertaa. Teenpä minäkin oikeasta voista.
ponipimu 15.8.2009 01:53
tein eilen taas piirakkaa, finaxin jauhot loppui joten korvasin näin: 1/2 dl riisijauhoja, 1/2 dl perunajauhoja, 1/2 dl maissijauhoja, 1/2 dl maissitärkkelystä.
ja marjoina käytin mansikoita.
illassa oli syöty. hyvää oli!
en edelleenkään vaahdottanut, sulatin vain VOIN ja sekoitin siihen ensin sokerin, sitten munan, ja lopuksi jauhot. margariinia en yleensä käytä, voissa kun on se aito maku joka korostuu gleteenitonta leivottaessa. margariinilla, etenkin lakstoosittomalla rakenne hieman kärsii... ja maku ei ole niin hyvä.
eli jos voit niin käytä oikeaa voita!
Viveka 6.8.2009 12:36
Olen itse tehnyt jo kolmeen kertaan vierastarjottavaksi tuon piirakan. Puolensa on saanut pitää, jotta saa toisen palan. Pitänee itsekin oikaista tuon vaahdottamisen kanssa.
ponipimu 5.8.2009 01:10
hellurei, minäkin tein piirakan, vaihdoin jauhot semperin fin mixiin. meinasin ensin ostaa moilasen valmiin piirakkataikinan, mutta ainesosia lukiessani hoksasin että semperin jauhoseos sisältää melkein kaikkea samaa, joten tein itse ja säästin monta euroa!
meillä on kanoja joten sen osalta piirakasta tuli vielä luomu ja mustikat omalta mökiltä poimittuja.
en edes vaivautunut vaahdottamaan voita ja sokeria, pehmensin vain voin mikrossa ja sekoitin sokerit sekaan, sitten munat ja jauhoseoksen. levitin vuokaan naturel, eli en voidellut saatikka jauhottanut, nuolijalla painelin taikinan ja hyvin sain reunoillekkin asti. paistoin alimmalla tasolla.
ehkä auttaa asiaa että koulutus on kokki, joten hieman soveltaen lähden aina leipomaan, aina ei tarvi murotaikinaa vispata, pelkkä sekoitus riittää.
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Hiivattomat ja gluteenittomat sämpylät
Lisääjä TiinaMaarika ‐ 31.10.2016
Nyt löytyi ihana resepti, josta valmistuu pilvenpehmeitä sämpylöitä. Ystävättäreni antoi reseptin minulle. Reseptiä...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.