Helkan Keittiössä leivontablogin Helka jakoi vinkin ja kuvat Pirkan gluteenittomalla lehtitaikinalla leivottaviin joulutorttuihin Facebookin Gluteeniton-ryhmässä. Se menee tarkalleen näin:
Vinkki kaikille jotka leivotte Pirkan gluteenittomasta voitaikina levyistä joulutorttuja! Olen testaillut syksystä lähtien Pirkan gluteenitonta voitaikinaa josta saa todella lehteviä ja hyvän makuisia leivoksia ja joulutorttuja. Moni on kertonut että tortut uivat rasvassa kypsyessään mutta maku ja lehtevyys on hyvä. Heti ensimmäisellä kerralla kun tein viinereitä niistä niin onnistuin eikä ne todellakaan uineet pellillä rasvassa kypsyessään. Toisella kerralla hieman rasvaa erittyi pellille ja tiesin heti minkä virheen tein eli noudatin tarkoin pussin takana olevaa ohjetta ja näin ei olisi pitänyt tehdä!
Seuraavilla kerroilla ja tänään tein omien ohjeiden mukaan eli kun otin sulamaan voitaikinalevyt suoraan pellille leivinpaperin päälle niin laitoin pellin isoon muovipussiin! Toki niiden voitaikinanlevyjen päälle voi laittaa vaikka kelmun tai muovipussin. Pääasia on se että ne voitaikinalevyt sulavat huoneenlämmössä peitettynä muovilla koska niiden pinta tai reunat ei saa kuivahtaa yhtään! Ne voitaikinalevyt täytyy myös olla täysin pehmoisia ja hyvin sulaneita ja huoneenlämpöisiä ennen kuin teette niistä joulutorttuja. En tehnyt perinteisen tortun muotoisia koska sakarat palavat helposti kypsyessään. Kun olin leikannut ja muotoillut tortut niin voitelin vatkatulla kananmunalla ja sitten vasta marmeladia päälle ja uuniin 225 asteeseen. Näin vältyt siltä rasvalta eli se voi ei erotu tortuista uunipelille vaan se pysyy niissä tortuissa ja tortuista tulee lehteviä ja hyvän makuisia!
Jos torttuja jää niin kannattaa säilyttää ne ilman että niitä peittää edes foliolla koska silloin se lehtyvyys säilyy niissä tortuissa eikä ne sitkisty tai pehmene! Tämänkin testasin tänään jo kolmatta kertaa ja erittäin hyväksi hyväksi havaitsin!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.