Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen tekemiseen):
PERUNATAIKINA:
1,5dl perunahiutaleita
1,5dl vettä
200g voita/marganiiria (pehmeää)
1 kananmuna
3,5dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)
Sekoita vesi ja perunahiutaleet, anna imeytyä. Nypi joukkoon rasva, lisää kananmuna ja lopuksi jauhot. Vaivaa vielä lopuksi hyvin. Koveta viileässä.
RAHKATAIKINA:
250g maitorahkaa
5,5dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
250g voita/margariinia (pehmeää)
1 kananmuna
(perunajauhoa pöydälle leivontaan)
Nypi rasva ja jauhot, lisää kananmuna ja rahka. Vaivaa lopuksi hyvin. Koveta viileässä.
**Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pyödällä, katso että taikinan alla on tarpeeksi jauhoa ennen kuin kaulitset. Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä joko muotilla tai vaikka jälkiruokakulhon avulla pyöreitä levyjä, jotka voit täyttää mielesi mukaan. Painele reuna hyvin kiinni. Voitele täytetyt pasteijat kananmunalla ennen paistoa. Paisto 225 asteessa noin 15min (tai kunnes pinta sopivan ruskea.**
HUOM. Ainakin rahkataikina kestää pakastuksen ja on pakastamisen jälkeen helpompaa käsitellä kuin tuoreena.
TÄYTTEET:
KINKKU-KANANMUNA TÄYTE:
0,5pss kinkkusuikaleita
1dl puuroriisiä
1 keitetty kananmuna
ruohosipulia
suolaa, valkopippuria + muita mausteita
Keitä riisi pussin ohjeen mukaan, lisää kypsään riisiin kinkkusuikaleet, pienitty kananmuna ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta ainakin suolalla ja valkopippurilla.
JAUHELIHATÄYTE:
1dl puuroriisiä
200g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, valkopippuria + muita mausteita
Keitä puuroriisi ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja lisää kypsän jauhelihan joukkoon kuutioitu sipuli ja anna sipulin kuullottua läpikuultavaksi. Sekoita riisi ja jauheliha, lisää mausteet.
KANANMUNA-KASVISTÄYTE:
1dl puuroriisiä
1 paprika
1 keitetty kananmuna
ruohosipulia
suolaa, valkopippuria (oreganoa ja basilikaa)
Keitä puuroriisi pussin ohjeen mukaan. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Sekoita keitettyyn riisiin paprikakuutiot, hienonnettu ruohosipuli ja pienitty kananmuna. Mausta.
Täytteet saavat olla melko suolaisia, sillä maku jollain tapaa miedontuu paistettaessa.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Hiivattomat ja gluteenittomat sämpylät
Lisääjä TiinaMaarika ‐ 31.10.2016
Nyt löytyi ihana resepti, josta valmistuu pilvenpehmeitä sämpylöitä. Ystävättäreni antoi reseptin minulle. Reseptiä...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.