Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon, vassokuu!
Gluteenittomat piparkakut
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
1/4 neilikkaa
Kiehauta aineet kattilassa ja anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Lisää sitten
1 muna
sekä keskenään sekoitetut
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl soodaa.
Anna taikinan levätä ja jähmettyä viileässä ennen leipomista. Paista 200 asteessa n. 7 minuuttia.
Hyvää ja maistuvaa joulua!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
hunny 19.12.2016 21:36
Hyvin toimii kaurajauhollakin Kaurajauhoa laitoin siis tattarijauhon tilalle, muuten pidin määrät samoina.
nissanmicra 24.11.2016 18:11
Olipa hyvä resepti. Tuli kauniita, kuohkeita ja maukkaita. Hyvin irtosivat leivinpöydältä ja pitivät muotonsa! Helppo homma. Pilli
RUU 28.11.2015 09:12
Ehdottaisin pientä tarkennusta reseptiin. Kun tällainen mies, joka on tomppeli keittiössä (oli resepti kuinka yksinkertainen tahansa), laitetaan leipomaan, niin ilmaisu "kiehauta ... ja anna hieman jäähtyä" saa eri merkityksen kuin vaimon (jälkiviisaasti) mukaan.
Kun lähtötilanne on noin 100C, voi "anna hieman jäähtyä" olla esim 20C eli kohti 80C lämpötilaa. Tarkoitus kuitenkin taitaa olla tähtäys kohti kädenlämpöä eli yli 60C vähennys lämpötilassa - hiukan venytetty käsitys sanasta "hieman"...
Ehkä sen kohdan voisi muokata muotoon "Kiehauta ... ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi", please.
Soffiine 15.11.2013 15:16
Tattarinvälttelijät hoi! Nyt kokeilemaan Urtekramin Täysjyväriisijauhoja. Niissä on yllättävän tumma ja "viljaisa" maku, ja saattaisivat sopia pipareihinkin. En ole vielä piparkakkuja leiponut, mutta pizzapohjassa havaitsin nämä hyväksi.
Susanna 25.10.2013 08:49
Tattarin voisi kokeilla korvata esim. kaurajauholla (jos kestää kauraa). Toinen vaihtoehto on jakaa koko jauhomäärä eri tavalla, esim. tattaria 1 dl ja 4,5 tavallista jauhoseosta.
Totta, että tattari on aika voimakas maultaan. Näissä pipareissa se ei kuitenkaan maistu yhtä selvästi. Veikko, 4 vuotta, popsi näitä erittäin mielellään, hänkin muutama kuukausi sitten keliakiadiagnoosin saanut. Mutta makuasiahan tämä on. Kokeilemalla se selvinnee. Olisi mukava kuulla, miten onnistuvat esim. kaurajauhon kanssa!
Virpsukka 25.10.2013 08:25
Hei!
Millä suosittelette korvaamaan tattarin? Tätin poika vasta opettelee gluteenittomuuteen ja tattari tuntuu aluksi liian voimakkaalle maulle.
taigis 19.12.2009 20:37
Kiitos reseptistä!
Tuli oikein kauniita ja kohonneita piparkakkuja.
Parempi kuin vanha reseptini, jolla tuli aina sellaisia littanoita.....
Jezu 29.11.2009 20:15
Täytyypä koota yksi sivu kaikista jouluaiheisista jutuista, niin löytyy sitten helpommin. Toivottavasti saan valmiiksi ennen kuun vaihdetta
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle
Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012
2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Hiivattomat ja gluteenittomat sämpylät
Lisääjä TiinaMaarika ‐ 31.10.2016
Nyt löytyi ihana resepti, josta valmistuu pilvenpehmeitä sämpylöitä. Ystävättäreni antoi reseptin minulle. Reseptiä...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.