Äkkilähtö Intian Goaan. Lennot olivat Finnairin lomalennot Dubain välilaskulla. Koneessa tarjoiltiin lämmin pääruoka ja välilaskun jälkeen kahvia ja leipää. Menomatkalla ateria oli tonton-ruokaa eli kaikki mahdolliset erityisruokavaliot oli yhdistetty samaan ja tuloksena oli jonkinlaista kikhernemössöä riisillä. Finnairilla leipä on vaihtunut Moilasen vuokaleipään, joten ruokailun jälkeen leivänmuruja löytyy joka paikasta. Jälkiruokana on edelleen Riitan herkun appelsiini-tyrnikeittoa. Muutoin mielenkiintoinen konevalinta noinkin pitkälle lennolle, normi kapearunkokone ilman alkeellisintakaan viihdejärjestelmää. Jos uni ei tule silmään, niin ainoat viihdykkeet löytyvät myyntikärryn alkoholipuolelta.
Pohjois-Goassa turistit jakaantuvat eri rantojen yhteydessä oleviin hotelleihin. Hotellit ovat pääosin siistejä, joskin hyvin vaatimattomia. Aamiaisella gluteenittomuudesta ei ymmärretty mitään. Kaikki saavat saman leipäpohjaisen aamiaisen aamusta toiseen. Uskalsin syödä aamiaisesta paistetut kananmunat/ munakkaan, jos ne oli täysin kypsennetty. Muutoin tyytyminen oli pelkkään kahviin tai teehen. Rannoilla aurinkotuolit ja varjot ovat ilmaisia, mutta odotuksena on, että tilaat ruoat ja juomat siitä rantaravintolasta, jonka edustalla tuolit ovat. En syönyt rannalla kertaakaan, mutta erilaisia marja- ja hedelmämehuja ym. tuli testattua. Rantojen yhteydessä on erilaisia myyntikojuja ja rantakylien yhteydessä on markkina-alueita. Suurimmatkin keskustat ovat varsin vaatimattomia ja varsinaisia ruokakauppoja ei ole. Useissa ruokapaikoissa ei ole tuoleja lainkaan tai tarjolla on vain pari huonokuntoista muovituolia suoraan tienvarressa. Intiassa hygieniataso on varsin alhainen. Ruoka oli käytännössä aina riisiä joko kasvis- tai kanalisukkeilla. Mausteita käytetään reippaalla otteella. Hintataso on hyvin edullinen. Viini maksaa kohtuullisesti, mutta useissa paikoissa henkilökunnalla ei ollut mitään käsitystä alkoholin hinnoista ja määristä, joten drinkkejä saattoi saada mielenkiintoisilla makuyhdistelmillä ja välillä hyvinkin edullisesti. Mitään gluteenittomaksi merkittyä en nähnyt missään ja ruokien gluteenittomuudesta ei voinut olla mitenkään varma. Lähinnä gluteenia voisi olla joissain kastikkeissa. Vaikka söin katukeittiöissä, join rantaravintoloiden hedelmämehuja, otin juomiin jääkuutioita ym. turisteilta kiellettyä, niin en silti sairastanut loman aikana.
Ruuan gluteenittomuudesta ei voi Intiassa olla täysin varma. Muutoinkin alhaisen hygieniatason vuoksi sairastumisriski on korkea. Goalla vaarallisinta on kuitenkin liikenne. Tiet ovat kapeita ja valaisemattomia kärrypolkuja, joilla menee helposti kuusikin autoa tai skootteria rinnakkain ja kaasu toki pidetään koko ajan pohjassa. Tästä huolimatta lyhyisiinkin matkoihin menee reilusti aikaa. Pimeässä voi olla myös kohtuullisen haasteellista havaita lehmiä, kanoja, vuohia, kulkukoiralaumoja ym. paikallista eläimistöä.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.