Aprikoosi-juustokakku ja vadelmakastike

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Herkullisen näköisen kakun ohje on bongattu Hyvä Terveys 5/2011 lehdestä. Ohjetta ei ole kokeiltu.

Pohja:
100 g digestive-keksejä
1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Keiju tai Sunnuntai)

Täyte:
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (rasvaa 13 %)
1 prk (250 g) ricottajuustoa (ricottajuuston voi korvata purkillisella maitorahkaa)
1 prk (420 g) säilykeaprikooseja
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 dl kidesokeria
2 rkl hedelmäsokeria
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
4 kananmunaa

Vadelmakastike:
250 g suomalaisia pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
2 rkl tomusokeria

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita keksirouheeseen rypsiöljyvalmiste. Pingota irtopohjavuokan(halkaisija 22-24 cm) pohjan päälle leivinpaperi. Taputtele keksi-margariiniseos ohueksi ja tiiviiksi kerrokseksi vuokan pohjalle. Pane uusi kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Notkista kevyttuorejuusto ja ricotta kulhossa sähkövatkaimella. Valuta säilykeaprikooseista pois sokeriliemi ja soseuta hedelmät sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa tasaiseksi.
3. Mausta tuorejuusto-ricottaseos situunakuorella ja -mehulla, sokerilla ja Maizenalla. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa ne sähkövatkaimella. Sekoita juustoseokseen lopuksi aprikoosisose. Kaada juustotäyte keksipohjan päälle.
4. Paista juustokakkua uusin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saa kauniin värin. Juustokakun pinta repeilee hieman kypsyessään. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä se peitettynä jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
5. Soseuta sulaneet pakastevdelmat/tuoreet vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella korkeareunisessa kulhossa. Purista sose tiheän siivilän läpi, ttä saat sileää sosetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä vadelmakastike jääkaappiin odottmaan.
6. Leikkaa jäähtynyt juustokakku terävällä veitsellä viipaleiksi ja tarjoa kakku vadelmakastikkeen kanssa.

Valmistus 1 t 20 min + vetäytyminen jääkaapissa 12 t.
14 annosta. Yksi annos 230 kcal

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

  • Suomen gluteeniton olutvalikoima 22

    Lisääjä Jezu  ‐ 2.10.2008

    Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...

  • Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8

    Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009

    Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...

  • Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1

    Lisääjä Jezu  ‐ 13.2.2014

    Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...

  • Gluteeniton taatelikakku 3

    Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012

    1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...

  • Gluteenittomat piparkakut 8

    Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009

    Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...

  • Gluteeniton Makea piirakkapohja 3

    Lisääjä Suviih  ‐ 8.3.2009

    Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...

  • Helppo ja nopea pizzapohja 4

    Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009

    Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...

  • Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

    Lisääjä Carsu ‐ 1.10.2012

    2½ dl kylmää maitoa 1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk) 25g hiivaa ½ dl sokeria ½ tl hjorthornssalt...

  • Gluteenittomat Pasteijat

    Lisääjä Suviih  ‐ 10.3.2009

    Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...

  • Mamman marjapiiras 9

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...

  • Gluteenittomat mokkapalat 4

    Lisääjä Jezu  ‐ 21.12.2008

    Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...

  • Suklaakakku

    Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013

    Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...

  • Kinkkupiirakka 5

    Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009

    Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...

  • Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat

    Lisääjä Jezu  ‐ 18.1.2009

    Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...

  • Gluteeniton juustokakku -resepti 2

    Lisääjä Jezu  ‐ 1.1.2014

    Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

  • Lisääjä
    Reetta 
  • Lisätty
    9.4.2011 20:17

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,023s