tytti

Keskusteluviestit

1 2 3 4
  • Paistotuoretta leipää cittarista 13.12.2012 23:01

    Itse ostin Helsingin Kampin K-kaupasta tuota samaa jyväisää leipää viime viikonloppuna. Näytti hyvältä, mutta maistui aivan raa'alta. No, laitoin paahtimeen ja paahdoin pisimmällä ajalla, jolloin näytti vähän "kypsyvän"... mielestäni maku oli ihan sama kuin Pirkan glut.tumma vuokaleipä -pakasteessa. Ihan ok, mutta ei ihmeellistä. Täytyy vielä maistaa muita makuja (tosin ehkei vaaleaa leipää kun ei näytä maistuneen kellekään).

  • Kastanjajauhot 27.10.2012 23:09

    Olen kokeillut kastanjajauhoja leipätaikinoihin vaihtamalla noin kuudes- tai viidesosan jauhoista kastanjajauhoihin. Maku ja tuoksu on jännä, todella savuinen ja pähkinäinen. Alunperin kastanjajauhoja käytetään ainakin ranskalaisessa keittiössä. Asiaa hieman googlesta selailleena näyttäisi siltä, että ranskalaiset käyttävät kastanjajauhoja vaikka mihin: kakkuihin (jopa pelkästään k.jauhoja), lettuihin (n. puolet k.jauhoja), leipiin, vohveleihin, kekseihin... voisinkin suomentaa joitain ohjeita ja postata tänne kunhan kerkeän.
    Tänään kokeilin porkkanavuokaleipää seuraavasti:

    Porkkanavuokaleipä

    3 dl (soija)maitoa
    1 ps kuivahiivaa
    1 rkl psylliumkuorijauhetta
    1 tl suolaa
    1 kananmuna
    1 rkl oliiviöljyä
    2 dl porkkanaraastetta
    1,5 dl tattarijauhoja
    0,5 dl kastanjajauhoja
    n.2,5 dl muita gluteenittomia jauhoja (tällä kertaa Finax)
    auringonkukan siemeniä

    Lämmitä maito, lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, muna ja raaste. Sekoita jauhot ja hiiva keskenään ja lisää taikinaan. Öljyä vuoka, ripottele pohjalle ja reunoille auringonkukansiemeniä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. (Laita uunin pohjalle n. 1 dl vettä uuninkestävässä astiassa: auttaa saamaan rapean kuoren leipään.) Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

  • Berliinissä gluteenitonta? 21.6.2012 23:50

    Itse asuin Berliinissä 8kk ajan (tulin vuosi sitten takaisin Suomeen). Luomukaupoista ja luontaistuotekaupoista saa hyvin gluteenitonta leipää ja olutta ja ties mitä, mutta ravintolat ovat siellä mielestäni vielä aivan pihalla gluteenittomuuden suhteen. Itse olen kala+kasvissyöjä, mikä tietenkin rajoittaa entisestään. Tuo mainitsemasi Cha-cha oli (muistaakseni) ainoa ravintola, missä näin listalla G-merkinnät. Söin siellä melko usein, eikä oireita tullut. Lisäksi söin intialaisissa ravintoloissa, joissa homma pelasi myös hyvin kielikäännöstä näyttämällä. Tuo blogi näytti kyllä todella mielenkiintoiselta, ehkäpä edistystä todellakin on tapahtunut!

  • Gluteeniton Intia? 23.4.2012 20:45

    Edessä 2 viikon matka Intiaan. Nähtävänä Delhi, Nagpur sekä Ladakh, jotka sijaitsevat Keski- ja Pohjoisintiassa. Ruokavalionani on haastava gluteeniton ja kasvisruoka. Onko kokemuksia? Kasvisruokaahan kaiketi saa kaikkialta. Suomessa ainakin intialaisissa ravintoloissa ei ole ollut mitään ongelmaa löytää gluteenitontakin syötävää, mutta sehän ei kyllä kerro mitään todellisesta paikallisesta ruoasta. Tiedän jotain intialaisesta ruokakulttuurista: se vaihtelee paikoittain niin paljon ettei siitä voi tietää mitään. En kuvittelekaan olevani mitään muuta kuin yllättynyt kunhan pääsen sinne. Olen kyllä henkisesti valmistautunut syömään pelkkää riisiä ja hedelmiä koko matkan ajan... Kuvaavaa on mm. Ladakhin ruokakulttuuri, joka lukemani mukaan koostuu perinteisesti nuudelisopasta (vehnästä) ja mykysopasta (lihasta ja ohrasta)!

  • HKI luontaisesti gluteeniton kahvila 11.2.2012 13:43

    Mahtavia herkkuja! Tästä tulee ehdottomasti kantapaikka

  • Kuinka nopeasti vatsakipu, jos epäilee saaneensa 23.10.2011 02:12

    Minulla oireet (ainkin selvät) alkavat vasta noin vuorokauden päästä. Mahakipua, kuumeista oloa, ripulia ja kamalaa väsymystä, jotka vähenevät kun vatsa on tyhjä mutta iskevät heti ruoan (siis aivan gluteenittoman) jälkeen uudelleen. Oireet tuntuvat selvästi ainakin viikon, mutta helpottavat pikkuhiljaa. Silti esim. väsymyskohtaukset voivat kestää viikkojakin vehnän syömisestä.

  • Keliakia lehdissä 23.10.2011 01:58

    http://www.aamuset.fi/arkisto/
    Keskiviikkona 19.10. ilmestynyt lehti, sivu 24. "Speltistä luontaista elinvoimaa - muinaisvehnä parantaa aineenvaihduntaa ja sopii keliaakikoille". Jep. Laitoin jo palautetta.

  • Glutanon "Gluteeniton vehnäleipä" 9.2.2011 01:32

    Suomennosvirhe kaiketi! Weissbrot tarkoittaa saksaksi valkoista leipää ts. vaaleaa leipää, ei vehnäleipää (mikä olisi Weizenbrot). Maistoin tuota kyseistä leipää juuri äskettäin. Tuli kyllä ikävä suomesta saatavia gluteenittomia kaurapaahtoleipiä! Asun itse Berliinissä tällä hetkellä, eli olen täkäläisen valikoiman armoilla: ei puhdasta kauraa, ei vehnätärkkelystä (enpä sitä oikeestaan kaipaakaan), ei psylliumia/ksantaania, ei PUHETTAKAAN gluteenittomista pizzoista/hampurilaisista/pastasta/leivästä ravintoloissa...

  • Keliakia ja nivelreuma 6.1.2011 02:18

    Siskollani on keliakia ja nivelreuma ja myös äidilläni on nivelreuma. Itselläni toistaiseksi vain keliakia, mutta nivelet kipeytyivät kun söin vahingossa vehnää ja muutenkin välillä kipeinä.. ehkäpä pitäisi mennä reumatesteihin.

  • Vehnää linssien seassa! 21.8.2010 16:49

    Sain seuraavan viestin Keliakialiitolta:

    "Kiitos palautteestanne ja tarkkaavaisuudestanne! Olemme olleet yhteydessä mainitsemiinne yrityksiin ja valitettavasti linssien seasta todellakin on löytynyt vehnänjyviä. Yritykset ovat kertoneeet, etteivät voi taata linssien gluteenittomuutta "pellolta pöytään". Tulemme laittamaan tiedon linssien mahdollisista gluteenijäämistä Keliakialiiton sivuille./HA 16.8.2010"

    Suurkiitos Keliakialiitolle!

1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    13 vinkkiä

    Tuotteita
    4 tuotetta

    Keskustelu
    34 viestiä, 2 aloitusta

    Kommentit
    12 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    1.3.2010 23:34

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,023s