Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio – 15.2.2009 17:13
Tuosta osoitteesta saa ohjeita joissa ei yleensä jauhoja käytetä ja leseet voi laittaa kauraisina, jos kroppa ne sallii. ELI: http://karppaus.info/resepti/resepti_laji.php?id=9 , tuolta löytyy leivonta-resepteistä monenlaista ohjetta. Helppo muuntaa gluteenittomiksi.
Esim. tämä leipäohje on sieltä ja on helppo säätää oman maun mukaiseksi. Ohjeissa tosin rasvaa ei usein säästellä ja sokerit korvattu keinomakeutusaineilla, mutta säätäähän voi makunsa mukaan
Siemenleipä (Leivonnaiset)
Ei sisällä soijaa, leseitä, eikä pellavaa. 12 leipästä
kuusi annosta
1 dl (50 g) auringonkukansiemeniä
1 dl (50 g) seesaminsiemeniä
yhteensä 1 dl (70 g) manteleita ja hasselpähkinöitä
2,5 dl vettä
2-3 rkl sokerijuurikaskuitua
2 tl Psylliumia (esim. FiberHusk)
2 munaa
2,5 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
Siemenet ja pähkinät tehosekoittajlla jauhoksi, leivinjauhe sekoitetaan mukaan.
Sekoitetaan veteen sokerijuurikaskuitu ja fiberhusk ja sitten munat (itse käytin yleiskonetta mutta käsipelilläkin onnistunee)
Jauhot ja juustoraaste lisätään vesi-kuitu-munaseokseen. Tuloksena on suht tiivis taikina josta on helppo muotoilla pellille rieskan tapaisia joko lusikalla tai kostutetuilla sormilla. Pinnalle voi vielä ripotella siemeniä mauksi ja koristeeksi. Paistetaan 225 asteisessa uunissa, leipien paksuudesta riippuen 15-20 min. Annoksesta tulee n. 12 kpl kämmenenkokoisia, ½ cm paksuisia leiväkkeitä. Sietää kuivumista ja maku paranee, toisin kuin gluteenittomissa tuotteissa!
Tai näin:
Laitoin kokonaiset, kuorelliset mantelit, auringonkukan ja seesaminsiemenet likoon yöksi, aamulla huuhtelin ja jätin olemaan tiskipöydän kulmalle. Illalla huuhtelin vielä kertaalleen, laitoin tehosekottimeen ja lisäsin vettä sen verran että sai hyvin pyöritteyä tasaiseksi. Ideana on se että liotetut mantelit saa hienommaksi kuin kuivat. Ja perimmäinen ajatus on tietenkin se että kokonaisissa manteleissa hyötyaineet säilyvät paremmin kuin jauhetuissa (ja ovat vielä edullisempiakin).
Sokerijuurikaskuituakin kannattaa liottaa vähän jottas pehmenee ja turpoaa vähän.
Itse laitoin enemmän nestettä, että sai lusikoida suoraan leivinpaperin päälle, näin tulee ohuempaa, mutta kokeilemalla saa mieleistään.
Fazerin suklaat + Myllyn paras – 29.10.2008 21:44
Lueppa keliakialiiton sivuilta noista mitkä on takuuvarmasti puhtaita tuotteita. Itse en uskalla käyttää kuin riisihiutaleita. Ihokeliakiaa olen sairastanut n. 2 vuotta ja kyllä mielummin jättää syömättä kuin kärsii kutiavat näppylät.
Kuinka moni ihokeliaakikko saa ihottumaa särkylääkkeistä? Olen joutunut jättämään kaikki väliin. Jo yksi 400 ibumax nostaa tosi pahan ihottumat(vesikelloja) samoihin paikkoihin mihin tulee muukin keliakia ihottuma.
Sitäkään ei ole kukaan lekuri pystynyt kertomaan kuinka kauan menee ennen kuin elimistö "puhdistuu"gluteenista>eli ei enää aiheuta iho-oireita.
Keliakia ja vähähiilihydraattinen ruokavalio – 29.10.2008 21:32
Toimii hyvin. Mulla keliakia todettiin vähähiilihydraattisen dietin lipsuttua loman aikana.Helppo noudattaa ja nuo gluteenittomat leivät ja pastat todellisia hiilaripommeja. Kyllä lähtee paino nousuun jos niitä syö. Gluteenittomat leivät on pahoja, liian makeita ja sienimäisiä. Helppo jättää syömättä ja korvata leivällä jonka teen karppaus.fi sivuilta löytyneen ojeen pohjalta. Leipään laitetaan auringonkukan-, seesamin-, ja pellavansiemeniä, munia sokerijuurikaskuitua, vettä ja juustoraastetta, kohotusaineeksi levinjauhetta, sekoitetaan tehosekoittimessa ja levitetään pellille. Säilyy useamman päivän ja on ihanan näkkileipämäistä kuivuttuaan. On muuten kuituakin reippaasti.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.