seikku

Keskusteluviestit

1 2 3 4
Seuraavat > Loppuun >>
  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 13.1.2010 14:07

    Ihmiset kirjoittavat tänne, kun ovat avun tarpeessa ja kukaan ei varmaan halua koppavia vastauksia ja arvuuttelua, että olisiko mahdollisesti kyseessä mies, kun ei kipua kestä ja minkälainen kipukynnys kelläkin on. Itselläni ei ole keliakiaa, mutta osaan kuvitella minkälainen tilanne on, jos vahingossa saa jossain gluteenia ja on kovat kivut ja jossain semmoisessa paikassa, ettei pääse kotiin potemaan. Tässäkin kysyttiin, että JOS jollakin sattuisi olemaan tiedossa muu keino, kun pelkästään odottelu, että kipu menee ohi.

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 6.1.2010 20:46

    Okei, no toivottavasti asia olisi noin. Täytyy kokeilla taas joku päivä. Se vain ihmetyttää, kun muuten on mennyt ihan ok tämä aika (3kk), mutta kummallakin kerralla, kun on syönyt leipää, missä on ollut vehnätärkkelystä, niin maha on tullut kipeäksi ja on alkanut ravi vessaan. Jotenkin yhdistäisin sen tuohon. Ja tokihan ilman sitä hyvin pärjää, mietityttää vaan tosiaan tuo ravintola yms. ruokailu, kun on lapsi kyseessä ja kulkevat pelimatkoilla ja muuta sellaista, että pitääkö joka kerta tuota asiaa kysellä, kun jotain tilaa.

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 6.1.2010 17:27

    Selasin juuri tuossa Keliakia -lehteä 3/2009 ja osui silmiini gluteenitonta ravintolaruokaa käsittelevässä jutussa EU-asetusten uudet raja-arvot ja siinä teksti:
    "Jos ravintolassa käytetään gluteenittomia tuotteita, eikä asiakas ole tottunut käyttämään vehnätärkkelystä ja saa oireita, ei tarvitse huolestua, sillä suolinukka ei ole vaurioitunut.
    -Vehnätärkkelys ei tutkimusten mukaan aiheuta suolinukkavaurioita keliaakikolle. Jos siitä tulee oireita, se johtuu todennäköisesti siitä, että se sulaa huonosti, sanoo Sanna Arnala" (Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija ja ravitsemusterapeutti)

    Onko todella näin, hieman epäilyttää..??

  • Vehnätärkkelyksen sopivuus 4.1.2010 22:06

    Käykö teille useimmille ns.normaali keliaakikoille vehnätärkkelys, jota on gluteenittomissa leivissä? Poika on kokeillut pari kertaa, mutta vatsa on mennyt löysälle. Onko mahdollista, että kun diagnoosista oli vasta pari kuukautta, niin suolisto ei olisi vielä kestänyt sitä ja kun on kulunut pidempi aika,niin se kävisi?
    Tuntuu, että sitä on tungettu melkein kaikkiin leivonnaisiin..
    Jos vehnätärkkelys sopii, niin voiko noita leipiä käyttää jatkuvasti, vai täytyykö niitä jotenkin rajoitaa?
    Sitten, jos tuo ei käy, niin onko kyseessä gluteeniton ruokavalio ilman vehnätärkkelystä vai luontaisesti gluteeniton? Tärkkelyssiirapit, glukoosisiirapit yms. näyttäisi käyvän, samoin kaura. Eri asia, sitten mitä tulevaisuudessa kontrolli verikoe näyttää.

  • Kasvisliemikuutio? 23.12.2009 23:32

    Knorrin kanaliemikuutiossa lukee tuoteselosteessa aromi(mm. hiivauute, vehnä)?? Liha ja kasvisliemikuutioissa en sen sijaan ole nähnyt mitään epäilyttävää.Knorrin sivuilla kyllä lukee, että ovat gluteenittomia.

  • Pirkka sipulikeitto 23.12.2009 20:59

    Voisiko joku kertoa, voiko keliaakikko käyttää Pirkka sipulikeittoa lihapullataikinaan..
    Aineosaluettelossa ei ole mitään sopimattoman näköistä, eikä muita varoituksia,mutta löysin jostain keskustelupalstalta tietoa ettei kävisi ja oli viittaus keliakialiiton sivuille. En kuitenkaan löytänyt sieltä mitään siihen liittyvää.Toivottavasti joku ehtisi vastaamaan ennen huomisiltaa, että tietäisin voiko lapsi syödä..

1 2 3 4
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s