porajata

Keskusteluviestit

27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
  • Syötkö rahasi? 22.4.2010 14:21

    n.600 e

  • Se on kevättä nyt 17.4.2010 18:03

    "Laavaa" taivaalla ja pihassa vielä lumikasoja

    Mutta eiköhän se oikea kevätkin vielä tule...

  • Lettujauhot 11.4.2010 09:33

    Susanna kirjoitti:
    Minä olen tehnyt Farinan lettuja ja hyviä ovat. Tosin olen sitä mieltä, että itse tehty taikina on edelleenkin ihan parasta. Farina kuitenkin on niin hyvää, että kaapissa on yleensä aina yksi lettupakkaus odottamassa. Mökillä käytän kesäisin paljonkin tätä kyseistä tuotetta.

    Itse en ole kokeillut tuota Finaxia, mutta kaapissa testiä varten on semmoinen. Harmi, jos se ei ole hyvää...

    Farinan lettujauhot ovat todella hyviä, itsellä jo vuosien kokemus...

    Olivat muuten kuningaskuluttajan testissä voittajia, voittivat jopa itsetehdyn taikinan

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 6.4.2010 11:32

    MrsBucket kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    Niin mulla ei ole laktoosivikaa mutta noita savustettuja pitänee jatkossa tarkkailla, kala oli myös savustettua...

    Enemmän minä epäilisin vaivojesi syyksi valkosipulia ja kananmunaa. Syö jonakin päivänä vain valkosipuliperunoita, älä mitään muuta, niin tiedät johtuiko ongelmat siitä. Tai vaikkapa jonain päivänä jonkun sinulle varmuudella sopivan keittoruuan kanssa pelkästään kananmuna-voileipiä, niin tiedät johtuiko kananmunista.

    En ole koskaan aikaisemmin todennut kananmunan tai valkosipulin vaikuttavan mahaan...

    Ehkä nyt tuli syötyä tosi paljon tuota pääsiäisruokaa ja noiden kaikkien yhteisvaikutus kävi mahan päälle ?

    Kertoilen jatkossa jos jotain samantapaista esiintyy

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 5.4.2010 09:49

    MrsBucket kirjoitti:
    porajata kirjoitti:
    Vatsan nipistelyä/ilmavaivaa pitkästä aikaa tänään n. 3h ruokailun jälkeen ja ei varmasti ollut gluteenia, kesti n. 2h

    Ruokailussa:
    kananmunaa , lohta, valkosipuliperunaa, savustettua lammasta, gluteenitonta leipää, ruokajuoma vesi ja jälkiruuaksi rahkakakkua persikka kuorutuksella sekä mantelirouhetta ja sen pohja glueenittomista jauhoista

    Helpollapa pääsit. Jos minä syön valkosipuliperunoita, selviän henkiin vasta seuraavana aamuna. Myös kananmunista, mantelirouheesta ja savustetusta lampaasta olisin joutunut kieltäytymään(lampaassa ei vikaa, vain tekotavassa, eli mikään savustettu ei sovi).

    Niin mulla ei ole laktoosivikaa mutta noita savustettuja pitänee jatkossa tarkkailla, kala oli myös savustettua...

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 4.4.2010 18:06

    Vatsan nipistelyä/ilmavaivaa pitkästä aikaa tänään n. 3h ruokailun jälkeen ja ei varmasti ollut gluteenia, kesti n. 2h

    Ruokailussa:
    kananmunaa , lohta, valkosipuliperunaa, savustettua lammasta, gluteenitonta leipää, ruokajuoma vesi ja jälkiruuaksi rahkakakkua persikka kuorutuksella sekä mantelirouhetta ja sen pohja glueenittomista jauhoista

  • Hyvä ja kunnollinen talvi 3.4.2010 13:43

    Nyt siirrytään kevääseen...hyvästi talvi

    Säähavainnot
    Porvoo Harabacka

    Tuorein säähavainto: 3.4.2010 13:20 Suomen aikaa
    Lämpötila 4,2 °C; kosteus 98 %; kastepiste 3,9 °C; pohjoistuulta 1 m/s; puuska 1 m/s; paine 1016,9 hPa; tunnin sadekertymä 0,7 mm (13:00); lumen syvyys 13 cm (9:00); melkein pilvistä (7/8); näkyvyys 1 km.

  • Se on kevättä nyt 2.4.2010 16:41

    Kevättä pukkaa , aamulla oli ladulla roskaa/neulasia tosi paljon ja ojat täynnä vettä, tuon eilisen "helteen" jäljiltä

  • Gluteeniton pannari? 1.4.2010 19:40

    porajata kirjoitti:
    Nyt täytyy kokeilla noita vaihtoehtoja...varmastikkin hyviä...

    Varsinkin tuo Vinkki numero 4 kiinnostaa tuon vakiopannarin lisäksi

    Nyt juuri maistelen pannaria tonnikalatäytteellä jms.

    Hyvältä maistuu....ja kukkoa kyytipojaksi

  • Hirvelän Kaurakuitunen 1.4.2010 10:27

    Talkkunaa on monenlaista, katso alempaa...

    En tiedä tuon Hirvelän talkkunan/kauran todellista puhtautta

    mutta kaiketi on provenaa vastaavaa kun käy keliakiaan poteville ?

    Talkkuna on perinteinen suomalainen jauhovalmiste, joka koostuu paahdetusta hienoksi jauhetusta viljasta ja pavuista. Viljana on yleensä ohra tai ruis, harvemmin vehnä. Valmistusaine vaihtelee myös paikan mukaan, Hämeessä käytetään kauraa, jonka lisänä ohraa, herneitä tai papuja. Karjalassa ja Savossa talkkuna on pääasiassa ohraa. Talkkuna keitetään padassa puolikypsäksi, valutetaan ja kuivataan riihessä tai nykyisin myös muussa sopivassa paikassa.

27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    2 vinkkiä

    Tuotteita
    2 tuotetta

    Kuvia
    2 kuvaa

    Linkkejä
    6 linkkiä

    Keskustelu
    460 viestiä, 27 aloitusta

    Kommentit
    63 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    17.3.2009 18:50

©2025 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s