ponipimu

Keskusteluviestit

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
  • Oikeaoppinen mikron käyttö? 27.4.2010 00:33

    minä sulatan kans leivänpaahtimessa, tulee tosi hyviä! osta siis semmonen paahdin jossa sulatustoiminto.

    sämpylää pidän hetken (sunnuntaisämpylä 20s.) mikrossa ja sitten halkaisen ja laitan loppusulatukselle leivänpaahtimeen.

    omatekemät leivätkin pakastan valmiina viipaleina jotta helppo käyttää.

  • Vielä kerran kylässä syömisestä 15.4.2010 18:01

    kerran eräillä kutsuilla oli emäntä tehnyt kolmenlaiset täytekakut, tavallisen, laktoosittoman ja gluteenittoman. ja valitteli sitten että kovin työlästä oli leipoa erikoisruokavalioisille. no varmasti oli!

    omille sukulaisilleni olen ohjeistanut että kaikki "valiot" voi tehdä yhteen kakkuun, leipoo pelkillä perunajauhoilla, jauhottaa vuuan perunajauhoilla, kermana käyttää vähälaktoosista flora vispiä tai hylakermaa, ja täytteiksi ja koristeiksi valitsee hilloja ja hedelmiä, takuulla onnistuu ja vaivatta kaikki samassa kakussa.

    voileipäkakunkin voi tehdä gluteenittomaan leipään, sitäkään ei kovin moni oikeesti tule ajatelleeksi.

  • Uusia Garbon tuotteita 10.4.2010 01:42

    moikka, edelleen mainostan tuota Kokkolan minimania, siellä on noita valkosipulipatonkeja samoten sitä "sikahalpaa" kukko-olutta käsilaukussa.

    siellä muutenkin tuo gluteeniton hylly on loistava, ja olenkin kuullut puhuttavan että sen hyllystön hoitaja olisi itse keliaakikko. mutta mene ja tiedä.

    ainakin edullista on ja usein myös tarjouksia.

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 7.4.2010 16:17

    strösseleissäkin saattaa olla vehnää...

    tarkkana saa tosiaan olla.

    itseä ärsyttää jo valmiiksi kun syksyllä hoitovapaa loppuu ja työt kutsuu, töissä on kahviautomaatti ja sekin pitää syynätä sisältääkö sen tuotteet kiellettyjä, joissakin valmisteissa saattaa siinäkin olla jotain, esim. kaakaojuomassa.

    termariin sitten vain omat kahvit kun muut juo ilmaista...

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 6.4.2010 01:26

    kun on paljon kiellytty, sitten syödään niitä mitä saa. pitäähän sitä edes jotain kivaa olla kun toiset mättää pullamössöä ja viinereitä. kyllä mua ainakin jurppii se jatkuva tarkkailu mitä suuhunsa pistää, ikinä ei voi vaan mennä ja ottaa mitä huvittaa, joten syön kyllä sitä roskaruokaa mitä gluteeniton ruokavalio sallii. ja murojakin vetelen, kerran pari viikossa. hengissä olen ja erittäin energinen, kello nytkin puoli kaks yöllä ja tässä vaan koneella istun.

    sitäpaitsi murojakin löytyy ihan kunnollisia, esim. nuo yhet murot mitä kaapissa on, ovat luomumaissihiutaleita ja niissä on merisuolaa. nimee en nyt muista mutta s-marketista ostettu ja törkeän kalliita ovat, mutta aaahh niin hyviä.

    mutta, syönpä sitten jotain todella puhdasta, ähäkutti, meillä on maatiaskanoja, ja ne munii todellisia luomumunia!

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 6.4.2010 01:15

    Snelmann Pietarsaaressa ei käytä natriumglutamaattia joissakin leikkeleissä ollenkaan! mainostavat sitä paketin kyljessä isolla, kannattaa tutustua tuotteeseen!

  • Olutta tarjouksessa 2.4.2010 01:48

    Moi, Kokkolan minimanissa normaalihinta tuolle käsilaukulle on 9.5e +pantit.

  • Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. 30.3.2010 01:30

    Minäkin syön hesen ranskalaisia, mutta vain silloin kun olen varmistanut etteivät paista samassa muita tuotteita. Ja varmistan aina! Vaikka kävisin perättäisinä päivinä syömässä.

    Esim. Kalajoen hiekkasärkkien ABC:llä voin syödä heseä koska heillä on oma rasvakeitin ranskalaisille.

    Joka paikassa ei ole. Pitää vai uskaltaa kysyä.

    Gluteenitton leipä voi olla oikeasti pahaa jos sen vain antaa sulaa huoneenlämmössä tai mikrossa. Mutta jos sen laittaa leivänpaahtimeen sulatukselle niin siitä tulee satakertaa parempaa! Kokeile!

    Olen ollut keliaakikkona nyt vuoden, kontrollitähystys tehty ja suolinukka oli korjaantunut. Eli aivan metsään ei ole dieetti mennyt.

  • Earth Hour 26.3.2010 01:00

    taidan osallistua ainakin jotenkin, ehkäpä saunon kynttilän valossa? ulkovaloja en taida laittaa koko iltana ja hevosetkin saavat mennä nukkumaan aiemmin ja ainakaan en illalla ratsasta niin että ei tarvi kentällä valoja.

  • Olen parantunut! 21.3.2010 01:13

    Jihuu! Olin kaks viikko sitten kontrollitähystyksessä vuosi diagnoosin jälkeen ja perjantaina tuli patologin vastaus, suolinukka normaalistunut ja solukuvat samoin.

    On tää ihmeellistä, vielä vuosi sitten kärvistelin oireitteni kanssa ja nyt voin elää melko normaalia elämää, oireita sata kertaa vähemmän ja olo on melko hyvä.

    Kyllä nämä hyvät uutiset motivoi aika paljon, kävin ostaan kimpun tulppaaneja ja ilmoitin hevoseni ratsastuskisoihin, pitähän tätä juhlia! Huomenna taidan leipoa vielä kakun.

    Vaikka toisinaan tympäsee ainainen "hankala ihminen tai asiakas"-olo, en kyllä millään laittaisi vahingossakaan gluteenia suuhuni, kyllä ne rasittavat oireet ja muut vastoinkäymiset ovat niin syvältä että nautin suunnattomasti elämästäni juuri nyt.

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    1 vinkki

    Keskustelu
    239 viestiä, 22 aloitusta

    Kommentit
    15 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    29.5.2009 00:37

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s