Junassa gluttia? – 2.6.2010 18:14
Nyt pukkas junamatkaa, ja en ole junassa matkannut sitten opiskeluvuosien...
Miten mahtaa gluteeniton onnistua, matkalla pohjanmaalta Helsinkiin, pendoliinolla ja intercityllä.
Kävin pikaisesti katsomassa vr:n sivuilta infoa ja joissakin annoksissa perässä oli (L,G) mutta sehän nyt ei takaa mitään jos oikein tarkkoja ollaan.
Kai sieltä saa muutakin juotavaa ja syötävää kuin kahvia, limsaa ja salaattia, mukana on tytär joka varmasti nitisee jos kunnon ruokaa ei ole saatavilla. Meillä on sen verran tiukka aikataulu ettei ehditä ruokailemaan Hesassa.
Omia eväitä toki otetaan mukaan mutta ei ne leivätkään säily koko päivää, ja kauheaa ruokavarastoa ei viitsisi kantaa kun muutakin varustetta on mukana.
Lapsikeliaakikon jalkakivut – 27.5.2010 16:55
Heippa. en nyt osaa neuvoa mitenkään mutta meillä on lapsella keliakia ja paljon on kasvukipuja jaloissa ollut, ja on edelleen vaikka tyttö jo 10v.
Kipuihin vaikuttaa tytöllä myös se että on lättäjalka, ja vaikka ortopedin tekemä pohjallinen on käytössä koko ajan, huomaa että pitkän kävely ja jalkojen päällä oleilu kipeyttää jalat. Meillä siihen auttaa hieronta ja panadol.
Itselläni olen huomannut nyt vuosien saatossa että niveleni ovat selvästi kärsineet hoitamattomasta keliakiasta, sain diagnoosin vasta vuosi sitten, minulla kun tulee jokin vamma niin paraneminen on vaivalloista ja kipuilu ja kaikenlainen oireilu kestää pitkään.
Keisarinleikkaus aiheuttaa keliakiaa – 22.5.2010 00:44
Minä olen syntynyt alakautta, keliakiani diagnosoitiin yli 35 vuotiaana.
Esikoinen, tyttö, syntyi hätäsektiolla.
Kakkonen, poika normaalisti alakautta.
Kolmas, poika perätilan vuoksi sektiolla.
Lapsista esikoinen sairastaa keliakiaa, todettiin 8 vuotiaana. Pojat ovat terveitä.
Kaikki lapset synnytetty ennen omaa disgnoosiani.
Ja mitä tämä sitten kertoo?
Leipäkone- vai yleiskone – 14.5.2010 00:11
leivontaa muuten helpottaa huomattavasti sekin tieto että muropiirakkataikinassa sen rasvan voi sulattaa ihan löllöksi ja sekoittaa vain sokerin sekaan, sitten munan ja jauhot. puuhaarukalla kun sekoittaa, ihan hyvä tulee, ihan turhaa vetää sitä sähkövatkainta siihen.
sama homma toimii suolaisella piirakkapohjalla, rasva sulatetaan ja sinne sekaan jauhot ja juustoraaste, sitten kylmä vesi.
aivan turhaa vatkailla taikinaa ja tehdä muruseosta, toimii ihan sulalla voillakin!
Kesä ja jäätelökioskit – 13.5.2010 01:57
kalajoen hiekkasärkillä on v-kasi burger juku-juku-maan vieressä, siellä on ollut gluteenittomia vohveleita jo parisen vuotta.
pitääpä oikein mainita ens kerralla kun käyn että laittavat siihen luukulle mainoksen, itse en tajunnut edes kysyä gluttia mutta samassa jonossa oli muitakin keliaakikkoja ja he tiesivät että niitä saa. minäkin sitten otin vaikka olin varautunut vain pirtelöön tai kippoon laitettavaan irtojäätelöön.
maksoi muutan sentin extraa muttei se haitannuut koska mukavempi on syödä tötterö vohvelista kuin lusikalla...
Leipäkone- vai yleiskone – 13.5.2010 01:52
mä en huoli kumpaakaan, mulle riittää kulho ja sähkövatkain.
mikään ei oo yksinkertaisempaa ku Anna-Kaisan vuokaleipä. ensin turvotetaan psyllium ja siemenet, sitten sen kun ladot kuivat aineet kulhoon järjestyksessä ja vatkaat pari minuuttia, laitat vuokaan ja kohotus, sitten uuniin vajaa tunti. ja valmista tuli.
ei tarvi sotkea käsiä ja konetta, vain vispilät likaantuu, ei tarvi vaivata, ei leipoa pöydällä, voiko leivän leipominen enää helpompaa olla?
Hedelmien säilyvyys – 10.5.2010 00:21
hei, omenathan säilyy useita kuukausia jos ne on pakattu hyvin ja ovat kolhiintumattomia. viileässä niitä säilytetään.
vai miten kuvittelette kotimaisia omenoita syötävän vielä jouluna ja alkuvuodesta?
juureksethan kans säilyy oikein säilöttynä kevääseen saakka, porkkanat on miellä joskus laitettu hiekkaan ja kellariin, sieltä niitä sitte haettu. nykyään kyllä pollet syö ennenkuin säilömään ehtii...
Ikäviä tilanteita – 9.5.2010 01:56
tänään käytiin ennakkoon anoppilassa "mummukahveilla". oli pöytä koreana, leipiä tavallisia ja glutteja, samoin pitsaa, ja kakkua tietenkin. keliaakikoille oli dajm-kakkua ja taviksille oli leivottu itse.
anoppi sitten tyrkytti jäänyttä kakkua meille mukaan, he kun eivät sitä saata syödä loppuun. joo just. ihan ku mekin sitä vehnäjauhokakkua voisimme syödä! meidän perheessä kun tytöt sairastaa keliä ja pojat eivät, ja me tytöt mielellään syömme kaikkea hyvää, pojat taas eivät, niin eihän se anoppi tajunnu taaskaan tehdä sitä kakkua perunajauhoista, vaikka neuvottu on ammattikeittäjää monta kertaa.
sitten ollaan nyrpeitä kun kakku ei kelpaa. yritä siinä sitten miellyttää miniänä. isompi vaiva oli tehdä uskollisesti vehnäjauhoista kakku kuin että olisi käyttänyt pelkkiä pottujauhoja.
mä oisin kyllä mieluusti ottanut kakkua kotiin, huomista varten, nyt jouduin sitten itse tekemään alusta loppuun ítse.
Maha aina sekaisin – 2.5.2010 01:31
ootkos kilpirauhasta tutkituttanut? se kun voi aiheuttaa aineenvaihdunnan nopeutumista. ja keliakian kanssa paljon suurempi tod.näk. sairastaa.
Syötkö rahasi? – 27.4.2010 00:40
mä en piä sen kummemmin kirjaa ruokamenoista mutta kun s-pankin bonuslaskelmaa kattelee, kaikki ostot s-ryhmän paikoista on 1000e molemmin puoli riippuen onko oltu humputtamassa ja osteltu vaatteita ym. isompaa.
perheen koko 5 henk ja nuorimmaisten kanssa olen kotona.
eli yksistään ruokamenoja en tiedä tarkkaan, tuossa 1000e on mukana bensat ja wc-paperit, vaipat, agrimarketit ja siis ihan kaikki.
joskus käydään k-ryhmän kaupoissa jos jotain tarjousta tai tiettyä juttua haetaan.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
1 vinkki
Keskustelu
239 viestiä, 22 aloitusta
Kommentit
15 kommenttia
Rekisteröitynyt
29.5.2009 00:37