Ikäviä tilanteita – 12.12.2008 11:36
Olinpa minäkin jouluruokailussa tässä eräänä ehtoona. Muuten oli kaikki ok., mutta kahvin ja joulutortun kanssa tuli tenkkapoo. Siellä oli komeesti tarjolla Moilasen "gluteeniton". joulutorttu. Otin sen ja haukkasin. Sanoin heti ystävälleni, joka myös keliaakikko, että tämä ei ole gluteeniton. Menimme emännältä varmistamaan, että minkälaisessa laatikossa torttu on ollut. No, hänellä ei ollut näyttää laatikkoa. Hän sanoi, että joku sanoi, että se on gluteeniton. Onneksi syljin haukkaamani tortun palan pois. Todellakaan se ei ollut gluteeniton, koska Moilanen ei valmista Gluteenittomia joulutorttuja. Olisi ollut kotiin lähtö edessä oksentamaan ja pytylle istumaan kauheissa tuskissa. Soitin emännälle asiasta. Hän vaan tuumi, että kyllä ihmisen sanaan täytyy luottaa. Minä sanoin, ettei saa luottaa, vaan täytyy ottaa selvää. Olin todella vihainen moisesta. Hän vaan tuumi, että hänellä on vakuutus, joka korvaa vahingon. Mikään raha ei korvaa sitä tuskaa ja ripulia ja pahaa oloa, mikä tulee, jos syö vehnästä tehtyä. Onneksi olin taas itse valveilla, enkä uskonut "jonkun" sanomaa.
Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? – 6.12.2008 14:12
Moi!
Minulla on ollut keliakia 20 vuotta. Minä en kyllä yhtään haikaile tavallisten tuotteiden perään. Olen sen jo silloin tehnyt itselleni selväksi, ettei viinereitä ym. muita pullia saa tehdä mieli. Eikä myös tee. Mutta slloin alussa kyllä tuli tippa silmään, kun en saanut millään leipiä onnistumaan. Silloin ei ollut kyllä läheskään niin paljon valikoimaa, ei juuri mitään. Joudun leipomaan leipäni hiivattomana, kun on hiivaongelma. Mutta kyllä niistäkin ihan syötäviä saa.
Olen matkoillakin pärjännyt ihan hyvin. Omat leivät on kyllä pienilläkin matkoilla mukana. Jopa Teneriffalla "All inglusive" on toiminut hyvin. Jos ei ole ollut sopivaa tarjottavaa, niin on paistettu erikseen. Kysytty vielä, että saako olla lihaa vai kalaa.
Hyvä hapanleivän korvike on Vuohelan tattarihapanlimppu. Joskus kraavin tai kylmäsavulohen kalan kanssa sillä herkuttelen. On vaan niin turkasen kallista.
Kaurahan on puhdasta, kun ostaa Puuppolan tai Provena- tuotteita. Mutta mistä saadaan puhdasta tattarihiutaletta. En ole nähnyt juuri missääm enää Keskisen myllyn tattarihiutaleita. Myllyn parhaan tattarihiutaleet on käyttökiellossa.
Se joskus harmittaa, jos toisten töppäyksen takia tulee kipeäksi. Mutta nyt osaan jo epäillä niin paljon, etten syö tavallisia tuotteita, ellen näe laatikkoa, mistä tuote on peräisin tai mistä jauhosta tuote on tehty.
Toivon uusille keliaakikoille tsemppiä. Kyllä siihen varmasti tottuu. Se on vaan pakko hyväksyä, siitä se lähtee.
Hyvää Joulun aikaa
Gluteenitonta Thaimaassa? – 5.12.2008 10:05
Jezu kirjoitti:
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
13 viestiä, 2 aloitusta
Rekisteröitynyt
5.10.2008 09:30