Soijakastike – 19.8.2019 22:13
Jostain syystä ensimmäinen asia, jota kysyin ravitsemusterapeutilta diagnoosin saatuani, oli juurikin kysymys soijakastikkeen sopivuudesta. Ja hän vastasi kuten edelläkin on selitetty, että fermentointi pilkkoo gluteenin. Ja tällä on menty, vaikka samaan aikaan on selvää, että ravintoloiden henkilökunnalla ei tätä tietoa ole.
Tieto on siis kuitenkin saatavissa, ja itse ainakin koen ravintolaväen ohjestamisen paitsi turhauttavana, myös hämmennystä ja epävarmuutta lisäävänä.
Gluteenittomuus ravintolassa – 16.8.2018 10:41
Tämä on minun mielestä lisääntynyt viime aikoina, eli ilmoitetaan gluteeniton vaihtoehto (esim. konttiravintola Morton), mutta sitten tilausta tehdessä kysellään, että "kuinka allerginen olet" tai "kuinka herkkä". Itse olen toiminut samoin kuin MariJo, eli koettanut arvioida tilannetta yleisen siisteyden ja tahtotilan perusteella... taivas tietää miten siinä sitten on käynyt. Ja tuleehan niitä kontaminaatiotilanteita ihan joka paikassa kotoa alkaen, täytyy vain yrittää minimoida, joka päivä...
Ehtoollisleipä ei saa olla gluteenitonta – 11.7.2017 09:44
Ainakin ev.lut. kirkossa saa pyynnöstä gluteenittoman ehtoollisleivän... aika hullu juttu tuo paavin päätös, mutta ei siellä taideta olla ihan ajan tasalla muutenkaan...
Gluteenitonta Mallorcalla? – 27.2.2017 15:00
Viime syksynä lomailin Mallorcalla Palman kaupungissa. Ruokakokemukset vaihtelevia, mutta yleensä keliakia ja sen vaatima tarkkuus tiedettiin. Kerran kävi niinkin, ettei minulle terassiravintolassa voitu tarjota mitään kontaminaation takia. Toisaalta parikin kertaa kokki ( ainakin sanoi) vaihtavansa paistoöljyn tehdäkseen minulle sopivan ruuan ja italialaisravintolasta sai jopa gluteenittoman oluen! Suurin pulma ovat kokemukseni mukaan öljyssä paistetut vihannekset, sillä samassa öljyssä paistetaan myös leivitetyt asiat. Siksi esim. suosikkiruoka paella on lähtökohtaisesti ei- gluteeniton Mutta sain siis sitäkin, kun kovasti halusin ja kokilla ei ollut liian kiire. Ei oikeastaan tartte edes kielikäännöstä, "sin gluten" tuntui olevan tiedossa.
Uusi gluteeniton leipomo Lieksaan – 14.2.2016 21:27
Huomasitteko muuten, että Porokylän karjalanpiirakat voittivat Kuluttaja-lehden vertailussa muut einespiirakat - kaikki Fazerit, Pirkat ja Vaasat, jotka oli siis tavallisia! Ilmankos ne on hyviä!
Gluteenitonta Tallinnassa? – 26.4.2015 22:00
Kari kirjoitti:
Tuore diagnoosi ja oireet – 23.2.2015 22:35
Mulla oli paljon lievemmät oireet ja silti paraneminen kesti kolme kuukautta. Olin jo ihan varma että on jotain muutakin vaivaa...
#GluteenitonTammikuu 2015 – 12.1.2015 22:36
Itse asiassa oma syy; oletin,että kaikki leivonnaiset olisi olleet mulle sopivia - jos olisin varmistanut, vahinkoa ei olisi tapahtunut... Niinkuin monet teistä on täällä teroittaneet, kannattaa varmistaa eikä olettaa! Kantapään (tai siis itse asiassa suolinukan) kautta tuli mille tämä opetus
#GluteenitonTammikuu 2015 – 10.1.2015 18:18
Ystäväni kertoi, että hänkin on jättänyt gluteenin pois (ei keliakia tms) ja leipovansa gluteenitta. Otin innoissani todella herkullisen ja mehevän näköistä kinkkupiirakkkaa, ja kyllä se olikin hyvää.... Ai niin, mutta SIINÄ olikin tavallisia vehnäjauhoja.... . Kun ei se sitten ole NIIN tarkkaa...
Uusi gluteeniton leipomo Lieksaan – 16.11.2014 22:02
Maistoin viikonloppuna Porokylän leipomon karjalanpiirakoita - olivat tosi hyviä, eikä hintakaan liian paha. Suosittelen!
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
13 viestiä, 1 aihe
Kommentit
7 kommenttia
Rekisteröitynyt
11.2.2014 14:25