nitraatti

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Missä matkaillut keliaakikkona? 15.3.2010 10:24

    Omat näkkärit on ollunna mukana reissuilla, mutta muuten on pärjännyt todellahyvin paikallisilla antimilla (gambia, pattaya, kap verde).

  • Kotitekoinen näkkileipä 5.3.2009 15:54

    Mulla on sellanen jänskä kivilämmitin talossa ja sen päällä kuivattelen niitä ainakin päivän, varmaan tuo uunin jälkilämpöjuttu ajaa saman asian.
    Kerro sitte kun oot kokeillu , miltä vaikuttaa. Tuo on resepti kun on mun oma viritelmä.

  • Kotitekoinen näkkileipä 5.3.2009 09:10

    Tässäpä teille muillekkin ohje kotitekoisesta näkkäristä, meillä tämä "pesee" kaupan näkkikset ihan kuus-nolla, kokeilkaa ihmeessä !!

    NÄKKÄRI

    -1L nestettä vesi/maito

    -2TL suolaa

    -2PSS kuivahiivaa

    -1TL kuminaa

    -1TL anista

    -1TL fenkolia

    -oman maun mukaan valkosipulia (NAM)

    -noin 12DL erilaisia jauhoja/rouheita, itse laitoin tälläkertaa: tattaria, jytteä, kaurajauhoa, pellava- ja soija rouhetta, sokerijuurikaskuitua sekä perunahiutaleita.

    -seesamin siemeniä

    - Haaleaan nesteeseen sekoitetaan suola, mausteet, kuivahiiva ja rouheet (pellava/soija/sokerijuurikas).

    - Lisää jauhot vähän kerrallaan kokoajan vatkaten tai vaivaten, taikinasta saa tulla "tiukka".

    - Muista että rouheet pellava,soija ja sokerijuurikas imee nestettä jonkin verran.

    - laita taikinakölli kelmuun ja kylmään.

    - ko. määrästä tulee noin 4-5 pellillistä näkkäriä.

    - leivonta: jaa taikina useampaan osaan, leivonta-alustalle laitoin karkeaa jauhoseosta ja kaulin taikinapalan noin 1-1,5cm levyksi, pinnalle seesaminsiemeniä ja lopuksi ruutukaulimella loppu silaus (ennen tätä hankintaa suoritin kuvioinnin lihanuijalla...). Tälloin seesamit jäävät taikinaan kiinni, ja näkkäristä tulee sopivan paksuinen noin 0,5cm. Tee taikinapyörällä oman näköisiä ja kokoisia paloja ja nosta pellille.

    - uunin lämpötilla 200 astetta

    - paista noin 10min, kunnes näkkärinpalat ovat sopivasti "kuperia", käännä palaset ja paista vielä hetki.

    - laita leivinliinan alle paistetut näkkärit odottelemaan ja kun kaikki on paistettu, suorita loppu kuivatus ilmavassa korissa liinaan vuorattuna jossakin lämpimässä paikassa.

    - mitä pitempään kuivuvat, sen parempia ovat.

    Ja ihan oikeesti, kotitekonen näkkäri on hyvää ja helppoa tehä

  • LOISTAVA LEIVONTAKIRJA 29.1.2009 14:06

    Tilasin juuri bookplussasta Eila Alhon HELPOSTI MAUKASTA- kirjan ja se tuli postilla kotiin toissapäivänä..
    Kirjassa on hyvät ja selkeät ohjeet.
    Leivistä tulee ainakin todella maukkaita ja hyviä.

    Tämä taitaa olla ensimmäinen "kotimainen" kirja gluteenittomaan leivontaan.

    Suosittelen lämpimästi, hintakin oli minusta edullinen (25,95).

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 13.1.2009 11:51

    Mä kävin tutustumassa yks lauantai aamu siellä ja sitten puodin pitäjä postitti mulle piirakoita, koska ne oli loppunu, toimitus oli nopeaa ja tavara tuoretta
    muistaakseni toimituspäivät oli ti ja to ja ne on aina seuraavana päivänä postissa. Lähetystunnuksen kanssa oli helppo seurata lähetystä.

  • Keliapuodista ja vähän muutakin 13.1.2009 10:57

    saa aivan mielettömän hyviä lihapiirakoita!!
    http://www.keliapuoti.fi tai käy pyörähtämässä hakaniemen kauppahallissa.
    Vaihtelua arkeen toi myös kotimainen näkkileipä, joka tosin oli pirskaleen kallista.
    Siitä sainkin innostuksen kokeilla tehdä ite näkkäriä!
    Onnistu todella hyvin ja isäntä innostu siitä ihan kuus nolla. Laitan reseptin tänne kunhan kerkiän.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    2 vinkkiä

    Keskustelu
    6 viestiä, 3 aloitusta

    Rekisteröitynyt
    13.1.2009 10:48

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s