marke

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8
  • Munkit hakusessa 15.3.2010 11:17

    Olen tehnyt taikinan gluteenittoman peruspullataikinan ohjeella ja kohottanut ennen paistamista.

    Toinen vaihtoehto on tehdä leivinjauheella kohotettavia pikamunkkeja, nostella vain taikinakökköjä kuumaan rasvaan.

    Muistaakseni ohje on siitä kirjasta "Hapanleivästä Sacher-kakkuun", googlettamallakin varmaan löytyy.

    Psylliumia kannattaa lisätä taikinaan, mutta silti on haastetta saada niistä munkin näköisiä, koska taikina on niin tarttuvaa.

    Mutta hyvä maku palkitsee tekijänsä. Meillä tytär on ikionnellinen saadessaa edes vappuna tuoreita munkkeja!

  • Gluteeniton vehnä!!!!!!!!!! 15.3.2010 10:57

    Tärkkelys on peräisin vehnästä (ei maissista tai perunasta), muttei siinä ole gluteenia. Tärkeä tieto vehnäallergikoille.

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 15.3.2010 10:55

    Auttaisivatkohan maitohappobakteerit tai vastaavat? Bioteekin "Probiootti"-kapselit? Ei niistä haitaakaan ole.

  • Tortillat 15.3.2010 10:53

    Mieluummin tacoja tai muita maissipohjaisia.

    Nuo valmiit maissitortillat ovat kammottavia eikä pussissa olevasta tortilla-jauheesta tullut yhtään parempia. Onneksi niitä samoja sörsseleitä voi lappaa tacoihinkin

    Itse kehittelemällä maissijauhoista voisi saada ihan kelpo tortilloita paistinpannulla paistaen - onko kukaan kokeillut tuotekehitellä?

    Kaupoissa on lähes 10 eri vehnätortillaviritelmiä, mutta vain yksi maissitortilla.

  • Gluteeniton pannari? 4.3.2010 12:07

    Ohjeen kuin ohjeen voi muuttaa gluteenittomaksi jauhoja vaihtamalla. Joskus ei mene ihan nappiin, mutta esim. pannari onnistuu hyvin. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on, että jauhojen määrä on puolet nesteen määrästä. Eli jos nestettä on 8 dl niin jauhoja 4 dl. Pannaritaikina on ohuempaa kuin lättytaikina.

    Yksi asia pannarin teossa on jäänyt minulle arvoitukseksi (koskee niin tavallista kuin glut. pannaria). Miksi pannari on joskus aivan taivallisen ihanaa: ruskeaa ja kuplivaa? Toisinaan taas vaaleaa ja taikinamaista. Lämpötila ja uuni ovat aina samat, mutta silti pannaria ei saa aina kuplimaan.

  • Makaronilaatikko 22.2.2010 20:48

    Mitä makarooneja käytät? Meillä Semperin perusmakaroonit toimivat ihan hyvin makaroonilaatikossa. Puolet keittoajasta riittää eli 6 min. Ehkä onnistuisi jopa raaoistakin, mutta sitten munamaidon määrää pitäisi lisätä?

  • Gluteeniton laskiaispulla! 11.2.2010 15:27

    Pullat onnistuvat kyllä. Psyllium auttaa ja kunnon taikinakone, jonka antaa pyörittää taikinaa tarpeeksi kauan (että irtoaa reunoista).

    Karjalanpiirat onnistuvat myös ja ovat sata kertaa parempia kuin moilaset. Tattarijauhossa sen salaisuus.

    Joulutortuistakin tuli ihan kohtuullisia, rahka-voitaikina oli parempi kuin perunahiutaleista tehty.

    Keksipohjaisiin jutskiin käy gluteenittomat piparit, kaurakeksit ja diggestiivit.

    Tuulihatut haasteena?

    Kaikista vaikein (ja samalla kaikista tärkein) on kunnon leipä! Paistovalmiita juttuja olen löytänyt vain valkosipulitäytteisen patongin, joka sekin on kadonnut mystisesti. En laske paistovalmiiksi näitä uunissa käytettäviä, vaan oikeita raakapakasteita.

  • Rieska leivinuunissa? 27.1.2010 13:09

    Provenan kaurajauhoista ja perunamuusista tällä ohjeella:

    4 dl vettä
    1 ps perunahiutaleita
    2 dl Provena Täysjyväkaurajauhoja
    1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
    1/2 tl suolaa

    Paras oli varmaan ihan oma alusta (eikö silikonisia oo?), mutta leivinpaperikin käy. Tässä ohjeessa lämpö on 250 astetta ja paistoaika 15 min.

  • "Se on automaattisesti gluteeniton" 27.1.2010 13:06

    Pizzeriassa kävi sitten niin, että gluteenittomana tilattu pizza osoittautui epäilyn ja tiedustelun jälkeen tavalliseksi. Viesti tarjoilijalta ei ollut välittynyt keittiöön. Mitä tekisitte vastaavassa tilanteessa?

    Virheitähän sattuu, mutta suututtaa suunnattomasti! Parin päivän vatsakipuhan siitä osin syödystä pizzasta tuli.

    Eli olisi pitänyt vielä pizzoja pöytään tuotaessa varmistaa, että olihan tämä nyt se gluteeniton. Ei voi olla liian varma KOSKAAN, vaan kysyä ja kysyä ja kysyä.

    G-annokset ovat varmaan gluteenittomista raaka-ainesta valmistettavia, mutta ei gluteenittomuus ole pelkästään sitä. Onhan glut. pullakin pilalla, jos se on samassa pussissa tavispullien kanssa.

  • Schärin suklaamurot 27.1.2010 13:00

    Makuasioita nämä. Oma lapseni ei tykännyt näistä ollenkaan, vaan syö mieluummin Semperin muroja.

1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Keskustelu
    71 viestiä, 5 aloitusta

    Kommentit
    4 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    8.9.2009 20:39

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s