marielli

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
  • Siideri? 6.6.2014 08:52

    Lianna kirjoitti:
    Hei! Ulkomaiset esim. englantilaiset siiderit saattavat olla, mutta suommalaiset eivät ole luontaisesti gluteenittomia. Alkoholihan poltetaan täällä ainakin osittan ohraan --> älä juo myöskään suomalaisia liköörejä. Siiderit voivat sisältää myös vehnästä tehtyä glukoosia. Jos olet luontaisesti gluteenittomalla dieetillä, muista, että myös etikka poltetaan Suomessa ohraan. Valmistajan mukaan vain puna-, valkoviini- ja balsamicoetikat ovat täysin gluteenittomia.Sain etikkatuotteista tosi pahoja oireita. Ongelmana on, että sitä oh lähes kaikkialla, silleistä majoneesiin...

    Minä olen myös yhtä herkkä. Kiitos etikka vinkistä... olenkin ihmetellyt miksi majoneesista saan oireita!!

  • Luontaisesti gluteeniton leipäohje! 30.7.2012 14:15

    2 dl tattarirouhetta
    1 dl sokerijuurukaskuitua
    1 L Kiehuvaa vetta
    Mittaa nämä aineet kulhoon ja anna olla ainakin pari tuntia niin, että lähes kaikki neste on imeytynyt rouheeseen ja kuituun.

    Lisää joukkoon 1 L kädenlämpöistä vettä,
    1 paketti tuorehiivaa
    pussillinen Jyttejauhoja
    2dl perunakuitua
    puol dl öljyä
    3 dl juustorastetta
    ripaus suolaa

    Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta ei tarvii vaivata. Lisää jauhoja jos jää liian löysäksi, taikina saa olla kyllä aikas löysää. Siitä ei tarvitse saada pyöritettyä sämpylöitä vaan muovikauhalla nostellaan kökköjä pellille.
    Anna taikinan kohota liinan alla. Kun taikina on kohonnut nostele kauhalla pellille kökköjä ja paista 225 asteessa noin 20 min
    Ohjeen olen saanut kokilta ja sämpylöistä tulee loistavia!

  • Mitä tehdä glut. valmistaikinasta? 30.7.2012 13:59

    Katjahei kirjoitti:
    Joulun ajalta on jäänyt pasteija&joulutorttutaikinapohjaksi sopivaa taikinaa. Nyt se pitäisi käyttää, mutta miten? Joulutorttuja ei tähän aikaan vuodesta viitsi tehdä ja pasteijoista ei ole kokemusta. Voisiko joku siis antaa vinkkiä/reseptejä mitä muuta taikinasta voisi tehdä tai miten pasteijat valmistetaan?

    Moi
    Osta kaupasta paiston kestävää hilloa ja tee viinereitä tai sitten pasteijoita joihin keität riisiä, paistat jauhelihaa ja lisäät kananmunaa sekoita ja laitat täytteen sinne sisään.

  • Lisävitamiinit 4.4.2012 20:50

    Hei
    Oletteko huomanneet jossain ravintolisissä gluteenia? Tuleeko joillekkin oireita jostakin vitamiinista.
    Mulla erittäin hankala ihokeliakia ja salapoliisi työ jatkuu, koska iho oireita tulee.
    Toinen mitä mietin on täys xsylitoli purukumi?? Onko mahdollista, että siinä olisi jotain??

    Mä olen rankannut jo kaikki mahdolliset ja nyt alkaa huumori loppumaan... Jostain tulee oireita ja kuitenkin olihan tässä jo 2 vuotta täysin oireeton kausi..

  • Luontaisesti gluteenittomat ainesosat 4.4.2012 20:41

    Minäkään en voi syödä mitään noista, lisätään listaan tärkkelyssiirappi ja maltitoli..

  • Erittäin herkkä keliaakikko 15.3.2012 17:32

    Olin jo välillä oireeton jonkun aikaa... Nyt taas tulee uusia ihottumia. Syötkö lääkitystä Dapsonia? koko ajan?

  • Erittäin herkkä keliaakikko 14.3.2012 18:35

    Moi
    Etsin kanssatovereita joilla olisi yhtä herkkä keliakia, kuin minulla.

    Minä en voi syödä glukoosifruktoosisiirappia, maltodekstriiniä tai tärkkelyssiirappia jos se on viljaperäistä!

    Ikävää on se, että sitä ei tarvitse enää ilmoittaa!!!

    Minulla on luontaisestigluteeniton ihokeliakia ja nyt on alkanut taas iho kukkia. Olen lisännyt paljon purkan syöntiä ja mietinkin, että voiko siinä olla jotain mikä olisi viljaperäinen. Toinen mitä olen alkanut syömään on omega 3 ja siinä joukossahan on E vitamiinia voiko se aiheuttaa ihottumaa?

    Oletteko pystyneet syömaan kaikkia vitamiinilisiä? Vai onko jossain vehnää?

    Tiedän, että joku varmasti ihmettelee voinko olla näin herkkä, mutta niin ihmetteli lääkärikin. Olin tyks:issä tutkimuksissa ja ihottumani on keliakiaa...

    Ja ruokavaliossani olen erittäin tarkka!

    Nyt toivonkin, että tähän viestiketjuun vastaisi vain ne henkilöt jotka ovat kohtalotoereitani. Koska tiedän sen, että tärkkelyssiirapit ja glugoosifruktoosisiirapit..ymym pitäisi käydä nykytiedon mukaan keliaakikolle...

  • Luontaisesti gluteenittomat ainesosat 22.2.2012 18:45

    en voi syödä mitään noista

  • Luontaisesti gluteeniton jäätelö? 22.2.2012 18:41

    Minulla on äärettömän herkkä keliakia. Olen luontaisesti gluteenittomalla ja saan heti iho oireita jos syön tärkkelyssiirappeja tai glugoosi-fruktoosi siirappeja. Minua ärsyttää se, ettei enää alkuperää tarvitse ilmoittaa

  • Gluteenia vai ei... 22.2.2012 18:17

    niinpä ja minulle se ei käy. Nyt joudun jättämään pois kaiken missä lukee glugoosi-fruktoosi

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Keskustelu
    14 viestiä, 3 aloitusta

    Kommentit
    1 kommentti

    Rekisteröitynyt
    4.1.2009 12:12

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s