hemu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
  • Ohran näköinen riisilisäke? 21.12.2013 20:19

    Hei,
    Olisikohan moinen riisi vaikka Risella täysjyväriisiä? Se on väriltään ruskehtavaa ja jyvät erottuvat aika hyvin. Minusta se on ihan parasta riisiä. Käytänkin sitä useimmiten. Varjopuoli on sen hidas kypsyminen, noin 35-45 minuuttia. Paras siis keittää
    tupla-annos ja lämmittää seuraavalla aterialla. Täysjyväriisi on myös kuitu- ja ravinnepitoisempaa kuin valkoinen riisi.

  • Uusia gluteenittomia Rainbow-tuotteita 21.11.2013 23:20

    Juu, uudet gluteenittomat tuottet ovat tietysti tervetulleita.
    Toivon, että uudet tuotteet on valmistettu kunnon aineista, eikä mistään tärkkelysmössöstä. Ei varsinkaan vehnätärkkelyksestä. Eikä mielellään muustakaan tärkkelyksestä.
    Miksi meidän keliaakikkojen pitäisi syödä jotain ravintosisällöltään tyhjänpäiväistä tärkkelysmössöä, kun maailmasta löytyy pilvin pimein gluteenittomia täysjyväviljoja.
    Toivon siis terveellisiä ja kuitupitoisia tuotteita. Saavat olla leipiä, kahvileipiä, keksejä ym.

  • Ilman tattaria? 7.11.2013 21:05

    Hei kotileipurit!

    Näköjään on niin, että maistamme tattarin maun eritavalla. Osa ihmisistä kuvailee tattarin makua sanoilla pistävä, karvas tai niinkuin Soffiine, väkevänhapan. Jotkut, kuten minä, maistaa miellyttävän pähkinäisen, tai melko neutraalin maun. Olen kyllä syönyt tattaria hamasta lapsuudesta saakka, joten tottumisellakin voi olla osuutta asiaan.

    Juu, olen samaa mieltä Soffiinen kanssa. Tattarin tilalla voi käyttää muita täysjyväjauhoja. Virtasalmen Viljatuotteen hirssijauhopaketin päällä on tattariton vuokaleipäresepti. Leipään käytetään hirssi- ja maissijauhoa sekä pähkinärouhetta.
    Leipä on oikein hyvää ja onnistuu myös sämpylöinä.

    Hyviä leipomisia!

  • Uusia gluteenittomia tuotteita 24.10.2013 16:47

    Hei Tallulah!

    En tiedä, tarkoitatko samaa tuotetta, mutta minä löysin Lidlistä
    Lumina reikäleipäjauhoseosta. Po. jauho on kotimaisen Linseed oy:n valmistamaa ja valmistettu enimmäkseen tattarista, riisistä ja pellavansiemenistä. Mielestäni leipä oli erinomaisen hyvää ja helppo leipoa. Kuitupitoisuuskin on melko hyvä: Valmis leipä 5,9g/100g. Suosittelen lämpimästi!

    Olen myös kokeillut saman valmistajan yrttisämpyläjauhoseosta, mutta se oli minun makuuni liian mausteista. Tämä taas on makuasia, niin että kokeilemaan vaan.

  • Mukavia tilanteita 17.9.2013 18:03

    Vaihteeksi sattui mukava tilanne! Tulin kutsutuksi mukaan erään kyläyhdistyksen 30-vuotisjuhlakahville po. yhdistyksen omalle kylätalolle. Paikka oli minulle ennestään vieras, enkä tuntenut ketään juhlien järjestelijöistä. Varasin siis mukaan oman suklaavohvelin, kun olin varma, ettei siellä kuitenkaan mitään minulle sopivaa tarjota.

    No, kun viralliset puheet oli kuunneltu, akoi kahvitarjoilu.Ja
    yllätys yllätys, sivupöydällä olla möllötti gluteeniton täytekakku! Kiittelin siinä emäntiä huomaavaisuudesta ja oletin,
    että joku vakikävijä on keliaakikko. Mutta ei, emännät oli laittaneet gluteenitonta tarjottavaa ihan kaiken varalta!

    Kummasti se vaan tunnelmaa kohensi, kun sai syödä täytekakkua muiden kanssa. Näköjään täytekakku on tärkeää keliaakikon hyvinvoinnille.

  • Gluteeniton piiras ? 26.8.2013 21:11

    No ei kyllä juuri piirasta muistuta. Minä sanoisin kyllä munakkaaksi. Onhan se erittäin gluteeniton ja valmistusaineista päätellen takuulla herkullinen. Täytynee joskus kokeilla!

  • Ikäviä tilanteita 12.8.2013 11:18

    Iäkkäät vanhempani asuvat nykyisin vanhusten palvelutalossa. Isälläni on keliakia, niinkuin minullakin ja siksi kyselimmekin hyvin tarkasti palvelutalon erityisruokavaliotietämyksestä. Joka käänteessä vakuutettiin, että tiedot ovat hyvät ja hommat halinnassa. Jopa palvelutalon nettisivulla mainostetaan erityisruokavalioiden huomiononottamista.

    Muutama päivä sitten äitini soitti minulle aivan tuohduksissaan.
    Lounaalla oli tarjoiltu jälkiruuaksi omenaohrapuuroa, ja isälleni oli tarjoiltu aivan samannäköinen puuroannos, kuin muillekin ruokailijoille. Maistamalla oli selvinnyt, että se todellakin oli samaa ohrapuuroa! Äitini, joka korkeasta iästään huolimatta on aivan täysissä hengenvoimissa, oli köpötellyt keittiöön kertomaan asiasta. Keittiöhenkilö oli väittänyt keittäneensä isäni puuron tattarihiutaleista, ja esitellyt (avaamatonta) Myllyn Paras tattarihiutalepakettia!
    Ei myöntänyt mitään virhettä tapahtuneen, vaikka selvästi oli vähintäänkin puurokopit päässeet vaihtumaan. Äiti oli myös huomauttanut, etteivät Myllyn Paras-tuotteet ole välttämättä gluteenittomia. Se ei selvästikään ollut ennestään keittiön tiedossa!

    Minä sitten soittelin palvelutalon keittiöön ja yritin oikein rakentavasti keskustella asiasta. Suhtautuminen oli vähän nihkeää,eikä Keliakialiiton koulutuspäivistä ammattilaisille oltu koskaan kuultukaan. Toivottavasti kuitenkin sain viestin perille: täytyy pitää tiedot ajan tasalla.

    Siis tämmöinen huoli vielä lisäksi. Kun vanhenemme, ja joudumme syömään muiden laittamaa ruokaa, ei näköjään ole mitenkään taattu, että ruoka on aina sopivaa!

  • Leipäjauho ilman vehnää ja tattaria? 30.7.2013 15:42

    Hei While!

    Mielestäni Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos on ihan paras perusjauho. Tosin se sisältää tattaria, mutten mitenkään voi uskoa tattarin maun siitä erottuvan. Voit vaikka leipoa paketin ohjeen mukaan vuokaleipää, mutta korvata osan jauhoista
    jollakin gluteenittomalla perusviljalla kuten maissilla, kvinoalla, riisillä tai tefillä. Lisää myös jotain kuituvalmistetta, kuten sokerijuurikaskuitua(Fibrex) tai perunakuitua (Pofiber). Valitse maissi- ja riisijauhoista mieluummin täysjyväversiot.

    Mielenkiintoista, että moni tällekin palstalle kirjoittanut valittaa tattarin maistuvan pistävälle. Minusta väite on hämmästyttävä, sillä minusta tattari maistuu miellyttävän pähkinäiselle. Ehkä me ihmiset maistamme tietyt maut eri tavalla? Minä tosin olen tottunut syömään tattaria jo hamasta lapsuudesta, vaikka keliakiadignoosi minulla on ollut vasta pari vuotta. Luulen kuitenkin, että totut tattarin makuun, kun lisäät sitä ruokavalioosi vähitellen.

    Muut kotileipurit suosittelivat Semperin jauhoseoksia, joista minä en pidä yhtään. Minusta ne maistuvat pelkälle tärkkelykselle. Tämä on taas ihan makuasia, niin että ei auta muu kuin ryhtyä kokeilemaan. Löydät varmaan oman suosikkisi.

    Hyviä leipomisia!

  • Typerä kysymys 17.7.2013 12:54

    Minullekin tuo suukotteluasia tuli jokin aika sitten ajankohtaiseksi, kun yllätyksekseni ryhdyin seurustelemaan uuden kumppanin kanssa.(Olen vanhempi leskirouva.) Olin pitänyt oman huushollini aivan gluteenittomana jo toista vuotta, kun miesystävä ilmestyi kuvioihin. Edellyttihän se hiukan sopeutumista ja uudelleenjärjestelyä puolin ja toisin. Miesystäväni on todella huomaavainen ja muistaa mm. aina varata minulle sopivan saunaoluen. Myös suukotellessa muistaa aina tarkastaa ettei suupieliin jäänyt leivänmuruja.

    Kyllä toisen osapuolen keliakia koskettaa myös seurustelukumppania monella tavalla. Yhteiset ravintolakäynnitkin ovat hiukan hankalia. Ja miesparka on joutunut kovasti syömään minun leipomiani gluteenittomia kakkuja ja piirakoita. Hyvin hän sen on kestänyt!

    Kärsivällisyyttä vain muillekin pariskunnille.

  • Gluteeniton kuskus 27.6.2013 17:04

    Hei Piiann

    Kokeilepas keitettyä kinoaa kuskusin tilalle. Rakenne on aika samanlainen ja maku tosi hyvä. Ja varmaan on terveellisempää kuin joku vehnämössö!

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    5 vinkkiä

    Keskustelu
    59 viestiä

    Kommentit
    4 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    30.9.2011 22:51

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s