hemu

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
  • Sairaslomaa gastroskopiasta? 2.11.2017 11:27

    Hei!
    Älä yhtään jännitä gastroskopiaa, kun olet menossa Turunmaan sairaalaan. Se on paras mahdollinen paikka. Pyydät vain esilääkityksen, niin saat piikin ja olet unten mailla toimenpiteen ajan. Tähystyksen jälkeen saat lepäillä puoli tuntia, jonka jälkeen lääkäri keskustelee kanssasi. Olet kuitenkin vähän tokkurainen, joten muista pyytää se sairaslomalappu jo ennen toimenpidettä. Et voi mennä tokkuraisena töihin. Tarvitset myös saattajan mukaan.

    Voit lukea myös aikaisemmat kirjoitukseni gastroskopiasta.
    Tsemppiä sinulle! Olet onnekas, kun sait lähetteen Turunmaan sairaalaan.

  • Anna vinkkeja 4.12.2016 18:00

    Hei! Virtasalmen viljatuotteen jauhoja saa ainakin Prismoista ja monista S-marketeista, sekä isommista City-marketeista.
    Voi myös tilata Viljatuotteen omasta nettikaupasta.

    Niitä hapnkorppuja saa enimmäkseen luomukaupoista ja kauppahalleista. Viimeksi ostin Ruohonjuuresta. Varmaan löytyy myös nettikaupasta.

    Oikein hauskaa kotimaan visiittiä sinulle!

  • Anna vinkkeja 3.12.2016 09:44

    Hei Ulla! Kyselit hyvistä jauhoista. Minun suosikkini on Virtasalmen viljatuotteen jauhoseokset. Vaalea jauhoseos on kertakaikkiaan paras. Leivonnaisten maku ja rakenne on aivan mainio. On todella paljon parempi kuin Semperin jauho. Sunnuntai-jauhosta puhumattakaan (tosi pahaa). Myös tumma jauhoseos on oikein hyvä. Viljatuotteen nettisivulta löytyy paljon erinomaisia reseptejä.

    Jauhojen lisäksi sinun kannattaa ostaa kotiinviemisiksi
    leipomo Eilamarin hapankorppuja. Niitä on kiva napostella vaikka tuorejuuston kanssa, tai tarjota juustotarjottimella.

  • Lisää rautaa ruokavalioon ?! 30.10.2016 14:15

    Hei Milla! Vanha konsti saada rautaa ruuasta on veriletut.
    Olen muutaman kerran tehnyt verilettuja korvaamalla perinteisen reseptin ruisjauhot tattarijauholla. Ihan syötävää tulee, mutta kuitenkin jotenkin kuivahtavan oloista.
    Viimeksi, kun veriletun mieliteko yllätti, käytinkin teff-jauhoa. Siis tosi hyvää oli! Väitän, että jopa parempaa, kuin
    ruisjauhosta valmistetut.

    Siis etsi joku perinteinen veriletturesepti ja korvaa jauhot teff-jauholla. Paistele joko suuria tai pieniä lettuja ja nauti puolukkasurvoksen kanssa. Hyvää on ja hemoglobiini nousee. Verta löydät marketin pakastealtaasta.

  • Kuinka nopeasti gluteeniton ruokavalio auttaa? 29.6.2016 22:43

    Hei Virni!
    Suosittelen sinulle lääkärille menoa välittömästi, ja älä vielä aloita gluteenitonta dieettiä. Hommaa dignoosi ensin. Tiesithän, että diagnoosia ei voi enää tehdä, jos olet jo dieetillä? On paljon vakuuttavampaa sanoa vaikka lääkärille, että sairastaa keliakiaa, kuin että ehkä saa jotain oireita gluteenista. Keliakiaan liittyy paljon muita sairauksia, joiden takia joudut ehkä käymään lääkärissä. Kun sinulla on selkeä diagnoosi, saat myös helpommin järjestettyä säännölliset verikokeet ym. seurannan.

    Kun sitten aloitat dieetin, niin ensimmäiset vaikutukset saattavat näkyä hyvinkin nopeasti. Minulla alkoi vatsa rauhoittua ehkä viikon jälkeen. Kuitenki tilanteen normalisoituminen voi kestää jopa vuosia. Minulla alkoi lihaskunto kohentua muutaman kuukauden päästä. (olin harjoitellut säännöllisesti koko ajan) Ehkä vuoden päästä tukka alkoi yllättäen kasvaa uusia hiuksia ja vielä parin vuoden päästä tuntui, että ravinto rupesi tosiaan imeytymään: paino nousi, piti ruveta tarkkailemaan syömistään.

    Siis menepäs sinne lääkärille, ja hommaa se diagnoosi.

  • Miten syödä edullisesti? 21.6.2016 22:39

    Hei Nono!
    Tässä tulee vähän tätimäistä opastusta:
    Helppo konsti säästää ruokamenoissa on ryhtyä leipomaan itse. Kaikki vähänkään kunnollisemmat gluteenittomat leivät ovat todella kalliita ja ne vähän edullisemmat ovat aika huonoja. Siis suumta jauhohyllyn luokse ja valitsemaan kunnon jauhoja. Vältä kaikkia enimmäkseen tärkkelyksestä, varsinkin vehnätärkkelyksestä tehtyjä jauhoseoksia. Ne ovat epäterveellisiä ja pahanmakuisia. Keskisen myllyn tattarijauhot ovat melko edullisia ja niistä leivot monenlaista hyvää. Myös Myllärin luomu gluteenittomat kauratuotteet ovat terveellisiä ja hyviä. Myöskään riisi- ja maissijauhot eivät maksa aivan hirveästi. Urtekramilta löytyy täysjyvävaihtoehtoja. Jos tarvitset kuitenkin jauhoseoksia, niin Jytte-jauho
    ja Virtasalmen viljatuotteen jauhoseokset ovat parhaita. Reseptejä löytyy jauhojen valmistajien
    nettisivuilta ihan kiitettävästi.

    Siis jauho-ostosten jälkeen keittiöön ja reippaasti leipomaan. Saat paljon paremman makuisia ja terveellisempiä leivonnaisia, kuin kaupasta ostaen, ja vieläpä säästät paljon rahaa!

  • Koff I edelleen gluteenitonta 22.11.2015 22:12

    Juu, samoin. Säikähdin pahan kerran. Koffin ykkönen on tosi hyvä saunakalja ja viikonloppuisin ruokajuoma. Laitoin perjantaina sähköpostitse kyselyn koffille, mutta eivät ole vielä vastanneet. Vastannevat huomenna, kun on arkipäivä. Aika hermostuttavia tuollaiset kömmähdykset...

  • STM:n perusteet ruokavaliokorvauksen poistoon 2.11.2015 21:33

    Kävin juuri Turun seudun keliakiayhdistyksen tilaisuudessa, jossa Leila Kekkonen Keliakialiitosta
    kertoi liiton ponnisteluista ruokavaliokorvauksen puolustamiseksi. Hänen kertomuksestaan, kuten tästä keskustelustakin, kävi ilmi, että liitto on tehnyt aivan valtavasti työtä asian hyväksi. Siis, jos joku teistä ei vielä ole Keliakialiiton jäsen, liittykäää ihmeessä, jotta liitto saisi vielä enemmän painoarvoa työhönsä. Voi olla, että taistelu tällä kertaa hävitään kovasta työstä huolimatta, mutta tulevaisuudessa löytyy paljon uusia haasteita,
    joihin täytyy vastata. Yhdessä kykenemme vielä enempään!

  • Gluteenitonta merkinnällä vai ilman? 29.6.2015 22:01

    Juu, kyllä on todelliselle elämälle vierasta, ettei muka saisi olla gluteeniton-merkintää. Esimerkiksi, kun suuri osa keitoista sisältää jotain vehnää tai muuta gluteenipitoista, niin mistä voi olettaa kuluttajan tietävän, että juuri hernekeitto ei sitä sisällä? Sitä paitsi, Jezuhan oli löytänyt myös gluteenipitoisen hernekeiton! Myös alkoholit ovat epäselvä tapaus. Minultakin on usein kyselty viskin ja muiden viljaviinojen gluteenipitoisuudesta. Kuinka sen voi kuluttaja automaattisesti tietää?

    Että johan on kumma, jos eivät viranomaiset ja lainsäätäjät tämmöistä tajua! Täytyykö meidän lähettää karvahattulähetystö virkamiesten ja kansanedudstajien puheille vääntämään tätä asiaa rautalangasta?

  • Viikko gluteenittomalla ja ummetus.. 9.5.2015 19:11

    Hei Roosa!
    Hyvä, että olet päässyt aloittamaan dieetin! Kroppa voi tosiaan reagoida erikoisesti uuteen ruokavvaöioon. Ummetus lienee odotettavaa, varsinkin jos et huomannut eriityisesti huolehtia riittävästä kuidun saannista.

    Edellisessä kirjoituksessa suositeltu aamupuuro on todella hyvä idea. Voisit vielä lisätä puuroosi ruokalusikallisen pellavavsimeniä, kokonaisia tai rouhittuuja.

    Yleensäkin kuitupitoinen ruoka on tosi tärkeää. Paitsi että se pitää vatsan kunnossa, se myös auttaa painonhallinnassa, auttaa alentamaan kolesterolitasoa sekä pitää verensokerin tasaisena.

    Usein väitetään, että gluteeniton ruokavalio on vaikea saada riittävän kuitupitoiseksi, mutta minusta se ei kyllä ole erityisen vakeaa. Kannattaa aina valita kuitipitoinen vaihtoehto, kun ostaa leipää, riisiä, pastaa tai jauhoja.
    Lisäksi kannattaa käyttää kuituvalmisteita aamiaisruuissa ja leivonnassa. Pellavansiementen lisäksi kaupoista löytyy sokerijuurikaskuitua, perunakuitua ja Hirvelän kaurakuitusta.Tämä kaurakuitunen on suosikkini. Sitä on helppo lisätä aamupuuroon tai -smoothieen ja käy myös sämpylätaikinaan.

    Tuli vähän pitkä selostus, mutta idea oli, että kuitua koneeseen, niin kaikki sujuu paremmin!

    Tässä vielä kehittämäni aamiaisresepti:

    Hemun aamiaissmoothie

    1dl maustamatonta jugurttia
    2rkl tattarilesettä
    1rkl kaurakuitusta
    pieni klöntti hunajaa
    Noin 1dl maarjoja tai hedelmää
    1dl maitoa

    Sekoita kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella ja nauti pillillä. Jaksat pitkälle aamupäivään ja saat tarpeeksi kuitua.

    Jos ei kaapista löydy tattarilesettä, voi sen tilalla käyttää gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita.

    Hyvää kevättä kaikille!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    5 vinkkiä

    Keskustelu
    59 viestiä

    Kommentit
    4 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    30.9.2011 22:51

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s