"No niin, kopion netistä pataleivän ohjeen (on ihan helppo löytää sieltä pataleipä-nimikkeellä, mutta tässä tämä nyt on. "Korjasin" ohjetta gluteenittomaksi ja vähensin suolan määrää, eli siis sellaiseksi, jonka itse tein:
PATALEIPÄ
Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurautapadassa. Se pinnasta tulee rapea ja sisuksesta taivaallisen kuohkea.
Ainekset:
7 dl gluteenittomia jauhoja, (+ 1 tl psylliumia)
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
3 ½ dl lämpöistä vettä
Lisäksi:
pöydälle jauhoja
Valmistusohjeet:
1. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa. Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin. Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.
Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.
2. Laita valurautapata uuniin. Laita uuni päälle 230 asteeseen.
Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa. Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.
Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos. Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.
Paista kannen alla 30 minuuttia. Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.
3. Ota kansi pois puolen tunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.
Kumoa valmis leipä padasta ja anna jäähtyä vähän aikaa ennen leikkaamista. Kuumaa leipää on vaikea leikata.
Taikinaa on helppo varioida lisäämällä joukkoon esim. siemeniä, hiutaleita, aurinkokuivattua tomaattia, oliivimurskaa tms.
Huomio! Tarkista, että patasi kaikki osat kestävät korkeaa lämpötilaa!
On tärkeää, että kansi on täysin suljettu höyryltä."
25.2.2015
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
1 vinkki
Keskustelu
1 viesti
Kommentit
1 kommentti
Rekisteröitynyt
10.9.2014 13:13