glutfree

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • Keliakia-luukato 5.6.2013 20:09

    Juulin:"isossa verenkuvassa, jossa testattiin siis kaikki mitä verestä voi testata, näkynyt jälkeäkään"

    Sittenhän sulla varmaan onkin tiedossa oma d-vitamiini tasosi. Hyvä niin, moni ei sitä tiedä, ja siksi elää d-vitamiinin puutoksessa tietämättään. D-vitamiini on siitä tärkeä, että se vaikuttaa niin moneen muuhunkin kuin vain kalsiumin imeytymiseen. Ja osteoporoosinkin ehkäisyssä d-vitamiinitason pitäisi olla yli 80 nmol/l jotta siitä oikeasti olisi hyötyä. Jos sua epäilyttää tuo vhh-terveysravinnon sivuilla olevan Tolosen ketju, tutustu vaikka tiede.fi:n d-vitamiiniketjuun, siellä on vieläkin enemmän sekä tutkimustietoa, että lukijoiden kokemuksia ko vitamiinin hyödyistä.

  • Keliakia-luukato 4.6.2013 13:15

    Joo, toi ilmaus oli aikas epätarkka, mutta tarkoitin, että kesällä päivittäin pitäisi ottaa aurinkoa nimenomaan puolen päivän aikoihin, ja pitkähkön aikaa (tuo 20 min on ehdoton minimi) ja mahdollisimman vähissä vaatteissa, jotta suuri osa kehon pinta-alasta saa aurinkoa. Ja kaiken lisäksi, pitäisi pystyä olemaan ilman aurinkorasvaa, muuten d-vit.tuotantoa ei ala toimimaan kunnolla. Sitten on taas toinen juttu, kuinka monella on mahdollisuus olla keskellä päivää paidatta auringossa, ja paistaakokaan joka päivä, ja mahtaako nahka kärventyä ennen tuota 20 min.

    Mutta en usko, että pelkästään auringosta saatu d-vitamiinin määrä riittää paljon syyskuun loppua pidemmälle täällä meillä pohjolassa, auringon säteiden optimaalinen kulma maahan nähden kun loppuu jo elokuulla (eli siis ne säteet mitkä tänne tulee eivät ole enää tuohon d-vitam.tuotantoon nähden riittäviä) ja jos on elimistössä jotain vähänkin häikkää, mikä tuota d-tä kuluttaa nopeasti..sen tähden muulloin kuin kesällä ehdottomasti kannattaa d-tä ottaa kapseleina. Ja meillä suolistosairailla häikkää vähän on. Toisaalta heti koulujen alettua taas syksyllä usein alkaa kaikki flunssat kiertään yms. joka kuluttaa d-tä. Ja jos on jotain muita sairauksia, d-n määrä veressä saattaa laskea. Eli taas kerran, mittauttakaa tuo arvonne ja ottakaa lisä-d:tä purkista sen mukaan mikä tuo mittaustulos on.

    Tuota d-vitamiinin saantia auringosta ja aurinkoisilla alueilla on paljon tutkittu, tuonne aiemmin jo laitoinkin linkin vhh-terveysravinnon sivustoille, jossa on tuostakin aiheesta lisää.

  • Keliakia-luukato 30.5.2013 21:06

    Wikipedia sinänsä ei kaikkein luotettavin tietolähde ole, sinne kun voi kirjoitella kuka vaan ja vähän mitä vaan. Mutta siis d3-vitamiinin lähteitä on mm. lohi, kananmuna ja maitotuotteet joihin on d-tä lisätty.Muutenhan meillä maidosta luontainen d-vitam.ensin rasvanpoiston yhteydessä poistuu ja se sitten lisätään synteettisenä sinne takaisin. Lisäksi jos oleilee touko-elokuun välisenä aikana päivittäin keskipäivän aikaan auringossa, ihon kautta muodostuu d-vitamiinia. Mutta kuten minä ja moni muu, teen siistiä sisätyötä, enkä auringosäteitä näe livenä kuin aamulla seitsemältä ja seuraavan kerran illalla viiden aikoihin, ei noista säteistä ole minulle apua d-vitamiinin lähteenä.

    Mutta noista em.tuotteista d3-vitamiinia saa päiväkohtaisesti niin pieniä annoksia, että se ei riitä turvaamaan d-vitamiinin saantia koko vuodeksi, tuo auringon vaikutus on vain (jos siis hyvin saa otettua aurinkoa) pari kuukautta. Jos haluaa ehkäistä mm. tuota puheena ollutta luukatoa, tulisi sd25 pitoisuus veressä olla 80 - 150 nmol/l jotta se sitä ja muitakin tauteja ehkäisee ja oireita helpottaa. Meillä "imeytymis"häiriöisillä muutenkin on - kuten sullakin tuo B12-vitam. - ravintoaineiden imeytymisessä puutetta. Eli me emme suolistoltamme ole "normaaleja" jolloinka meillä ei ole ns.normaalin terveen henkilön 7,5 mikrogramman annoksella oikein tee yhtään mitään.
    Itse syön d-vitamiinia 150 - 200 mikrogrammaa päivässä ja viimeinen mittaus kuukausi sitten antoi tuloksen 115 nmol/l eli saan lääkärinkin mukaan ihan huoleti jatkaa tuota annosta. Kesällä ehkä otan tuota pienempää annosta jos vaikka jonain päivänä kerkeän puolen päivän aikoihin pihalle, mutta syksyllä taas jatkan tuota isompaa määrää.

    Eli jos vain mahdollista, mittauttakaa tuo arvo, sen voi käydä vaikka yksityisellä mittauttamassa, hinta on noin 30 - 50 euroa.

    d-vitamiinin vähyys veressä on linkitetty moneen muuhunkin sairauteen kuin vain keliakiaan, mm. astmaan, ms-tautiin, diabetekseen ja moniin muihin.
    Tässä lisää kattavaa tietoa d-vitamiinista:

    http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=43&t=2463

  • Keliakia-luukato 29.5.2013 20:15

    Luukato eli osteoporoosi johtuu mielestäni erityisesti d-vitamiinin liian alhaisesta tasosta, sen voi jokainen mittauttaa kun seur.kerran käy lääkärillä, pyytää vaan sd-25 mittauksen verestä. tuloksen pitäisi olla 80 - 150 nmol/l vähintään, jotta siitä olisi apua luukadon ehkäisyssä.Ja yleensäkin koko kropan terveydelle. Eli kalkki yksistään ei auta, koska kalkin imeytymiseen tarvitaan nimenomaan tuota d-vitamiiinia. eikä ole hyötyä syödä d-vitam.valmistetta jossa on vain 5 mikrogrammaa d-tä, vaan sitä pitäisi aikuisen syödä 50-100 mikrogramaa päivittäin ympäri vuoden. Vain jos oleilee ilman paitaa keskipäivän aikaan kesällä ulkosalla tunnin verran, voi määrää vähentää, mutta tuo mittaus olis tärkeetä, jotta tietää missä mennään, ja sen mukaan lisää / vähentää d-n annostusta. Ylipainollakin onmerkitystä sille miten suurta annostusta pitäisi ottaa, eli isomman ihmisen pitäisi ottaa vähän isompaa annostakin.
    Lisäksi olisi hyvä syödä esim. edam juustoa tai päivittäin 1-2 kananmunaa joista saa K-vitamiinia, joka edesauttaa tuota d-vitamiinin ja kalkin yhteispeliä.

  • Gluteenittoman dietin tarkkuus 28.5.2013 09:58

    Mutta sitä maitoa pitäisi juoda litratolkulla. Eikä maidosta kyllä sitä rautaa saa, eikä foolihappoakaan. Monen muun hivenen saanti maidosta on kyllä kans vähän niin ja näin, kalkkia ehkä saakin, mutta senkin saanti liikamäärinä ei ole hyvä.
    Puhumattakaan d-vitamiinista, sitä ei kyllä saa eläikunnantuotteista muuta kuin suuresta määrästä rasvaista kalaa ja kananmunista.Mutta kumpiakin pitäisi syödä joka päivä ja runsaasti, jotta d-tä yleensä saisi, parasta on siis ottaa purkista ja mittauttaa ko arvo (sd-25). d-vitamiinin vähyys veressä myös väsyttää, ja on osasyylllisenä monen sairauden puhkeamiseen. Ja sitä d-tä kannattaa tankata öljykapseleista jotta saa samalla myös sitä rasvaa,jonka avulla d imeytyy elimistöön, eli jos juo rasvatonta maitoa, ei siihen lisätystä d-vitamiinista ole käytännössä mitään hyötyä kun rasva puuttuu.

  • Gluteenittoman dietin tarkkuus 27.5.2013 21:55

    Väsymys ja vetämättömyys yms.oireet mitä tuolla mainitsit voi kyllä johtua juurikin viljoista, mutta voi ne johtua tuosta perusruokavaliostakin mitä noudatat, se kun on melko niukka mm. b-vitamiinien saannin suhteen, ehkä monen muuunkin, kun et mitään eläinkunnan tuotteita käytä. Käytätkö mitään lisäravinteita? Jos käytät, niin mitä? Suosittelisin, että käyt jollain funktionaalisen lääketieteen (netistä löytyy osoitteita ja yhteystietoja) lääkärin pakeilla ja keskustelet mahdollisista verianalyyseistä mistä voidaan tutkaista että sinulla ei mahdollisesti ole vitamiinien puutosta. Ja kuten yllä jo sanottiinkin kannattaa tähyssä käydä ennen dieetin aloittamista. Kun pääset lääkärin vastaanotolle, pyydä myös lähete täheystykseen, jotta keliakia voidaan tutkia paremmin, monesti veritestaus ei anna oikeaa tilannetta, mutta jos keliakia todetaan, on sen kanssa oltava tarkkana, eli yhtään ei sitten saa syödä vehnää, ohraa, ruista, eikä kaikki siedä kauraakaan.

  • Maltodekstriini (palautusjuomat) 27.5.2013 14:03

    Tuo kilpirauhasen vajiksen hoitaminen on todella vaikea juttu, ainakin mitä olen lukenut mm.karppaus.info:n sivustolta kilpparivajeisten kirjoituksia. Eli jos sulla on vasta puolisen vuotta sitten todettu tuo niin se on todella lyhyt aika..
    Oletko tutustunut näihin:

    http://www.youtube.com/watch?v=cv5RwxYW8yA

    ja
    http://ollisintegrallife.com/2012/11/15/autoimmuunisairaudet-ja-patofysiolo giset-mekanismit-hoito-ravinnolla-seka-stressinhallinnalla/

    Varsinkin tuo Olli Sovijärvi mielestäni hyvin kertoo miten stressi ja sen hallinta auttavat autoimmuunisairauksien hoidossa. Toisaalta myös että kuinka stressi on yksi onglemien aiheuttaja ja sairauksien mahdollinen laukaiseva tekijä. Toinen monen sairauden taustalla oleva ongelma on viljat. Ja vaikka itse en "himo"liikkuja olekaan, niin joku käsitys siitä kuitenkin on, että jos joutuu vähentämään, voi olo tuntua stressaantuneelta, kun on tottunut tiettyyn määrään endorfiineja kehoonsa saamaan ja sitten ne väheneekin. Mutta elimistö kyllä tottuu vähän vähempäänkin reeniin, ilman että siitä suurempia vaurioita pääsee syntymään. Lisäät määriä sitten kun SELVÄSTI on olo parempi. Kannatta tosiaan tutustua myös tuohon karppaus.info:n sivustoon, missä kilpirauhasen sairauksista on paljon keskustelua, varsinkin itse ko vaivasta kärsivät siellä kertoilevat tuntemuksistaan ja lääkitykestä ja muista asiaan liittyvistä.

  • Maltodekstriini (palautusjuomat) 22.5.2013 19:58

    Sekin kävi mielessäni, että kun tuo kilpirauhsen vajis on sen verran uusi juttu, ja treenaat suht kovasti, niin ehkä aavistuksen enemmän lepoa voisi olla myös hyvä lisätä, jotta elimistö ei mene ylikierroksille, tuo sairaus kun vie kropalta voimia. Samoin on myös keliakian kanssa, mikäli sen toteamisesta on vasta vähän aikaa, etkä vielä ole kauaa kerennyt olemaan gluteenittomalla, on kroppasi vielä paranemisvaiheessa, joka mikä tarvitsee aikaa ja rankka treeni saattaa stressata huomaamattakin, ja suoliston paraneminen voi hidastua.
    Kaikenlaista stressiä kun tulisi välttää..

  • Gluteenitonta Heraproteiinia. Onko sellaista edes? 22.5.2013 19:53

    Eikös proteiinia kannattaisi ihan ravinnosta syödä, ei noista monen kirjavasti käsitellyistä tuotteista?
    Sietääkö kroppasi kananmunia? Tee niistä ja esim.appelsiini tai omena mehusta palautusjuomaa , siihen voi lisäillä vaikka jotain marjoja, viherjauheita tmsl vastaavaa, voimaa kun sulla on, niin kaikki vaan salille mennessä joko mehupurkkiin tai pulloon ja treenin jälkeen sheikkaat sekaisin. Mä olen ite laiska nykyisin aamuisin, ja teen vastaavan aamupalaksi, sauvasekoittimella surautan sekaisin, nopeeta ja hyvää. Onneksi meillä suomessa ainakin toistaiseksi on kanamunat turvallisia raakanakin käyttää.

  • Gluteeniton kuskus 19.5.2013 15:17

    Mistä tuo on valmistettu? Hirssiä olen syönyt kuskusin tilalla..mutta nyt en ole sitäkään aikohin syönyt, pari kuukautta on nyt mennyt ilman viljoja, ja ilman maitotuotteita...ja 6 kg on hävinnyt johonkin...

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s