glutfree

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9
  • Apua! 21.9.2013 20:22

    Olisko sulla Tintti mahdollisuutta päästä yksityisen puolen kautta tähystykseen, näin ollen siis nopeammin kuin mitä tuo terv.keskuksen / perusterveyden huollon etanan vauhdilla toimivan jonon kautta??? Sun perusterveytes kärsii tuosta tilanteesta todella paljon, väittäisimpä että kyseessä on melkein hoitovirhe, jos tutkimukseen ei pääse aiemmin, muutama viikko saisi olla korkeintaan tuo pääsyn takaraja. Noista kuvauksista päätellen sulle saattaa jopa kehittyä jotain liitännäsisairauksia, tuo migreenikin kun luokitellaan keliakian (siis hoitamattoma, eli että syö gluteeniviljoja vaikka ne ei sopisikaan kropalle) liitännäissairaudeksi.

  • hengitystekniikasta apua kipuun? 19.9.2013 09:45

    No mutta Lianna, etkö vieläkään ole lukenut mitä glukoosi on?
    Se on rypälesokeria, ihan sitä samaa mitä on vaikkapa sirkussa tai pulmussa puolet glukoosia ja puolet fruktoosia.
    Ei sitä tarvii pelätä.
    Eikä kyllä tuota etikkaakaan, se kun on alkoholin tuontannon sivutuote. Mutta tärkkelyssiirapit onkin sitten jo toinen juttu, varsinkin ohra ja vehnäpohjaiset. Niitä voi olla myös jätskeissä ja makeisissa.
    Niissä saattaa olla jäämiä gluteenista, joskin hyvin pieniä. Mutta jos on herkkä, voi niistä tulla oireita. Samoin mallasuute, voi sisältää ohran jämiä, ja on näin ollen haitallista keliaakikolle.
    Ennemmin olisin huolissani erilaisista kontaminaatiosta joita voi syntyä esim. leipomoissa, joissa valmistetaan sekä gluteenitonta että tavallista leipää. Samoin joissain ulkomaisissa valmisruoissa tai säilykkeissä, pakkausselosteet on joskus puutteellisia ja epämääräisiä, niitä itse välttelen.

  • hengitystekniikasta apua kipuun? 18.9.2013 19:02

    Hei Piiann, syötkö gluteenitonta vai luotaisesti gluteenitonta?
    Niissä kun on eroa, eli gluteenittomassa (kaupan valmiissa eineksissä, leivissä, ja esim.työmaanruokalassa) gluteeniton saattaa tarkoittaa että tuotteessa on käytetty vehnätärkkelystä, mikä siis meillä suomessa on ihan ok keliakialiiton ohjeidenkin mukaan.
    Mutta ei kaikilla keliaakikoilla.
    Itse olen herkistelijä, ja pienikin määrä vehnätärkkelystä (vaikka tuotteen päällä siis lukisi, gluteeniton) saa vessarallin päälle ja lähes vetenä tulee kaikki pihalle enemmän tai vähemmän nopsasti.
    Suosittelen siis ehdotonta gluteenittomuutta, mikäli oireita on.
    tälläkin sivustolla mainostetut frian tuotteet sisältävät vehnätärkkelystä, ainakin suurin osa heidän tuotteistaan.
    Lisäksi viljoista peräisin olevan kuidun määrää kannattaa vähentää, mikäli vatsa oireilee, niiden sijasta kannattaa syödä runsaasti kasviksia ja marjoja ja 1-2 hedelmää per päivä, joista kyllä saa riittävästi kuitua. Lisäksi vettä kannattaa juoda n. 1,5 - 2 l / pvä,tämä määrä siis sisältää myös ruokajuomaksi käytetyn veden.

  • Gastroskopian jälkeen 3.9.2013 11:49

    snapster, onko tuo hellempi menetelmä yleisesti paljonkin jo käytössä, pitääkö sitä erikseen pyytää? onko vain yksityislääkäreillä? kiinnostaisi kovasti tietää, sukulainen on ehkä joutumassa tähyyn, ja on kovin kipuherkkä ja kauhistelee jo etukäteen tähyä, joten tuo voisi olla hyvä vaihtoehto.

  • Gastroskopian jälkeen 31.8.2013 15:37

    No mä kyllä ajattelen tuon niin, että sulla on keliakia, koska se näkyi siinä verikokeissa. Kun nimittäin on yleensä niin, että verikoe on negatiivinen, mutta tähystyksessä sitten tarkemmin syynättynä suolinukassa onkin vauriota.

    Mutta sitten voi olla, että sulla on ns. gluteenisensitiivisyyttä, mikä ei vielä ole keliakiaa, vaan että olet ylipäänsä herkistynyt viljoille. Keliakia voi olla suolisto-oireisena sitten joskus tulevaisuudessa, jos gluteeniviljoja edelleen syöt.

    Ja sitten vielä, että jos olo on jo nyt pienessä ajassa helpottunut gluteenia välttelemällä, miksei sitä voisi jatkaa, vaikka varsinaista diagnoosia keliakiasta ei olisikaan??
    viljat ovat monen muunkin sairauden ja tuntemusten aiheuttaja, että niitä kannattaa vältellä jos vain suinkin pystyy. Mitään ravinne puutostauteja viljojen karttelulla ei tule, vaikka jotkut ravitsemustyypit saattaa niin väittääkin, kaikkia tarpeellisia vitamiineja ja hivenaineita saa kyllä muusta ruoasta. Kunhan syö monipuolisesti, erityisesti kasviksia ja lihaa, kalaa ja kananmunia. Ja onhan meitä keliaakikoitakin jo melkomoinen joukko, eikä meistäkään kovin moni kärsi ravitsemuksellisista puutostiloista. Mutta toisaalta jos keliakia on hoitamatta, eli siis syö gluteenia vaikka ei saisi, niin siinä tapauksessa varsinkin vitamiinit sun muut jää huonommalle imeytymiselle, koska suolisto on tulehtunut, eikä näin ollen pysty imeyttämään sitä mikä olis tarpeellista ja sen seurauksena esim. osteoporoosi saatta vanhemmiten vaivata.

  • Keliaakikon yksityiskohdat 6.7.2013 15:59

    No tuommoiset kommentit voi jättää ihan omaan arvoonsa, osoittaapa vaan vastapeluri oman sivistyksensä tason kun ei tiedä tai ei haluakaan tietää, mikä joku keliakia oikeesti on. Olettaisin kyseisten henkilöiden olevan tietämättömiä monesta muusta asiasta. Ja juu, noi työehto asiat teidän alalla varmaan on edelleen ihan retuperällä..kumma että kun teitä näyttelijöitä on kumminkin kans jonkin verran, että jotain perusasioita edes joku lähtis ajamaan. Ei se ammattiyhdistystouhu aina tarvi tarkoittaa lakkoilua ja barrikadeja, saatika rahan tuhlausta vaan yhteisten asioiden eteenpäin viemistä varsinkin niiden asioiden, missä paranee sekä työntekijän että työnantajan motivaatio. Työterveys on myös tärkeä pointti että ihmiset pystyy tekemään työtä myös vaikka on joku sairaus, nykyisin vallankin kun niin paljon puhutaan siitä, että työurien pituutta pitäis pidentää, niin terveenä pysyminen on siinä ihan avain asemassa. Mutta kuten niin monessa asiassa nykyään on raha on ainoa jumala mikä tunnetaan ja sitä kumarretaan. Ikävää ja surullista.

  • Keliaakikon yksityiskohdat 5.7.2013 09:37

    Mulla on kyllä käsitys, että sairauden takia, kun siitä kerran voi vielä saada lääkärintodistuksenkin, on oltava erityisruoka, jos ruoka tarjoillaan työnantajan puolesta, eli jos omia eväitä esim. ei voi tai saa tuoda työpaikalle. Tai jos esim. kuten sanoit kuvauksissa on syötävä jotain siis oikeesti, eikä voi feikata. Kyllä työnantajalle pitää olla toisen terveyskin jonkin arvoinen asia. Ja juu, kyllä tänä päivänä tehdään paljon sitä, että jonossa on muitakin tulijoita, mutta mistä työnantaja tietää, että seuraava tulija ei myöskin olisi keliaakikko, se kun ei mitenkään näy päällepäin. Toisaalta voit kertoa, että eikö pomollekin ole parempi, että olet terveeenä työpaikalla kuin sairaana? Ja mahdollisesti vielä joudut olemaan sairaslomalla, jos oireet oikein pahaksi menevät. Tässä kuitenkin kun on kyse siitä, että tällä yksinkertaisella menetelmällä, eli ruokavaliolla pidetään kroppa kunnossa, myös työkykyisenä. Vielä tuohon vegaaniuteen, että se on elämän valinta asia, keliakia tai vaikka ruoka-allergiaei ole valinta, vaan se nyt vaan joillakin on ja joillakin ei, eikä siihen voi itse vaikuttaa.

  • Keliaakikon yksityiskohdat 3.7.2013 20:28

    Toihan on kyllä lähes laitonta...sä varmaan saisit kyllä lääkäriltä todistuksen jonka avulla myös sun ruokailut otettais huomioon. Mulla on kyllä käsitys, että jos jollekin ruoka aiheuttaa sairauskohtauksia (vaikka keliakiassa ei välitöntä hengenvaaraa olekaan) niin ei kenenkään pidä semmoista ruokaa syödä, vaan sanoa reilusti esimiehelle, että sairastun jos syön tuota tavallista leipää...ihan kuin jos olis pähkinäallergia ja sitä pitäis syödä pähkinöitä...ei ymmärrä. Tottakai on haastavaa roudata eväitä jonnekin kauas, mutta ei se sille catering porukalle sen kummempaa olisi roudata sitä gluteenitonta leipää kuin ruisleipääkään, saman painosia paketteja ne suurin piirtein ovat.Tänä päivänä keliaakikoita on niin paljon ja määrä lisääntyy, että kumma kun tätä vieläkin pidetään niin vaikeena, vaikka tosiasiassa kyseessä olis vaan toisen ihmisen huomioiminen.

  • Keliakia suvussa 9.6.2013 11:05

    En ole Mikon sukulainen tietääkseni mutta muuten meidän suvussa kyllä on keliakiaa. Nimenomaan äidin puolen suvussa, kahdella tädillä on todettu keliakia, omalla äidilläni oli muita autoimmuunivaivoja kuten koko muullakin suvulla, ja suku on kohtalaisen iso kun äidillä oli sisaruksia kymmenkunta. Äidin äidillä oli todennäköisesti keliakia, vaikka tuolloin sitä ei vielä osattu nimetä. Ja kyllä äidin isän puolellakin autoimmuunisairauksia oli. Autoim.sairaudet nykykäsityksen mukaan ovat pitkälti viljojen käytön myötä lisääntyneet ja viljat ovat yksi laukaiseva tekijä noiden sairauksien synnyssä. Tietenkin tarvitaan myös geneettinen taipumus, eikä stressin osuutta tautien synnyssä kannata vähätellä myöskään. Mutta viljat on yksi suurimmista syyllisistä moneen vaivaan.

  • Muita voimakasoireisia, joilla ei ole diagnoosia? 9.6.2013 10:59

    Hei Napina, sullekin tässä tuhti infopaketti:

    http://www.youtube.com/watch?v=cv5RwxYW8yA

    http://ollisintegrallife.com/2012/11/15/autoimmuunisairaudet-ja-patofysiolo giset-mekanismit-hoito-ravinnolla-seka-stressinhallinnalla/

    http://ollisintegrallife.com/2012/07/24/maitotuotteiden-laatuerot-seka-maid on-aiheuttamat-terveydelliset-ongelmat-analyysi-evolutionaarisesta-nakokulm asta/

    Eli viljojen gluteeni on monimutkainen asia, joka on "suurennuslasin alla" monia autoimmuunisairauksia tutkittaessa. Kannattanee mainita lääkärille tuosta gluteenisensitiivisyydestä, ja pyytää häntä ottamaan selvää ko asiasta. Eli viljoille voi olla herkistynyt ja kokea monenlaisia oireita vaikka varsinaista keliakiaa ei olisikaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,084s