Wien – 28.6.2010 09:28
Ai juu.... Jos joku osaa hyvin saksaa, niin käsi pystyyn! Itse en juurikaan osaa, joten apu on tervetullutta...
Wien – 28.6.2010 09:27
No niin, mutta nyt itse aiheeseen. Ainakaan vielä en ole löytänyt glutti-sacheria wienistä, mutta sacherin kilpailija on Imperialtorte, jota kyllä saa gluteenittomana useastakin paikkaa.
Tässä torstaina Itävallan keliakia liitolta saamastani listasta poimittuna:
Café Imperial im Hotel Imperial
1015 Wien, Kärntnerring 16
Tel. 01/50110-389, Fax 01/50110-355
order@imperial-torte.at, http://www.imperialtorte.at
Hier gibt es die glutenfreie Imperialtorte in verschiedenen Größen.
Öffnungszeiten: täglich von 7.00 bis 23.00 Uhr
In nachfolgenden Verkaufsstellen kann die glutenfreie Imperialtorte gekauft werden:
Hotel Imperial, Torte Boutique, 1015 Wien, Kärntnerring 16
Julius Meinl am Graben, 1010 Wien, Graben 19
Billa Corso in der Kärntnerring Galerie, 1015 Wien, Kärntnerring 15
Böhm Kaffee Geschenke Spezialitäten, 1180 Wien, Gersthoferstr. 12
Böhm Kaffee Geschenke Spezialitäten, 1190 Wien, Obkircherg. 27
Caviar House, Flughafen Wien Schwechat
Restaurant Sirk im Hotel Bristol
1010 Wien, Kärntnerstraße 55
Tel. 01/51516-552, Fax 01/51516-2780
Hier gibt es ebenfalls die glutenfreie Imperialtorte. Die Torten können auch in Holzkistchen versandt werden.
Wien – 28.6.2010 09:24
Oletko Jezu menossa käymään koska Wienissä? itse lähden kolmen viikon kuluttua sinne pitkälle viikonloppu matkalle.
Varasin viime viikkolla matkan ja nyt tutustun taas paikalliseen tilanteeseen. (Viimeksi kävin siellä kaksi vuotta sitten).
Kesä ja jäätelökioskit – 11.5.2010 12:12
Nyt kun viimein lupaillaan helteitä...
Olisi mukava kuulla mistä olette löytäneet jäätelökioskeja, joista saa gluteenittomia jäätelö vohveleita, siis irtojäätelölle ja pehmikselle?
Niin osaisi suunnistella sinne...
Vinkkejä olisi kiva saada ainakin täältä pääkaupunkiseudulta, mutta kerätään kokemuksia samalla muualtakin...
Itselle positiivinen ylläri oli Ideaparkissa, jossa kahvilasta sai pehmiksen gluteenittomaan vohveliin. (Valitettavasti se kahvila lopetti... )
Hirssi – 6.4.2010 09:55
Meillä Hirssistä keitetään myös "Mannapuuroa" haudekattilassa, niin ei pala pohjaan.
Vinkkinä, että kun keittää esimerkiksi riisipuuroa haudekattilassa, niin kattila kannattaa rasvata ensin margariinilla, niin ei puuro ei tartu reunoihin kiinni... Pieni kikka, mutta helpottaa tiskausta.
Suosittelen kokeilemaan pannukakkua johon laittaa litraan maitoa keitetyn hirssipuuron. Pikkuisen maitoa että notkistuu. 4-5 munaa ja finmix jauhoja. Maustaa voi vaniliinisokerilla ja suolalla. Taikina saa olla aika paksua, mutta kuitenkin "kaadettavaa". Päälle pikkuisen juoksevaa margariinia ja uuniin 200 astetta 45 minuuttia, eli paistetaan pitkään ja pohja saa tulla vaikka vähän rapsakaksi...
Toinen helppo jälkkäri on että taas keitetään litra hirssipuuroa haudekattilassa maitoon. Läähdytetään jääkaapissa kylmäksi. Vatkataan purkki vanilla vispiä ja sekoitetaan puuroon. Lisätä voi vaniliinisokeria.
Tämän hirssi frutin voipi tarjoilla hillon tai vaikkapa karpalo / puolukka keiton kera.
Kaipuu vanhaan... – 18.3.2010 11:45
Meillä taas tehdään vispipuuro ja mannapuuro käyttäen puurohirssistä. Täällä kuva pussista -> http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm
Sitä myydään ainakin citymarketeissa...
Gluteeniton pannari? – 26.2.2010 12:10
Vinkki numero 6:
Katso edellinen ohje, mutta tee se riisipuuroon.
Gluteeniton pannari? – 26.2.2010 12:09
Vinkki numero 5:
Keitä maitoon "mannapuuro" näistä puurohirssinen jauhoista (ohje pussissa litralle maitoa) http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm
Lopputulos on muuten ihan lähellä oikeaa mannapuuroa ja hyvän makuista... Hirssi on muutenkin ravintorikasta.
Niin asiaan. Ota puolet tuosta litran annoksesta ja lisää jäähtyneeseen puuroon 4-5 munaa, n. 4 desiä maitoa, suolaa ja noita Finmix jauhoja. Itse laitan pari teelusikallista vaniliasokeria, niin tulee kiva maku...
Lopputuloksen tulee olla paksua, mutta helposti kaadettavissa voidellulle leivinpaperille uunipellille.
Pannukakun päälle laitetaan juoksevaa margariinia ihan reilusti ja uuniin 200 astetta. Paistetaan 45-60 minuuttia, kunnes pannari on rapean oloinen.
Nautiskellaan hieman jäähtyneenä hillon kera...
Gluteeniton pannari? – 26.2.2010 08:18
Vinkki numero 4:
Kokeile pizza pannaria, eli taikina sama mutta päälle tonnikalaa, herkkusieniä, juustoa ja-mitä-nyt-ikinä-haluatkaan laittaa pitsasi päälle.
Gluteeniton pannari? – 26.2.2010 08:09
Vinkkin numero 3:
Tee peruspannukakku taikina.
Laita taikinan päälle pororouhetta maun mukaan esim puoli pakettia (on aika suolaista...), jota saa ainakin jokaisesta prismasta. Myydään sellaisissa pahvipaketeissa valmistaja taitaa olla lapin liha. Niitä yleensä löytää samasta paikasta kuin kinkkurouhettakin...
Tämän jälkeen kuutioi leipäjuustoa sellainen tavallinen paketti tuohon päälle. ja uuniin.
Paistele 30-45 minsaa ja avot! Hyvä suolapala.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
8 vinkkiä
Linkkejä
2 linkkiä
Keskustelu
32 viestiä, 4 aloitusta
Kommentit
4 kommenttia
Rekisteröitynyt
17.11.2009 09:59