gimme

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
  • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 13.3.2014 13:13

    Anteeks, mutta mä nauroin ääneen tuolle omalle juustolle ja juustohöylälle Mulla ei ole koskaan 21 vuoden aikana tullut mieleen hankkia omaa juustoa Mutta pääasiahan on, että itselle tavat sopii ja pysyy hoitovaste kunnossa, en siis todellakaan väheksy tätäkään toimintatapaa!

    Meillä on yksi leikkuulauta, jossa leikataan vain gluteenillisia tuotteita ja muut ovat vapaasti käytettävissä. Erillistä voirasiaa ei ole, mä syön itse niin vähän leipää, että paketti menis aina pilalle. Ehkä pitäis hankkia voinappeja?
    Leivänpaahdinta varten on mulla omat paahdinpussit, kaapissa gluteenittomat tuotteet on laitettu eri hyllylle kuin normaalit, pakastimessa samoin gluteenipitoiset tuotteet on alimmassaa lokerossa.

    Kotona en koskaan saa oireita, mutta usein ravintoloissa saankin. Eli meillä leivänmurusista tiskipöydillä ei aiheudu todistettavaa vaaraa (ja olen siis hyvin, hyvin herkkä saamaan oireita), mutta enpä mä niissä leivänmuruissa omia ruokiani tai astioitani pyörittelekään..

  • Työpaikan mikroaaltouunin käyttäminen 27.8.2013 10:34

    Mikroa kyllä joo on ihan turvallista käyttää.
    Itse olen kerran saanut oireita työpaikan ruokalasta, kun aamuisin paistoivat (ja paistavat edelleen) monta pellillistä leipiä ja iltapäivällä tekivät kalalounaan samassa kiertoilmauunissa. Leivistä tullut jauhopöly siis aiheutti kontaminaatiovaaran ja oireita tuli. Nykyään ongelma on ratkennut sillä, että tekevät gluteenittomat uuniruoat omassa pikku-uunissaan Hyvää palvelua!

  • Uudet hampparit Mäkkärillä 25.8.2013 20:44

    Mun on pakko hehkuttaa näitä gluteenittomia hampurilaisia! Söin eilen Mäkkärin gluteenittoman hampparin ja sämpylä oli todella hyvä! N. 15 vuotta niitä kivikovia ja sitkeitä hampurilaisia joutui kestämään, mutta odotus palkittiin! Suosittelen!

    Ja J-T: Itse syön kyllä rohkeasti, koskaan en ole reagoinut hamppareista! Joissain Heseissä olen kyllä törmännyt siihen, että ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä nuggettien kanssa, eli eivät voi taata gluteenittomuutta. Mutta Mäkeissä, joissa olen käynyt, on omat öljyt ranskiksille

  • gluteeniton playa del ingles 6.8.2013 08:19

    Itse olen asunut Playa del Inglesissä sekä matkustellut kymmeniä kertoja sinne. Gluteenittomuutta ei kauhean hyvin ole ennen tunnettu, mutta muutosta on tapahtunu hieman ja kun pelaa oman järjen kanssa varman päälle, niin pärjää kyllä. Kastikkeet kannattaa jättää ottamatta ruoista ja valita mieluummin salaatti lisukkeeksi, jos pelkää, että ranskalaisista saa oireita.

    Gluteenittomia tuotteita saa ostettua tavallisista ruokakaupoistakin jo melko hyvin, mutta luontaistuotekaupoista löytyy ehkä hieman monipuolisemmat valikoimat. Blogista Keliakian kumppanina löytyy lyhyt teksti Gran Canarialla reissaamisesta.
    Tavallinen kanarialainen ruoka harvoin sisältää viljaa, muhennosten ja keittojen suhteen kannattaa kuitenkin varmistaa, ne saattavat olla suurustettuja. Kalaa ja lihaa saa grillattuna, mojo-perunat ovat gluteenittomia (niitäkin saa monesta paikkaa vaihtoehtolisukkeeksi).

    Tässä vielä joitain käännöksiä suomesta espanjaan:
    gluteeniton = sin gluten
    ilman kastiketta = sin salsa
    vehnäjauho = harina de trigo
    Eihän tässä ole gluteenia? = No hay gluten?

  • Denniksen gluteenittomat pitsat? 29.7.2013 08:32

    Itse olen Denniksestä saanut oireita, niinpä en ko. ravintolassa enää käy. Kotipitsasta oireita ei sen sijaan ole koskaan tullut, ja olenkin kotipitsan suurkuluttaja

  • Ruokalistan paikkansapitämättömyys 5.3.2013 21:45

    Meidän työpaikkaruokalaan tulikin nyt keliaakikoita varten oma pikku-uuni ) Tähän asti olen joutunut syömään pääasiassa keittoa tai salaattia, koska kiertoilmauunin takia kontaminaatiovaara on suuri paistettaessa esim. kalaa samassa uunissa aamuisten leipien kanssa. Kyllä kiitin paljon henkilökuntaa asiasta! Mahtavaa asiakaspalvelua!

  • Vuohelan herkun sämpylät "raakoja" 17.2.2013 13:10

    Vastaus viime kesänä Vuohelan leipomoon lähettämääni palautteeseen:

    "Uskoisin, että kyseessä on ns. häältyminen, joka on usein ongelma juuri vaaleiden leipien kohdalla näin kesäisin. Olosuhteiden (lämpö+kosteus) muuttuessa otollisiksi pussin sekä leivän sisällä, mikrobit alkavat toimia. Leivän sisus muuttuu taikinamaiseksi ja usein hajukin on epämiellyttävä.

    Yritämme ratkaista tätä ongelmaa toistaiseksi ilman lisäaineita."

    Sain tuolloin Vuohelan leipomolta tuotepaketin kotiin postissa, mikä oli mielestäni ihan hyvä korvaus.

  • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 17.2.2013 13:04

    Kannatetaan! Keliakialiittoonhan voi liittyä kuka vaan, ja näin ollen saada nykyisen kortin. Mielestäni ehdottamasi kortin pitäisi olla sellainen, että sen saisi vain oikeasti keliaakikko.

  • Ruoka rajoitteinen täällä 17.2.2013 11:50

    Minun mielestäni kannattaisi ehdottomasti mennä testeihin. Oireilun syy voi olla ihan joku muu kuin keliakia tai gluteeniyliherkkyys (esim. Crohnin tauti), ja ehdottomasti, jos vatsa johonkin ruoka-aineeseen reagoi, se pitäisi tutkia!

  • Gluteenitonta Pariisissa? 17.2.2013 08:36

    Voisitko kertoa hieman kokemuksistasi, että miten matkalla meni?

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Keskustelu
    11 viestiä, 1 aihe

    Kommentit
    2 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    16.2.2013 13:40

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s