Keliakia ja nivelreuma – 13.2.2012 12:17
Kävinpä tuossa reumatologilla ja kyselin samalla ruokavalion mahdollisesta vaikutuksesta oireisiin.. kuulemma ei ole mitään tieteellistä tutkimustietoa aiheesta (!) Korkeintaan punaisen lihan välttäminen kuulemma saattaa lievittää joillakin oireita. Kyllä ihmetyttää lääkäreiden yksioikoinen ja mielenkiinnoton suhtautuminen aiheeseen! Luin äskettäin Rauli Mäkelän kirjaa nimeltä "Reuma ja niveltulehdukset - Luonnonmukainen hoito", ja sain taas vahvistusta siihen että oikeanlaisella ruokavaliolla ja muilla "pehmeillä hoitokeinoilla" voi oikeasti vaikuttaa reuman oireisiin, ja siis nimenomaan parantavasti.
Tässä pari linkkiä mielenkiintoisiin artikkeleihin: http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-h oitaa-luonnonmukaisesti
http://www.fms.fi/Pages/Artikkeli_RauliM.html
Jos saa kysyä niin miten Iipi sinun (nivel)psoriasis diagnosoitiin? Kun itsellä on sen suuntaisia epäilyjä että saattaisin sairastaa itsekin sitä (yli puoli vuotta tulehtuneena ollut kynsivalli joka ei ole parantunut antibioottikuureilla, ei voiteilla, ei millään).
Puhdaskauraa/tattaria luomuna? – 13.2.2012 12:02
Kyselen vielä samasta asiasta jos joku sattuisi tietämään.. etsinnässä on siis puhdaskaura/tattarihiutaleet, jotka haluaisin ostaa luomuna. Vielä parempi olisi jos hiutaleet olisivat lisäksi höyryttämättömiä eli raakoja (marketin hiutaleet ovat varmaan lähes poikkeuksetta höyrytettyjä). Onko kukaan törmännyt tällaisiin ihmeisiin?
Nakenhavre – 14.1.2012 14:28
Törmäsin Ruotsissa Blueberry-nimisessä kahvilassa käydessäni kauraan nimeltä "nakenhavre". Kahvilan työntekijä sanoi sen olevan gluteenitonta ja söinkin salaatin jossa kyseistä kauraa oli.
Googletin äsken nakenhavren ja ainakaan tämän sivuston (http://www.grongava.se/shop/product/havre-naken) mukaan se ei ole gluteenitonta.
Onko kellään parempaa tietoa? Lähetin kahvilaketjuun juuri meiliä jossa kysyin samasta asiasta - ilmoitan myöhemmin mitä vastaavat.
kookosjauhoa ? – 24.11.2011 10:33
Minä ostin luomu-kookosjauhoa (http://www.kookosravinto.fi/muut-tuotteet/kookosjauho/55) luontaistuotekaupasta ja olen käyttänyt sitä leivonnassa jotakuinkin suhteessa 1 osa kookosjauhoa ja 5 osaa muita gluteenittomia jauhoja. Imee nestettä tosi reippaasti joten se kannattaa huomioida! Ravintoarvot on aika huimat, proteiinia vaikka kuinka ja kuitua taisi olla lähemmäs 40 g / 100 g jauhoa! Puolen kilon pussi maksoi n. 6-7 euroa. Kookos ei mielestäni maistu valmiissa leivässä kummemmin.
Puhdaskauraa/tattaria luomuna? – 11.11.2011 15:25
Olen yrittänyt etsiä luomulaatuista puhdaskauraa/tattaria, mutten ole vielä löytänyt. Paras vaihtoehto olisi höyryttämätön (=raaka) luomukaura/tattarihiutale. Onko kellään tietoa mistä tällaisia saisi hankittua?
Keskisen myllyn tattaripastahan muuttui jossain vaiheessa luomuksi, mutta muut tattarituotteet ovat toistaiseksi tavallisia. Miksiköhän?
Pitäisi varmaan soitella tuottajia läpi ja kysellä mutta en ole saanut aikaiseksi..
Saako mistään luontaisesti gluteenitonta pitsaa? – 11.11.2011 15:20
Lieneekö gluteeniton pizza poistunut Kotipizzan valikoimista kun en sitä ainakaan yrityksen kotisivuilta löytänyt? Tuttu kertoi äsken viime (ja viimeisestä!) käynnistään Kotipizzassa, oli sattumalta tullut juuri sisään kun työntekijä oli ollut valmistamassa gluteenittomana tilattua pizzaa. Pohja oli kyllä omassa vuoassaan, mutta lätkäisty jauhoiselle pöydälle, jossa vieressä toinen työntekijä pöllytti vehnäjauhoja. Kastike levitettiin samalla kauhalla kuin normipizzalle, eli kastike ainakin oli hyvinkin kontaminoitunutta. Sitten vielä koko komeus kiertoilmauuniin, jossa vehnäjauhot humisevat sopivasti gluteenittomana tilatun pizzan päälle.
En muista miten Kotipizzan työntekijät oli koulutettu/ohjeistettu, Keliakialiiton toimesta? Selkeästi homma ei vaan toimi. Epäilin tuon gluteenittoman pizzan tarjoamista jo alun alkaen, nyt en edes harkitsisi Kotipizzassa käymistä.
Dr. Naturen tattarikakut – 22.5.2011 12:21
Olisi kiva tietää mikä on maahantuojan vastuu tapauksessa, jossa puutteelliset/virheelliset pakkausmerkinnät aiheuttavat kuluttajalle terveysongelmia... En ole saanut Seegeltä edelleenkään mitään vastausta, mikä mielestäni myös osoittaa melkoista välinpitämättömyyttä. Onneksi tämän ja Keliakialiiton palstan kautta sain vihdoin infoa asiasta. Tattarikakut jäävät nyt sitten jatkossa kaupan hyllylle, harmi että ehdin niitä jonkin aikaa syödä :/ Huomasin vasta myöhemmin sen pientäkin pienemmällä painetun "saattaa sisältää vehnää" - en osannut sitä etsiä kun pakkauksessa oli kuitenkin gluteeniton-merkintä.
Mukavaa vaihteluahan ne tattarikakut olivat iänikuisille riisikakuille (ja onhan tattarissa myös parempi ravintoarvo!) mutta en ala leikkimään terveydelläni.
Dr. Naturen tattarikakut – 29.4.2011 23:25
Onko joku uskaltautunut syömään Dr. Naturen tattarikakkuja? En saanut Seegeltä vastausta viimeisimpään meiliini, joten en tiedä mikä on tilanne nyt. Gluteeniton-logo paketeista nykyään löytyy, joten lieneekö kontaminaatioriski poistunut?
Matkalla Saksassa – 19.4.2011 14:45
Olin juuri käymässä Berliinissa ja gluteenittomasta syömisestä jäi kahtalaiset tunnelmat. Ruokakaupoista gluteenittomia tuotteita saa hyvin, ainakin kuivatuotteita. Pakasteosastoa en tarkistanut.
Vitalia-nimisissä luontaistuotekaupoissa on myös tosi kattava valikoima gluteenittomia tuotteita ja paljon myös ei-pakasteleipiä.
KaDeWe-tavaratalon ylimmässä kerroksessa on to-del-la monipuolinen ruokabuffet, mutta missään ei ole merkintöjä gluteenittomuudesta. Salaattibuffasta valitsin lautaselle niitä lajeja jotka mitä todennäköisimmin eivät sisällä gluteiinia, lämpimiin ruokiin en uskaltanut koskea ollenkaan.
Kysyin gluteenitonta leipää mutta sitä ei kuulemma ollut. Kielimuuri oli esteenä (kokki ei tuntunut tajuavan eikä myöskään haluavan tajuta englantia) myös siinä vaiheessa kun yritin tilata jäätelöannosta ilman vohvelia. Jos ei sairastaisi keliakiaa, jälkiruokapöydästä olisi löytynyt mielettömän näköisiä ja kokoisia kakkuja ja leivoksia.
Myös Karstadt-tavaratalon ylimmässä kerroksessa on hyvä buffet, mutta sielläkään ei ole minkäänlaisia merkintöjä ruoissa. Salaattipöydästä löytyi hyvin syötävää mutta lämpimät ruoat jäivät maistelematta kokonaan, en edes viitsinyt alkaa kysellä niiden ravintosisältöjä. Jälleen kerran jo jäätelön tilaaminen ilman keksejä oli sellainen projekti että usko meinasi loppua. Ei-keliaakikkoystäville sen sijaan oli tarjolla vaikka mitä ihania kakkuja.. Tuntuu siltä että Saksassa ihmisten englannin kielen osaamattomuus (tai joidenkin palvelualan ihmisten asennevamma) on suurin este gluteenittoman ruoan löytämiselle.
Harmi etten yllämainituista Maredo-ravintoloista tiennyt aiemmin, täytynee testata jos joskus vielä tulee Saksaan lähdettyä.
Dr. Naturen tattarikakut – 4.4.2011 09:10
.. ja gluteeniton-merkintä löytyy paketeista edelleen. Täytyy ilmeisesti laittaa taas sähköpostia maahantuojalle.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
1 vinkki
Tuotteita
3 tuotetta
Kuvia
2 kuvaa
Keskustelu
141 viestiä, 35 aloitusta
Kommentit
38 kommenttia
Rekisteröitynyt
24.3.2009 16:23