Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? – 5.8.2009 18:00
Hyväksyin keliakian heti kun sain siitä tietää... Varmaan siksi kun yritän aina muutenkin kaikestä löytää sen positiivisen puolen... Tässäkin, löytyi nyt vihdoin syy miksi hemoglobiini oli 87 ja ollut varmaan koko ikäni alle sadan. Ja muutenkin, jos on jokin sairaus niin minusta on vaan hyvä mitä nopeammin ne huomataan että osataan sitten alkaa hoitaa niitä.
Sitä kaikki tuttavani ja ravitsemusterapeuttikin alkuun ihmetteli kun olin itse selvitellyt keliakialiiton sivuilta sekä tädiltäni jolla myös keliakia, mitä jatkossa saa syödä ja mitä ei. Ja jotenkin että miten minulla nyt voi niin positiivinen asenne olla jne.
Eihän siinä ole vaihtoehtoja, ruokavaliota noudatettava ketutti tai ei. Itse vaan pääsee paljon vähemmällä mitä nopeammin hyväksyy keliakian.
Menihän siinä varmaan ensimmäiset puoli vuotta opetellessa että alkoi tottua keliakiaan ja silloin se alkoi tuntua jo ns. tavalliselta asialta...
Vieläkin harmittaa monet kerrat kaikenmaailman ruisleivät! Ja monta muuta mitä joskus tekisi mieli syödä, mutta kun ei voi niin ei auta kuin tyytyä siihen että meillä ns. nykyisillä keliaakikoilla on todella isot valikoimat kaupoissa jos ajattelee miten joskus vaikka 10-20 vuotta sitten on ollut.
Eli positiivinen ajattelu vaan kehiin niin kaikesta selviää!!!
Oireet – 5.8.2009 17:45
Minun keliakiani on ollut alusta alkaen oireeton tai oireet ovat olleet "kummallisia" eli siis sellaisia mikä voisi periaatteessa johtua aivan muusta kuin keliakiastakin...
Vatsakipuja minulla oli erittäin harvoin niinkuin jokaisella ihmisellä eli sitäkään ei osanut keliakiaan koskaan yhdistää ja näitä siis äärettömän harvoin.
Nyt kun olen vuodesta 2006 asti noudattanut tiukkaa gluteenitonta ruokavaliota niin joskus noin vuosi sitten yllätyin kun vahingossa söin gluteenia niin pari seuraavaa päivää oli todella outo olo vatsassa ja se oli myös varsin kipeä seuraavan päivän. Eli tästä päättelin näin että vaikka keliakia alunpitäen olisikin oireeton niin silti voihan olla niin että kun pitkään ehtii noudattaa ns. oikeaa ruokavaliota niin jos kömmähdyksiä sattuu gluteenin kohdalla niin oireita tulee...
Vaikka joskun ärsyttää kun ei voi kaikkea ihanaa syödä, esim tavalliset pullat, munkit ja ennen kaikkea ruisleivät niin en ikinä tahallisesti voisi syödä noita.
Jokaiselle varmasti sattuu jo aivan tarpeeksi niitä pikku kömmähdyksiä kerran pari vuodessa ettei muista esim tarkistaa joka kerta tuoteselostetta ja sinne onkin tullut uusi merkintä jne.
En myöskään käytä tuotteita jotka ovat merkitty "saattaa sisältää..." Koska noudatan ruokavaliota erittäin tarkkaan, joidenkin mielestä varmaan jopa liian tarkkaan.
Gluteenittomat pizzapohjat – 30.7.2009 19:08
Googleta mantan kyökki tai mene suoraan osoitteeseen: http://marla76.vuodatus.net/
Löytyy suolaisista leivonnaisista gluteenittoman pizzapohjan ohje, ite oon monesti sitä jo kokeillu ja se on aivan mielettömän hyvä resepti!!!
Gluteenittomat hampurilaissämpylät – 16.7.2009 17:45
Itse oon tehny ns. "hampurilaisia" silleen että teen ite jauhelihapihvit ja sitten isken moilasen sämpylän väliin ja muut täytteet väliin
Jauhelihapihvejäki on tullu tehtyä yleensä reilusti kerralla niin saa pakastettua eli samaan aikaan kun pakastesämpylän ottaa niin samalla tulee pakkasesta pihvikin ja pian on hampurilainen valmis!!
Itsekin olen "etsinyt" noita valmiita ihan hampurilais sämpylöitä muttei vielä ole vastaan tullut...
Murot – 14.7.2009 10:06
Noita löytyy ainakin Tampereelta Allermiinasta, saa myös tilattua tuotteet lähimpään postiin. Käy kurkkaamassa osoitteessa www.allermiina.fi
Aamiaishiutaleet – 13.7.2009 17:30
Itsekin noita kokeillu olen ja yllätyin kun olivat oikeesti hyvän makuisia... Kannattaa tosiaan kokeilla
Vetoomus ruokavaliokorvauksen nostamiseksi – 13.7.2009 17:28
Olispa hyvä jos tuo korvaus nousisi koska johan se laahaa todella paljon jäljessä... Keliakialiiton lehdessäkin on ollut usein laskelmia kuinka paljon lisäkustannuksia gluteenittomasta ruokavaliosta suurinpiirtein tulee kuukaudessa...
Täytyy nyt vaan pitää peukkuja että vetoomus menee läpi
Tiede-lehti 7/2009 – 13.7.2009 05:07
Hm... Mielenkiintoista... Jos vaan ruisleipäkin saataisiin edelleen maistumaan ruisleivältä mutta ilman gluteenia!
Aika huippujuttu...
Itsetehty pasta – 13.7.2009 05:02
Minä en ole ikinä ajatellut tekeväni itse tuorepastaa mutta kun näin tuon reseptin niin aivan pakko on kokeilla!!!
"Saattaa sisältää sitä sun tätä" – 9.7.2009 15:24
Itse olen jäänyt sellaiseen käsitykseen että jos tuotteessa lukee "saattaa sisältää vehnää" niin silloin ko. tuote on valmistettu samalla linjalla missä valmistetaan tavallisia tuotteita joissa on vehnää eli vaikka linja puhdistetaankin siinä välissä niin on mahdollista että vehnän jäämiä linjalle vielä jää... Siksi en itse tuollaisella merkinnällä varustettuja tuotteita osta koska mahdollisuus on että niissä vehnän jäämiä on...
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
1 vinkki
Keskustelu
20 viestiä, 1 aihe
Kommentit
3 kommenttia
Rekisteröitynyt
7.7.2009 20:24