Kesätöitä? – 11.3.2010 11:04
Seurakunnilla voi olla myös muuallakin pihahommia kuin hautausmailla, esim. leirikeskuksissa. Kahviloihin voi hakea kunhan niissä ei myydä alkoholia, koska kahvilan töissä väkisinkin olisit kassalla eikä alaikäinen voi alkoholia myydä.
Tsemppiä hakuun, vaikka toivottomalta tuntuukin ja paikkoja on todella vähän! Hae kaikkiin mahdollisiin, ja mahdottomiin, paikkoihin.
Kesätöitä? – 10.3.2010 18:27
Samaa mieltä MrsBucketin kanssa, henkilökohtainen kontakti ehdottomasti ja siihen panostaminen millaisen ensivaikutelman antaa! Ja hakemukset kunnalle ja seurakunnalle. Alaikäisenä kesätöihin pääseminen on todella vaikeaa nykyään kun mahdollisuuksia on niin vähän. Olen silloin aikoinaan ollut kolmesti kesätöissä (siis ennen työharjoitteluja opiskelujen myötä) ja vain yhden niistä sain suhteilla.
Jos et ole nirso niin töitä löytyy paremmin, mansikanpoimintaan ainakin on mahdollista päästä alaikäisenä, samoin jäätelökioskille myyjäksi.
Hinnoista porua – 7.3.2010 11:32
Eri ruoka-aineet maksavat eri summan, se on aika simppeliä, ja ne ovat suurimmalta osin tuontitavaraa mun käsittääkseni.
Ja kyllä, gluteenittomia on usein tarjouksessa, Vuohelan tuotteita jää lähes aina ja myyntiaika on tosi lyhyt joten niitä saa puoleen hintaan joskus jopa monta kertaa viikossa. Käyn siis kaupassa johon Vuohela toimittaa kolmesti viikossa tuotteita. Sekä leipiä että karjalanpiirakoita on usein puoleen hintaan, jolloin hinta on jo ihan siedettävä, muuten en Vuohelan tuotteita osta. Pakasteita on joskus ollut tarjouksessa myös. Kaikki erikoistuotteet maksavat aina enemmän, yritysten tehtävänä kun on tuottaa voittoa. On myös paljon tuotteita jotka eivät isolla mainosta olevansa gluteenittomia mutta silti ovat, ja ovat ihan normihinnoissa. Onneksi tuotteita on niin paljon että pystyy vertailemaan hintoja, oma valinta on jos ostaa kalleinta mahdollista.
Toki gluteeniton annos maksaa enemmän mutta kannattaa ottaa huomioon että useimmissa perheissä suurin osa syö kuitenkin tavallisia, ja gluteenitonta vain 1-2 henkeä. Sitä tavallista kuluu siis paljon enemmän koska sen syöjiä on enemmän.
Lapsikeliaakikkoja? – 6.3.2010 12:02
Hesburgerhan nimenomaan tiedottaa että EIVÄT takaa ranskalaisten gluteenittomuutta. Omalla vastuulla on jos niitä syö (itse syön).
Mitä kaipaatte entisestä elämästä? – 4.3.2010 18:04
^Gluteenitonta vohvelia löytyy. Karjalanpiirakoita on myös gluteenittomina. Onko sun mielestä pastassa niin hirveä ero?
^^ Keliakia ei estä matkustelua ja paljon gluteenitonta löytyy mistä päin maailmaa tahansa.
Gluteeniton kartta – 4.3.2010 12:03
^Sitä että kun keskustelu ajautuu aiheesta niin se jaetaan omaksi keskusteluksi. Esim. tässä aiheessa siitä lähtien kun Australia-keskustelu alkoi, se osuus siirrettäisiin omaksi keskusteluksi ja otsikoksi Australia. Helpottaa huomattavasti haun käyttämistä jos yhdestä aiheesta yksi keskustelu. Tästä kokemusta muilla palstoilla, keskustelu suljetaan heti jos aiheesta on jo keskustelu olemassa, näin haulla löytääkin jotain.
Gluteeniton kartta – 3.3.2010 13:28
Eli tällä alustalla ei pysty keskusteluja jakamaan? Ilmankos on niin paljon päällekkäisiä juttuja!
Mun matkakertomukseni on siinä mielessä "ongelma" ettei mulla ole mitään ravintoloiden tai kauppojen nimiä kun en koskaan ajattele matkailua keliakian kannalta. Ja Australiassa voit mennä minne tahansa markettiin tai ravintolaan ja ruokaa löytyy, sillä tavalla mä matkailen kaikkialla muuallakin enkä ole vielä koskaan ilman syötävää jäänyt. Mutta kolmisen kuukautta yhteensä olen siellä viettänyt, eniten matkavinkkejä on Sydneystä mutta pikkaisen muualtakin itärannikolta, joten kysykää jos sellaisia joku haluaa.
Gluteeniton kartta – 2.3.2010 21:54
Australiassa gluteenittomat leivät eivät ole pakasteina, niitä saa tuoreina monista leipomoista, ja marketeista ja terveyskaupoista ihan samanlaisessa pakkauksessa kuin tavallisetkin leivät. Ja ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita, eivät samanlaista sitkeää kuin täällä leivät monesti ovat. Ravintoloissa suunnilleen kaikki tarjoilijat tietävät sanan gluteeniton, en muista että missään olisi tarvinnut selittää mitä se tarkoittaa. Pikkusnackseja, kuten täällä on suolakeksejä ja tikkuja, saa riisijauhoista tehtyinä, niitä on kiva dipata. Eivätkä ole niin suolaisia kuin täällä myytävät tuotteet. Australia on keliaakikon(kin) taivas.
Pitäisikö tämä Australia-keskustelu siirtää omaksi aiheekseen?
Gluteeniton kartta – 2.3.2010 08:43
^Mielenkiintoista, mulle on aina opetettu Kanarian kuuluvan Eurooppaan vaikka lähinnä Afrikkaa sijaitsevatkin.
Tuo Australia on kyllä sinällään hankala pistää, kyseessä kun on Euroopan kokoinen manner. Siellä homma toimii eri tavalla kuin Suomessa, paljon paremmin, eikä tavalliset ruoka-annokset juuri koskaan sisällä gluteenia. Poislukien leivotut ja pastat (joka tosin monessa ravintolassa voidaan vaihtaa riisinuudeleihin). Aussien rennolla asenteella No problems kaikki järjestyy.
Kasvissyönti ja keliakia – 2.3.2010 08:37
Minä taas käyn pääosin nimenomaan kiinalaisissa ja thaimaalaisissa ravintoloissa koska niistä saan aina parasta ruokaa, ja on harvinaista että joku ruoka sisältää gluteenia (lähinnä friteeratut tuotteet ja nuudelit ellei heillä ole riisinuudeleita). Helsingissä ainakin China Tiger jonka olen laittanutkin karttamerkkeihin. Se on erittäin viihtyisä paikka ja melkein kaikki annokset ovat automaattisesti gluteenittomia (poissulkien ne friteeratut ja nuudelit). Soijakastike on gluteeniton vaikka ainesosana on vehnä (luontaisesti gluteeniton se ei kuitenkaan ole).
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
3 vinkkiä
Keskustelu
476 viestiä, 3 aloitusta
Kommentit
39 kommenttia
Rekisteröitynyt
21.10.2009 13:06