Kauppojen valikoimat – 5.2.2009 17:40
Itsellini ei ole erityisesti väliä sillä ovatko tuotteet erikoishyllyllä vai eri hyllyillä, kunhan ne olisivat edes vierekkäin! Yhdessä kaupassa olen törmännyt sellaiseen että gluteenittomien keksipakettien välissä onkin ollut jotakin tavallista tuotetta. Keliaakikko kyllä itse tunnistaa että ei ole gluteenittomasta kyse, mutta entäs jos joku ei-keliaakikko on vaikka vieraalleen ostamassa ja luottaa siihen että tuossahan noita on.
Keliakia suvussa – 5.2.2009 17:34
Meillä kyllä löytyy suvusta useampikin keliaakikko, tosin yksi heistä on ns. sukuun naitu. Äitini oli ensimmäinen jolta keliakia löytyi, sen jälkeen passitettiin äidin sukua tutkimuksiin ja yhdeltä siskolta ja minulta tauti löytyi. Taisipa muuten isäkin käydä tutkimuksissa varmistamassa oman kohtansa, sillä jollakin hänen tädillään oli ilmeisesti kyseinen sairaus myös ollut.
Ja tuo sukututkimus tehtiin meidän suvun kohdalla automaattisesti. Luonnollisestihan keliakia, kuten muutkin perinnölliset sairaudet, voivat hypätä jonkin sukupolven yli. Biologian tunneilta muistelen että ihmisillä on erilainen riski saada perinnöllinen sairaus riippuen siitä kenellä sukulaisista ko sairaus on ja kenellä ei.
Oireeton keliakia – 5.2.2009 16:14
Kauppojen valikoimat – 5.2.2009 11:28
Kysyin aikoinaan pienemmällä paikkakunnalla asuessani että voisiko kauppa ottaa myyntiin schärin tuotteita tai muiden valmistajien tuotteita, jotka on hyväksihavaittuja ja tekisivät varmasti kauppansa (vaikka paikkakunta on pieni, on siellä suht paljon keliaakikkoja, lähes 10 jotka tunnen ja varmasti joitakin itselleni tuntemattomiakin). Kauppias väitti minulle ettei kyseisiä tuotteida löydy heidän tukkulistaltaan vaikka vastaavan kauppaketjun muista myymälöistä olin ko tuotteita ostanut.. Tuli olo ettei kauppiasta edes kiinnostanut tämän pienen erityisryhmän palveleminen.
Vuohelan karjalanpiirakat – 4.2.2009 17:05
Myös Moilasen pakastepiirakoiden hinta on aivan kamala(varsinkin suhteessa laatuun).. paksukuorisia mötöksiä jotka eivät maistu kovin kummoiselle, kerran tai kaksi olen osittain pakon edessä ostanut..
Varmaan on korkeat hinnat kun tuotteita tehdään paljon vähemmän kuin tavallisia (ja ehkä valmistaminen on hitaampaakin taikinan koostumuksesta johtuen), mutta toisaalta, luulisi niitä menevän enemmän kaupaksi jos pudottaisivat hintaa. Itse en ole tähän mennessä niitä Vuohelan piirakoita vielä ostanut juuri tuon hinnan takia, vaikka muutaman kerran ovatkin houkuttaneet kun on laiskottanut. Aina olen kuitenkin päätynyt tekemään piirakat itse, sillä tulevat niin paljon halvemmiksi (opiskelijabudjetilla eletään).
Oireeton keliakia – 4.2.2009 14:46
Näihin oireettomiin en kuulu, vatsa ja vaaka kyllä kertovat jos ruokavalio on päässyt pettämään. Itselleni lääkäri kuitenkin sanoi, että gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on ehdoton juttu jos haluaa pysyä terveenä. Taisi mainita jotain että ruokavalion petettyä ja suolistonukan tuhouduttua menee jopa kuukausia ennen kuin elimistö palautuu täysin normaaliin olotilaan (eli uusi nukka kehittyy ja ravinto imeytyy normaalisti).
Pyrin kyllä noudattamaan ruokavaliota tarkasti, sillä silloin kun joku moka on sattunut on olo ollut päivien ajan väsynyt ja elämä jatkuvaa vessassa ravaamista ja vatsakipuja.
Fazerin ja Maraboun suklaat – 4.2.2009 09:12
"Cloetta Fazer Makeiset Oy:n kuluttajapavelusta kerrotaan, että Sininen-sarjan suklaalevyjen gluteenipitoisuus jää aina ehdottomasti alle 0.02 prosentin."
Tuon löysin keliakialiiton sivulta, tässä linkki:
http://keliakialiitto.fi/view/categories.asp?koodi=ek
Siellä melko alalaidassa sivua on Fazerin suklaista.
Omituisia termejä..? – 3.2.2009 21:06
Pulla kirjoitti:
Omituisia termejä..? – 3.2.2009 18:21
Kyllä ne possut ja kanat ihan viljaa syövät, eikä se gluteeni tietääkseni siihen lihaan millään lailla siirry, vaan eläimen elimistö pilkkoo sen (keliaakikoiltahan puuttuu se gluteenia pilkkova entsyymi..). Onhan viinakin tehty viljasta, mutta valmistusprosessin aikana gluteeni on hajonnut eikä sitä lopputuotteessa enää ole.
Onkohan niissä huulirasvoissa tuoteseloste siinä pahvilevyssä johon kiinnitettynä ne yleensä myydään? Pitänee tutkia, vaikka en kyllä usko että niihin olisi jauhoja käytetty
Jauhoja Jyväskylässä? – 2.2.2009 14:29
Kyllä siihen tottuukin. Tosin kuinka nopeasti, siihen varmasti vaikuttaa se minkä ikäisenä keliakia on todettu. Itse olin vasta 8v. joten tavallaan siihen tuotteiden tutkimiseen on jo kasvanut. Ja kunhan sitä tuotteiden tutkimista on harrastanut tarpeeksi monta vuotta alkaa oppia bongaamaan sieltä kaupan hyllyiltä automaattisesti ne gluteenittomat tuotemerkit.
Ja jos ei jotakin aiemmin mieluista leivonnaista löydy valmiina tuotteena mistään, niin eikun kokeilemaan itse. Ne semperin jauhot ovat siitä simppeleitä, että niitä voi käyttää saman verran kuin vehnäjauhoja, eli tavallisia leivontaohjeita on helppo muuttaa gluteenittomiksi kun vaihtaa vain jauhon. Tämä toimii hyvin kaikissa leivinjauholla kohotettavissa jutuissa, hiivaleivonnaiset ovatkin sitten oma asiansa.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
136 vinkkiä
Tuotteita
22 tuotetta
Kuvia
190 kuvaa
Linkkejä
14 linkkiä
Keskustelu
629 viestiä, 55 aloitusta
Kommentit
139 kommenttia
Rekisteröitynyt
19.1.2009 22:18