HKI luontaisesti gluteeniton kahvila – 24.2.2012 18:02
Laskiaistiistaina oli myytävänä laskiaispullia hillolla ja herkullisia olivat! Hintakaan ei päätä huimannut 2,50e /kpl. Kaikki tuotteet tosiaan gluteenittomia ja hyvin maistuivat ei-keliaakikoillekin. Tarjolla näytti olevan myös lounaskeittoa. Ja palvelu oli todella ystävällistä ja kuulemma kesällä on tarkoitus pistää jonkinlainen terassi ulos. Loistavaa, että tällainen kahvila olemassa!
Fazerin moka – 22.11.2011 15:33
On kyllä suhteellisen paha moka Fazerilta!
Ikäviä tilanteita – 9.11.2011 19:07
Työmaalla myös Fazerin ruokala ja täytyy ikäväkseni myös todeta, että mielestäni henkilökunnan asenteessa hiukan vikaa erityisruokavalioita kohtaan. Joskus yritin ehdottaa, että ruokiin laitettaisiin linjastolla vielä laput, mitä mikäkin ruoka on, koska siinä vaiheessa, kun olet linjastolla siinä kohti, missä otetaan lämmintä ruokaa ei enää muista, mikä oli gluteenitonta ja laktoositonta ja mikä ei ja siinä kun lähdet taas katsomaan linjaston alkupäästä listaa niin muu porukka jonossa hermostuu...Kuulemma ei voi laittaa lappuja, kun on niin hankalaa. Linjastolla on usein myös esim. edellisen päivän ruokia, jonka takia myös olisi hyvä olla laput, jotta "taviksetkin" tietävät, mitä missäkin laarissa on tarjolla. Aina ei nimittäin pelkkä ulkonäkö sitä kerro... Salaateissa ei ole merkintöjä edes listalla ja toki normikurkut ja tomaatit jne. tunnistaa, mutta sitten on epämääräisempiä, joista pitää aina erikseen kysyä, jos tuntuu siltä, että haluaisi niitä maistaa. Ja koska henkilökunnalla on kiire ja heitä ei ole välttämättä aina siinä sopivasti lähettyvillä niin harvemmin tulee jäätyä jonon tukkeeksi vaan jättää sitten ottamatta. Kyselin myöskin mahdollisuutta saada vaikka yhtä salaatinkastiketta erikseen, jotta tietäisi sen varmasti olevan gluteenitonta, mutta ei onnistunut. Toki tilanpuute jne. vaikuttaa, mutta se ei ole riittävä syy mielestäni tässä tapauksessa. Normaalisti kastikkeet ovat linjastolla salaattien vieressä laarissa, jossa usein näkyy pastan palasia jne. Lisäksi mielestäni pienellä vaivalla saisi pienennettyä kontaminaatioriskiä; noutopöydässä ruokien järjestys siten, että G-ruoat linjaston alkupäähän ja suojakuvut useampiin ruokiin, mutta ei ole ottanut tulta alleen. Ruokalassa, jossa käy satoja ruokailijoita tietää, että kontaminaatioriski on suuri. Olen nähnyt ihmisten kulkevan linjastosta ottamansa ottimen kanssa koko linjaston läpi ja pudottavan pastaa tai nuudeleita kastikeastioihin jne. Lisäksi tiedän, että joissakin ruokaloissa on laput, joissa muistutetaan kaikkia ruokailijoita juuri ottimien käytöstä jne, jotta ymmärtävät, että ruokalassa käy syömässä myös allergikkoja ja erityisruokavaliota noudattavia. Tämäkään ei saanut kannatusta. Lisäksi olen saanut muita erittäin mieltäylentäviä kommentteja kuten: "Oletkin ainoa, joka haluaa leipää", aivan kohmeisen jäistä leipää minulle ojentaessaan "mietin, että pitäisiköhän tuota leipää käyttää hiukan mikrossa...", johon tekisi mieli vastata, että "söisitkö itse jäistä ja mautonta Moilasen riisileipää joka päivä?", "leipä onkin siellä alakerrassa, haluatko todella sitä leipää, minun täytyy lähteä se sieltä alhaalta hakemaan" jne. jne.
Harhaluuloja keliakiasta – 9.11.2011 09:19
Samaan sarjaan tuon "eiks se mene ohi" kommentin kanssa kuuluu, että "tuskin se niin vakavaa on, kyllä toiset on siitä parantuneetkin..." Jep, jep....
Harhaluuloja keliakiasta – 8.11.2011 16:46
Tuo "siinä on vain vähän" tai "kai sä nyt vähän voit ottaa" ovat tosiaan yleisiä. Ja aina yhtä ärsyttävää alkaa pitää luentoa aiheesta... Joku kysyi kerran, että oletko kokeillut syödä pientä murua tavallista leipää, mitä siitä seuraa? Siis jäin suu auki miettimään, että oliko tosissaan? Ei todellakaan tulisi mieleenkään kokeilla! Tuli oireita tai ei. Tuhoahan tapahtuu joka tapauksessa. Yksi harhaluulo on myös se, että keliaakikko tuntisi olevansa kovin tervetullut vieras juhlissa, kun "tavis"vieraille on tarjolla kakun ja voileipäkakun lisäksi pullat, keksit, pasteijat, karkkia jne jne. ja keliaakikkoa varten on varattu tasan yhtä laatua gluteenittomia keksejä ja nekin kelpaavat lisäksi "taviksille"! Tänä päivänä kun kaupoissa on tarjolla kuitenkin useampaakin sorttia gluteenittomia leivonnaisia valmiina ja jos nyt sen kerran vuodessa sitten joutuu maksamaan hiukan enemmän tarjoiluista, jotta keliaakikko-vieraskin saa jotakin niin...
Keliakia telkkarissa – 7.11.2011 13:15
Kaikki nyt laittamaan eri tv-kanaville, joissa pyörii useita ruoka- ja kokkiohjelmia palautetta! Voisivat kutsua vieraaksi tunnettuja tai vähemmän tunnettuja keliaakikoita ja valmistaa ohjelmissaan gluteenittomia aterioita samalla jakaen tietoa keliakiasta ja gluteenittoman ruoan valmistuksesta hälventäen epäluuloja ja toisaalta tuoden esiin sen hoidon = ruoanlaiton vaatiman tarkkuuden.
Uusia gluteenittomia Apetit-tuotteita – 7.11.2011 13:03
Siikamurekepihvi kuulostaa erittäin käyttökelpoiselta! Minkä ryhmän kaupasta näitä tuotteita löysit? S-ryhmä, K-ketju vai...
Silja Line? – 14.9.2011 23:22
TallinkSiljan Star- ja SuperStar alusten business loungen gluteenitonta tarjontaa en oman kokemukseni perusteella suosittelisi. G-leipä oli kuulemma loppu, vaikka tarpeesta oli etukäteen ilmoitettu. Jugurttia ja marjoja sekä kurkku-tomaatti-raejuusto setti toki löytyi aamulla jonottamatta, rauhallisuudesta plussaa. Illalla paluumatkalla en tarjontaan sen tarkemmin edes perehtynyt; juustot ja normikeksit 'sulassa sovussa' ja suloisesti murusissa, taisi olla jotakin makeaa keksiä tms. tarjolla, gluteenitonta tuskin kuitenkaan. Henkilökunta virolaista ja aluksi eivät meinanneet ymmärtää, mistä oli kyse, kun gluteenitonta leipää tiedustelin.
Gluteenitonta Tallinnassa? – 14.9.2011 23:06
Tallinnan Vanhassakaupungissa ravintola Museumissa onnistui gluteeniton ruokailu itselläni ainakin hyvin. Samoin Tallink Spa & Conference hotellin ravintola Nerossa. Molempiin ravintoloihin oli ilmoitettu etukäteen erikoisruokavaliosta ja kyseessä oli isompi ryhmä, jolle tilattu menu etukäteen. Liekö sitten edesauttanut asiaa. Tosin Nerossa tuli alkupalan yhteydessä leipätikku ja epäilin tietysti heti sen gluteenittomuutta, mikä olikin oikea epäilys. Pahoittelivat ja toivat uuden samanlaisen annoksen ilman leipätikkua, lusikka tikun tilalla pystyssä astiassa. Jätin varmuuden vuoksi syömättä, koska vaikutti siltä, että tikku oli vain otettu pois ja lisätty lusikka tilalle enkä jaksanut enää kysellä ja varmistella. Muutoin ruoka oli molemmissa ravintoloissa erittäin hyvää, Museumissa ei mitään isoja annoksia, mutta sitäkin hienommin lautaselle aseteltuja.
Tallink Spa -hotellin kokoustarjoiluna oli riisikakku kurkuilla kun taas ei-keliaakikoille tarjolla oli kolmioleipiä. TallinkSiljan Star- ja SuperStar-alusten business loungen gluteenittoman tarjoilun taso/valikoima ei myöskään tehnyt vaikutusta. Gluteeniton leipä oli kuulemma loppu, aamulla tarjolla oli kurkkua, tomaattia, raejuustoa, juustoa ja leikkelettä sekä jugurttia ja marjoja. Jugurttipöydässä oli tarjolla tavallista mysliä, tässä pöydässä ei ollut mitään merkintöjä ja jugurtti tuskin oli laktoositontakaan. Henkilökunta oli virolaista eikä aluksi meinannut ymmärtää koko gluteeniton-asiaa.Paluumatkalla illalla tarjolla oli juustoja ja keksejä samalla pöydällä ja murusia juustoissa, jotakin makeaa taisi myös olla tarjolla, keksejä tms. Gluteenitonta tuskin, en kyllä kysynytkään, koska henkilökuntaa ei näkynyt eikä
ollut nälkä. Mukavan rauhallista loungessa kylläkin oli eikä sitä normaalia ruuhkaa, tönimistä ja jonottamista.
Lentokoneruoat ei enää gluteenittomia? – 14.9.2011 14:21
Onko kellään kokemuksia Spanairin gluteenittomasta tarjonnasta?
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
13 vinkkiä
Keskustelu
61 viestiä, 13 aloitusta
Kommentit
2 kommenttia
Rekisteröitynyt
25.5.2011 11:47