Minetti – 17.7.2014 12:09
Aamulehden Moro-liitteessä luki tänään, että mm. Särkänniemessä yksioikeudella jäätelöä myyvän Minettin jäätelöpohjassa olisi vehnäjauhoa. Soitin ko. firmaan ja kyseessä on onneksi virheellinen tieto, eli vehnäjauhoa on vain cookie ym. mauissa, joita keliaakikko nyt muutenkin osaa välttää.
Ihokeliakia ja raskaus – 12.7.2014 00:28
Riisijauhoja, maissijauhoja, tattarijauhoja, eri hiutaleita, pellavarouhetta, jne. kun sotket oman maun mukaan, niin et tarvitse mitään valmiita jauhoseoksia.
Hotellien aamupalat – 12.6.2014 20:42
On niitä paikkoja joissa nuo on pyytämättäkin esillä. Oikein ärsyttää paikat, joissa täytyy erikseen pyytää. Ja sitten niissä joko saa yhden nahkean sämpylän tai tuollaisen jättiannoksen, jossa on puolet liikaa.
Galluppia – 12.5.2014 18:09
Provenaa ja Semperiä meillä menee, kumpaa nyt sattuu halvemmalla saamaan. Puuppola tosiaan on vähän persoonallisempi, vaikkei provenakaan mitään elovenaa ole.
Uudet hampparit Mäkkärillä – 10.5.2014 21:34
Toisekseen onko samassa rasvassa paistaminenkaan kovin iso riski? Mielestäni kontaminaatioriski on lähinnä silloin jos nugetit uivat samassa rasvassa täsmälleen samaan aikaa ranskalaisten kanssa, sillä muuten nugeteista irronneet murut kyllä palavat kuumassa rasvassa nopeasti, enkä oikein usko, että hiiltynyt jauhohippu enää mitään gluteenia sisältää.
Hannun 100% gluteeniton - uusi leipomo – 9.5.2014 08:44
"ovat laktoosittomia ja sopivat siis maidottomaan ruokavalioon" -lause antaakin hyvin asiantuntevan kuvan firmasta. Toivottavasti gluteenittomuuden suhteen asiat ovat paremmin hallussa.
Gluteeniton lentokoneessa – 29.4.2014 07:32
Eipä taida terveetkään noin lyhyillä lennoilla nykyään saada kuin lähinnä sämpylän jos sitäkään. Onko tuo pakastekielto joku uusi juttu? On meillä muutama vuosi takaperin ollut lapsille pakastettua purkkiruokaa, jota sitten yritettiin teekannussa sulatella ja lämmittää. Pakasteesta kotona otetut nakit sen sijaan toimivat paremmin, kun puolimatkaan mennessä sopivasti sulivat. Mutta muuten omat leivät, hedelmät, suklaa, mysli/proteiinipatukat ja perunalastut toimivat lentokoneessakin ja jos tuhdinpaa kaipaa, niin minisalami, kuivaliha ja pussiin pakattu tonnikala on myös joskus tullut kokeiltua. Tosin sinun tapauksessa olettaisin, että edes toinen vaihto olisi sen verran pitkä, että kentälläkin ehtisit jotain syödä.
Uutta namia Brumberilta ! – 10.4.2014 17:26
Tuli tänään vastaan Hulluilla Päivillä ja hyviähän nuo toffeepalat olivat. Lakritsiversion jätin hyllyyn, kun en koskaan ole oikein perustanut suklaan ja lakritsan liitosta.
Vehnää osterikastikkeessa (thai- ja kiinal. rav.) – 25.3.2014 17:31
Mitä nyt tuossa nopeasti netistä katsoi, niin vastaan tuli vain osterikastikkeita, joissa ei ollut vehnää ollenkaan ja osterikastikkeita, joissa vehnä oli osterikastikkeen valmistusaineena mainitun soijakastikkeen valmistusaineena. Eli nopean otannan perusteella pitäisi olla turvallista syödä, mutta varmaan voi olla poikkeuksiakin, jossa on vehnää oireita aiheuttavassakin muodossa. Tosin ei nyt varmaan kovin suuri ihme olisi, jos osterikastike muutenkin aiheuttaisi oireita.
IKEA? – 25.3.2014 17:19
En tiedä, onko lounasaikaan eri tarjonta, mutta Ikean vakioannoksista yleensä ainakin joku on aina ollut gluteeniton. Ravintolan ulkopuolella on ainakin Tampereella kansio, josta voi katsoa kunkin annoksen valmistusaineet. Tosin keittäjillä on toisinaan ollut hieman erilaiset mielipiteet siitä, mikä sopii ja mikä ei, joten kannattaa linjastolla vielä varmistaa asia, vaikka kansion mukaan joku gluteenitonta olisikin.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
2 vinkkiä
Kuvia
1 kuva
Keskustelu
74 viestiä, 10 aloitusta
Kommentit
6 kommenttia
Rekisteröitynyt
4.4.2011 21:09