Gluteenittomien leipätuotteiden tarjonta – 3.6.2013 21:29
Hei kaikille!
En ole keliaakikko, mutta intohimoinen harrastelijaleipuri. Olen miettinyt sitä, josko perustaisin gluteenittoman leipomon.
Olenkin erityisen kiinnostunut siitä, millaisena keliaakikot näkevät nykyisen gluteenittomien leipien tarjonnan. Ollaanko siihen tyytyväisiä? Millaisia leipätuotteita markkinoille kaivataan?
Itse olen kiinnostunut erityisesti fermentoinnista osana gluteenitonta leivontaa aivan kuten tehdään, kun ruisleipää valmistetaan hapattamalla.
Lisäksi minua kiinnostaa leipätuotteet, joihin on käytetty mallashydrolysaatteja tai mallasuutteita. Mallashydrolysaatti voisi olla valmistettu esimerkiksi ruismaltaasta, joka olisi fermentoitu ja sen jälkeen entsymaattisesti käsitelty siten, että rukiin gluteenipeptidit ovat pilkkoutuneet. Selvää on, että tällaisen raaka-aineen valmistaminen olisi erittäin tarkasti valvottu prosessi ja hyrolysaatin gluteenipitoisuus olisi määritetty ulkopuolisella toimijalla.
Tällaisen raaka-aineen voisi sitten yhdistää tattarin tai puhtaan kauran kanssa. Tietenkin valmiin tuotteen tulisi olla herkullinen että täysin turvallinen käyttää.
Täytyy myös muistaa, että tällaista tuotetta ei saisi kuitenkaan markkinoida gluteenittomaksi, vaikka se sisältäisikin tuon alle 20 mg/kg gluteenia. Tämä tekisi sen markkinoinnin ongelmalliseksi.
Myös puhtaan kauran ja kuidun käyttö ja lukemattomien muiden mieluiten kotimaista alkuperää olevien gluteenittomien raaka-aineiden käyttö kiinnostaa. Resepteissähän vain mielikuvitus on rajana.
Olisi hyvä, jos gluteenittomien leipätuotteiden tarjonta laajenisi ja lisää toimijoita tulisi alalle.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
1 viesti, 1 aihe
Rekisteröitynyt
3.6.2013 21:04