Nuutti

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
  • Makaronilaatikko 28.2.2010 19:38

    Meillä käytetään kans semperin makaroonia. Koitettiin viimeksi ekaa kertaa niin ettei keitetty makaronia ollenkaan, lisättiin vaan munamaidon määrää ja voin sanoa että tuli paljon parempaa kuin jos olisi ensin keittänyt makaronit!

  • Gluteeniton pannari? 28.2.2010 19:33

    Minä oon ainakin tehny aivan normaalilla ohjeella pannaria, joka on jostain vanhasta köksän kirjasta.. korvannut jauhot vaan gluteenittomilla ja maissi. eli:

    8dl maitoa
    1dl maissijauhoa
    reilu 3dl gluteenittomia sunnuntai jauhoja (vaaleita)
    4 munaa
    ripaus sokeria

    Uuniin 200 astetta n. puoli tuntia.

    Nam! ei erota onko tavallista vai gluteenitonta, tehdään tätä viikottain

  • Suuteleminen 23.1.2010 13:17

    Mä olen sitä mieltä, että en ala kielareita vetämään kun mies on syönyt leipää yms. Mies on samaa mieltä. Pikku pusuja voi kyllä antaa, mutta en usko että jos syö leipää ja heti alkaa vetämään kielareita, niin että suu olisi puhdas murusista. Koska kun mä syön ruokaa, niin kyllä mun suuhun jää jokisikin aikaa vähän sitä ruokaa, ei se sieltä sula tai katoa aivan kokonaan vaikka nielee.

  • Hemoglobiini 23.1.2010 13:14

    Mä en tiedä mikä mun Hgb on ollut ennen keliakiaa, mutta nykyään se on 115 kieppeillä. Rautakuuri auttoi, mutta kun sen lopetti niin myöhemmin palasi samalle tasolle.

  • Ravintolaruokien gluteenittomuus 22.12.2009 19:39

    Noniin! Nyt on tämäkin asia tullut selvitetyksi. Tässä pari syytä miksi ruoka ei olekkaan gluteenitonta ravintolassa.

    Elikkä, avomieheni aloitti tänä syksynä opiskelemaan kokiksi helsinkiläisessä koulussa. Siellä on siis tämä "peruskoulutus" ensin kaikille tulijoille, jonka jälkeen opiskelijat valitsevat varsinaisesti että opiskeleeko kokiksi vai tarjoilijaksi. Tähän perusjaksoon kuuluu kokkailun perusteita ja tarjoilun perusteita jotka kaikki käyvät läpi.

    Kokkaustunneilla painotettiin aina vahvasti erityisruokavalioiden tärkeyttä, eli jos ruoka tilataan esim. maidottomana, gluteenittomana tms. niin sinne ei missään tapauksessa saa joutua näitä ruoka-aineita. Se oli erittäin tiukkaa. Noh, sitten oli nämä tarjoilun perusteet. Siellä opittiin kattamiset eri tilaisuuksiin yms. ja miten buffettiin laitetaan ruoat esille. Kun tätä buffetin esillepanemista opeteltiin, niin kohta opettaja opetti mihin tulevat leipäkorit. Hän opetti että KAIKKI leipäkorit tulevat vierekkäin, oli kyse sitten erityisruokavaliota noudattavien leivistä, tai tavallisista. Avomieheni sitten korjasi asian opettajalle, että eihän näin missään tapauksessa voi olla, koska leipäkorit ovat niin kiinni toisissaan että sieltä lentää murusia muihin koreihin ja erityisruokavaliota noudattaville tulee oireita. Opettaja vaan kinasi vastaan ja lopuksi totesi että jos muualle ei mahdu ne leipäkorit, niin ne saa olla vierekkäin, eikä haittaa jos vähän muruja menee.

    Eli jos ravintola-alan kouluissa opetetaan näin, niin tietysti ne tekevät samalla tavalla kun pääsevät töihin! eli vika ei välttämättä ole itse ravintolassa, vaan siellä mistä ne kokit ja tarjoilijat tulevat.

    No sitten toinen esimerkki. Kun avomieheni meni työharjoitteluun erääseen vähän "hienompaan" s-ketjuun kuuluuvaan hotelliin, siellä hän työskenteli hotellin ravintolassa. Siellä oltiin keittiössä todella tarkkoja erityisruokavalioista, ja kun tilattiin jotain gluteenitonta he antoivat avomieheni tehdä ne kun oli mainostanut miten kotona kaikki on gluteenitonta hänen avovaimonsa, eli minun vuoksi.

    Mutta sitten.. Eräänä päivänä keittiöön tulee tarjoilija joka kysyy että onko durum-vehnä gluteenitonta (asiakas oli siis lähettänyt kyseiseisen tarjoilijan keittiöön kysymään asian). Kaikki kokit keittiössä (keittiöpäällikkö mukaanlukien!) vastaavat että on! Avomieheni heti sanoo että ei tietenkään ole gluteentionta, että hänellä on kyllä aika tarkat tiedot. Kokit väittävät vastaan ja sanovat että heidän maahantuojansa, joka tuo tätä durum-vehnää, on sanonut että se on gluteentionta. No, työharjoittelijaa ei tietenkään kuunnella, ja asiakas sai sitten "gluteenitonta" durum-vehnää.

    Eli näköjään maahantuojilla on väärää tietoa, tai ne vaan sanovat näin että saavat paremmin myydyksi tai jotain.

  • Sosiaaliset vaikutukset 8.11.2009 18:44

    No mutta jos porukka haluaa mennä syömään jonnekkin spontaanisti, niin voi olla niille vähän turhauttavaa lähteä aina seikkailemaan johonkin kun etitään paikkaa mistä saisi myös gluteenitonta. Jossain vaiheessa ei ite halua lähteä mukaan kun tuntuu että on vaivaksi (kuten oikestai onkin). Tai sitten kukaan ei halua enää kutsua mukaan sitä "ruokavammasta" koska haluavat mennä syömään sinne mihin haluavatkaan.

  • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 20:57

    KatjaRa, aivan totta. Esim kun porukka haluaa baari illan jälkeen mennä grillille syömään, eikä muut ruokapaikat ole auki. Ite sitten on nälissään tai lähtee kotiin syömään.

    Ja mullekkin tulee helposti olo aina kaupungilla että on kauheen "hankala" kun etitään ruokapaikkaa. Aina kun ei haluaisi syödä vain salaattia tai mennä mäkkiin, mutta ei haluaisi hankaloittaa muiden elämää niin yksinkertaisella asialla kuin syömisellä. Pahinta on uusien ihmisten kanssa, jotka eivät ymmärrä miten tarkka ruokavalio on.

    Tallullah, hyvä esimerkki on häät. Ne missä minä olen ollut, ovat ainakin kestäneet päivästä aamuyöhön. Olisi kamala lähteä kaverin häistä siksi että gluteenittomaan ruokaan on erehdyksissä joutunut jotain kiellettyä..

  • Amarantti 5.11.2009 18:53

    En ookkaan ennen kuullut tämmöisestä kasvista. Eli siitä pystyy valmistamaan puuroa? Missä myydään? Olis mielenkiintoista kokeilla. Taas yksi uusi lisä ruokavalioon.

  • Sosiaaliset vaikutukset 5.11.2009 18:45

    Joo, ei kannatakkaan. Eilen kun alotin antibioottikuurin, ei ollut kivaa olla liikenteessä kun vatsaa alkoi vääntämään.. Mutta tuntuu kurjalta kun herkistyy tuollaisillekkin jutuille joissa ei ole kiellettyjä viljoja. Kun ei voi olla syömättäkään niitä antibiootteja, koska muuten ei tervehdy. Sitten pitää vaan illat istua vessassa.

  • Laihdutus 5.11.2009 18:41

    Mulla tippu paino n. 58,5 -> 55,5 kg ruokavalion aloittamisen jälkeen. Joka viikkoiset pullat kahvin kanssa vaihdoin vain karkkeihin ja sipseihin, joten kalorimäärät pysyneet kuitenkin aika samoina. Liikuntaa en harrasta yhtään.

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Tuotteita
    1 tuote

    Keskustelu
    56 viestiä, 4 aloitusta

    Kommentit
    15 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    23.5.2009 12:45

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s