Fazerin moka – 20.1.2012 13:51
Sama juttu on tumman suklaarasian (Karl Fazer Dark 150g suklaakonvehteja)kanssa. En jouluna uskaltanut niitä syödä, kun tuoteselosteessa lukee vehnäjauho. Nyt Fasun sivuilta luin, että olisivat erittäin vähägluteenisia, eli keliaakikoille sopivia. Silti tuoteselosteessa on vehnäjauho.
Voisiko oikeasti vehnää olla niin vähän, että tuote olisi erittäin vähägluteeninen vai onko tässäkin virhe?
Jezu kirjoitti:
Keliakia ja verenluovutus – 21.12.2011 11:46
Ja vielä kaikille tiedoksi puhelinnuero, josta voi tiedustella luovutukseen liittyviä asioita, jos esim. haluaa varmistaa, onko oma sairaus tai lääkitys este luovutukselle.
Verenluovuttajien maksuton infopuhelin 0800 0 5801
arkisin klo 8–17
Sovitko sinä verenluovuttajaksi? Kysy infopuhelimesta!
Infopuhelimesta voit kysyä sinua askarruttavista verenluovutukseen liittyvistä asioista, muun muassa lääkkeiden ja sairauksien vaikutuksesta verenluovutukseen. Puhelimeen vastaa Veripalvelun koulutettu henkilökunta.
Voit lähettää kysymyksiä myös sähköpostitse osoitteeseen
verenluovutus(at)veripalvelu.fi
Ikäviä tilanteita – 14.12.2011 10:42
Mua on hieman myös ärsyttänyt sellainen käytäntö, jossa tarjottavat ovat pitkässä buffet pöydässä ja menu on sitten laitettu siihen pöydän päähän, mistä otetaan lautaset ja ruokailuvälineet ja siitä sitten jatketaan pitkää "linjastoa" ja poimitaan ruokaa lautaselle. Erikoisruokavaliot on merkitty siihen menuun ja ruokien vieressä ei ole enää mitään lappuja, mikä on mitäkin ja mikä on esim. gluteenitonta ja mikä ei.
Kun on useammanlaisia ruokia, joista osa gluteenittomia ja osa ei, on joskus todella vaikea ulkonäöstä hämärissä pikkujoulutiloissa päätellä, mikä ruoka on mitäkin.
Omituisia tilanteita – 11.12.2011 10:24
Itse olen ihmetellyt sitä, että esim. uunilohessa on vehnää. Itselle ei ikinä ennen gluteenitonta dieettiäkään tullut mieleenkään laittaa loheen jotain vehnäjauhopanerointia...
Mukavia tilanteita – 8.12.2011 13:54
Työpaikkaruokalassa oli jälkkärinä suklaakakkua. Jälkiruoan vaihtoehto on hedelmä, joten otin omenan. Olin jo poistunut tiskiltä, kun ruokalan työntekijä juoksi perääni ja toi minulle ihanan lämpimän gluteenittoman korvapuustin! Vakiasiakkaana siellä muistetaan jo naamasta jokaisen ruokavalio... Pienestä asiasta tulee tosi hyvälle tuulelle ja se korvapuusti maistui ihanalta kahvin kanssa.
Ikäviä tilanteita – 8.12.2011 13:51
Olin mieheni avecina hänen työpaikkansa juhlissa. Tilaisuuden järjestäjänä oli siis iso organisaatio ja tarjoilut tilattiin pitopalvelulta. Etukäteen pyydettiin ilmoittamaan erikoisruokavaliot.
Tästä huolimatta gluteenitonta jälkiruokaa ei ollut lainkaan. Minusta outoa, itse en ikinä emäntänä kehtaisi jättää jotakuta vierasta ilman jälkkäriä. Ja kun tietää, että keliaakikko on ihan tyytyväinen vaikka siihen jäätelöpalloon, niin ei luulisi sen järjestämisen kauheasti vaativan. Ja jos kutsuttuja ihmisiä oli varmaan 1000, niin en varmasti ollut ainoa keliaakikko.
Missä matkaillut keliaakikkona? – 2.5.2011 12:50
Viikko Pariisissa takana. Masu täynnä hyvää ruokaa, mutta gluteenittomuus ei ollut siellä mikään tuttu juttu.
Yksi syy voi olla se, että en puhu ranskaa ja joillakin tarjoilijoilla oli englannin kielen taito heikko, joten eivät aina ymmärtäneet englannin kielistä sanaa "vehnä". Kielikäännös jäi tietenkin kotiin.
Hotellissa kysyessäni, voivatko aamiaisella huomioida gluteenittomuuden, vastaus oli, että "gluteenittomuus... tarkoittiko se sitä, ettei voi syödä leipää?". Kun vastasin kyllä, kommentti oli, että onhan siellä kaikkea muuta, syö hedelmiä ja munia ja pekonia... Ei heille tullut mieleenkään lähteä hankkimaan jotain gluteenitonta leipää
Ravintoloissa en aina jaksanut kysyä asiasta, kun eivät tuntuneet sitä ymmärtävän. Päättelin itse, mikä varmaankin on gluteenitonta ja mikä ei. Liha ja kala ja kasvikset on yleensä aina turvallisia. Ihan jokaisesta kastikkeesta en voinut olla satavarma, onko siellä vehnäjauhoja, mutta en ole herkkä enkä saa niin pienestä oireita.
Eli pärjäsin ja ei tarvinnut olla nälässä. Lopputulos oli oikein kulinaristinen viikko!
Celi Oy – 19.4.2011 09:03
Oli ihan pakko lakata tykkäämästä Glu.fi -sivustosta naamakirjassa, koska tuon Celi Oy:n mainokset tukkii koko sivun.
Eikö riitä, että he mainostavat linkkiä kotisivuilleen? Onko pakko laittaa jokainen tuote yksitellen niin, että koko tällä sivustolla ei ole muuta kuin heidän mainoksiaan?
Gluteenittomat pääsiäismunat? – 14.4.2011 08:21
Mignon on gluteeniton, ja se riittää mulle!
Tämä kopioitu Fazerin sivulta:
Manteli-pähkinänougat
Ainekset: sokeri, kaakaovoi, manteli 15%, hasselpähkinät 15%, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini), aromi (vanilliini). Saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa. Täyttöaukko on suljettu sokerimassalla, johon on sekoitettu pieni määrä riisiproteiinia.
Huomio:
Maidoton, laktoositon, sisältää hasselpähkinää, sisältää soijalesitiiniä, gluteeniton (20mg/kg)
Lettujauhot – 7.4.2011 21:56
Minä olen pari kertaa tuolla Finaxin jauhoseoksella tehnyt letut. Tänään onnistui ihan hyvin, laitoin sekaan pinaattia. Farina on vielä kokeilematta.
Jos teette lettutakinan itse, korvaatteko vain vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla, vai onko joku niksi, joka pitää tietää? Onnistuuko helposti ja pysyykö letut ehjinä?
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
5 vinkkiä
Keskustelu
114 viestiä, 16 aloitusta
Kommentit
9 kommenttia
Rekisteröitynyt
22.10.2009 13:39