Santiago de Compostela – 15.10.2009 07:53
Tulin kolme päivää sitten viisi viikkoa kestäneeltä "Caminolta". Ruokailin niin isoissa kaupungeissa kuin pienissä kylissäkin ja pääsääntöisesti voisin todeta, että keliakia on suhteellisen tuntematon käsite espanjassa. Esitin espanjankielisen lapun monessa ruokapaikassa ja sain osaksen ymmärtäviä, osaaottavia hymyjä. Aamiainen oli pääsääntöisesti "tortilla espana" joka on perunamunakas kahvin teen tai tuoremehun kera. Oikein ..tutti kun muut söivät hyvännäköisiä bocadilloja (täytettyä patonkia) yms. Varsinaiseksi ruuaksi muodostuivat "Menu Peregrinon" mukaan kala, liha ja kasvikset. Eturuuaksi useimmiten päätyi salaatti tai keitetyt vihannekset. Pääruuaksi kala, kana tai lihavaihtoehdot perunoiden kera. Jälkiruuaksi jäätelöä, tai säilykehedelmiä. Gluteenittomia tuotteita löyti muutamasta isommasta kaupasta mm. leipää ja yhdestä jopa Estrellan gluteenitonta olutta kuuden pullon setti 2,95e, ei varmaan saa suomesta tähän hintaan! Luontaistuotekaupatkaan eivät kaikki myy gluteenittomia tuotteita, sokerittomia kylläkin. Mukaan suomesta otin paketin näkkäriä ja yhden pötkön riisikakkuja suurimpaan hätään. Riisikakkuja saa yleisemmin, mutta nehän nyt ovat semmoista hätävararavintoa. Kannattaa ostaa vaikka hedelmiä ja tuoremehua aamuksi, että saa koneen käyntiin ensimmäiseen kahvipaikkaan asti, siihen saattaa mennä 1- 2h aikaa. Yhteenvetona sanoisin, että kyllä siellä pärjää ja ruuat ovat hyviä, mm kalaa saa muutakin kuin lohta.
Hintahaitari ruuissa on 10 - 20 e sis. alkuruuan,pääruuan, jälkiruuan ja pullon viiniä, kalliimpi hinta on isossa kaupungissa.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.