Maltodekstriini (palautusjuomat) – 24.4.2013 15:01
Malto on nopeaa hiilaria ja jos sitä vetelee kerralla suuren määrän niin verensokeri nousee nopeasti korkealle ja tipahtaa sitten alas kuin lehmän häntä. Tämä on ihan normaali reaktio, varmaan riippuu ihan henkilöstä tuo väsymyksen määrä. Suosittelisin vaihtamaan juomamerkkiä, ehkä sinulle sopisi paremmin palautusjuoma jossa on suhteessa enemmän proteiinia ja vähemmän hiilaria verrattuna vanhaan. Riippuu treenin kuluttavuudesta, mitä pitempi treeni ja mitä aerobisempi, sitä enemmän tarvitset hiilaria.
Uusia gluteenittomia pizzoja – 14.4.2013 08:52
Mies maistoi Moilalan piirakat ja minipizzat. Kaikki hyviä. Minipizzoissa sanoi että koko vähän liian pieni yksi kerrallaan uunissa paistettavaksi joten söi kaksi kerralla. Pohja on näissä pizzoissa paksumpi kuin normaalikokoisissa, mikä oli hyvä juttu. Teki pitsasta pehmeämmän ja mehevämmän.
Uusia gluteenittomia tuotteita – 5.2.2013 14:45
Näytti ilmestyneen cittarin pakastelokeroon Pirkan gluteenittomia piirakoita, makuina kinkku-tomaatti ja tonnikala. Mies jo noita kinkkuversioita maistoikin ja ihan ok hyviä olivat. Helmikuussa kauppoihin ilmestyi myös Kariniemen rapeita pikkufileitä kurkkudipillä, panerointi on gluteeniton. Gluteeniton on myös HK:n valmisateriauutuus, kananpojan sisäfileet papumuhennoksella.
Vierumäen gluteeniton tarjonta? – 25.1.2013 09:43
Lomailimme Vierumäellä pari vuotta sitten talvella ja uudelleen viime kesänä. Teimme paljon ruokaa tuolloin ekalla kerralla itse koska meillä oli oma huoneisto silloin (kauppaan matkaa ehkä 5 km, sellainen perus-Sale taisi olla) mutta välillä söimme Scandicissa ja myös kerran Rampsissa joka on vähän hienompi ravintola (tosin vähän kallis hinta-laatusuhteeltaan). Kesällä yövyimme Scandicissa ja kävimme siinä aamupalalla, sekä söimme Scandicissa ja Golf Paviljongissa.
Rampsissa ei muistaakseni gluteenittomuus ollut mikään ongelma, samaten ihan ok hyviä salaatteja sai Scandicin kahvilasta ja Golf Paviljongista. Scandicin aamupala on aika lailla perus, ainakin kesällä gluteenitonta Tunturileipää oli tarjolla ja se oli erikseen omalla pöydällään, mikrokin löytyi jos halusi lämmittää.
Scandicin ravintola on sitten asia erikseen. Ruoka ei nyt mitään ihan huippua ole, mutta ihan syötävää ja gluteenittomana saa ainakin pihviannoksia. Jälkkärivitriinissä on paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, mm. erilaisia jäädykkeitä, mousseja, panna cottaa jne.
Palvelu vain saattaa kyseisessä paikassa tökkiä... Kesällä kävi niin että meillä oli myöhäisen golfkierroksen jälkeen hirveä nälkä ja menimme sitten Scandicin ravintolaan (ainoa joka oli Vierumäen alueella vielä siihen aikaan auki). Siellä sattuikin olemaan silloin ruuhkaa ja meille ilmoitettiin että uusia asiakkaita ei enää oteta. Noh, iski sitten hätä käteen ja ainoa vaihtoehto oli hakea hotellin 24 h hyllystä kämäinen Atrian valmissalaatti.
Jäimme sitä sitten nakertamaan ravintolan eteen, ja huomasimme että porukkaa pääsee yhä ravintolaan. Olimme tästä erittäin tuohtuneita, ja valitimme ravintolapäällikölle. Hän oli erittäin pahoillaan, oli ihan uusi ja sanoi että henkilökunta ei ollut ajantasalla, ketään ei olisi kuulunut enää päästää ravintolaan. Hän tarjosi meille ilmaista ruokailua ravintolassa, mutta koska olimme nyt jo ehtineet ne salaatit syödä, niin päädyttiin ilmaisiin jälkkäreihin ja pullolliseen aitoa shampanjaa. Mieli parani tästä huomattavasti
Luontaistuotekauppojen gluteenittomat tuotteet – 31.12.2012 11:22
Näyttää olevan tuota Monsuuni-merkkistä lakua myynnissä parissakin verkkokaupassa, esim. sokoksella hintaan 3,3 euroa per 150 gramman pussi. Onko joku maistanut?
Paistotuoretta leipää cittarista – 21.12.2012 09:08
Nyt on maistatettu miehellä auringonkukkaleipää, kuulemma oli oikein makoisaa. Leipä oli vielä lämmin kun sen ostin, hyvä hinta-laatusuhde!
Joulu on taas! – 28.11.2012 08:11
No niin, nostetaanpa taas tätä jouluaihetta kun on jo täällä etelässäkin lunta maassa...
Minkälaisia herkkuja meinaatte leipoa jouluksi? Minun listallani on kait ne perinteiset: Sacherkakku, juustosarvet, kauralastut, mango-juustokakku, Strömsö-leipä, joulutortut. Ehkä kokeilen jotain uutta, en ole vielä päättänyt... Olen myös usein tehnyt itse tehtyjä tryffeleitä tai suklaita jouluksi.
Mieleeni tuli, että mitenköhän onnistuisi piparkakkutalo tai muu pipari-koristehärpäke gluteenittomana? Onko joku kokeillut? Jos kyllä, teittekö taikinan itse vai käytittekö valmistaikinaa.
Oikein ihanaa joulun odotusta kaikille!
Moilas-uutuudet – 23.11.2012 16:29
Vaniljatäytepullien ulkonäkö ei ollut kummoinen, mutta maku erittäin hyvä, sitä ihanaa "keltaista töhnää" sisällä runsaasti. Juustosämpylät myös oikein maistuvia.
Paistotuoretta leipää cittarista – 6.11.2012 09:28
Bongasin eilen Jumbon cittarissa, että Pirkka-merkin alta löytyi tuore-gluttihyllystä paistotuoretta gluteenitonta leipää. Olivat paperipussissa ja vielä lämpimiä. Näytti olevan sellaisia tummempia leipiä, toinen oli saaristolaisleipä ja toinen auringonkukkaleipä. Hintakaan ei ollut paha, 9 euroa kilo. En vielä ostanut mutta täytyy kohta ostaa.
Kaurasta kysymys! – 17.10.2012 21:04
Normaaleja pirkka luomu kaurahiutaleita olen miehelle syöttänyt ja muutenkin ostanut tuotteita joissa mainitaan pelkkä kaura. Ei ole tullut oireita vaikka ei puhdasta kauraa olekaan, veriarvot myös hyviä.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
76 vinkkiä
Tuotteita
6 tuotetta
Kuvia
6 kuvaa
Linkkejä
2 linkkiä
Keskustelu
54 viestiä, 2 aloitusta
Kommentit
78 kommenttia
Rekisteröitynyt
23.6.2011 13:11