Kokkauskurssi nuorille – 18.8.2010 22:45
Heissan!
Lauantaina 18.9 järjestetään Jyväskylässä kokkauskurssi nuorille keliaakikoille (n.16-28-vuotiaat) teemalla "Hyvää ruokaa opiskelijabudjetilla"! Kurssi on ilmainen. Kannattaa osallistua
Tarkempaa tietoa osoitteesta http://keski-suomi.keliakiayhdistys.fi/mmm.php
Keliakia2010-messut – 9.5.2010 22:22
Oijoi! Enää reilu kuukausi messuihin.
Kuinka moni on kolunut molemmat edelliset messut? Itse en ollut Helsingin messujen ahtailla käytävillä, mutta edellisillä Tampereen messuilla olin.
Toivottavasti näytteilleasettelijat varaavat taas paljon maistiaisia! Viimeksi tuli maha täyteen jo niistä!
Ikäviä tilanteita – 4.5.2010 22:06
^ Keliakialiiton ja itseasiassa Fazerin mukaan Fazerin suklaa on gluteenitonta, huolimatta tuosta varoituksesta. Poislukien tietty ne, missä on jotain keksiä tms.
Itse ainakin syön hyvällä omallatunnolla Fazerin sinistä!
Vatsaongelmasi immu1 johtunevat jostain muusta.
Oikeaoppinen mikron käyttö? – 26.4.2010 23:40
Minä sulatan leipäviipaleeni leivänpaahtimessa.
Sämpylät, mitä ei saa tungettua paahtimeen, sulatan sulatusteholla mikrossa.
Ja mitä ravintoloiden leipiin tulee, niin ovat harmittavan usein nahkean kivikovaksi täydellä teholla sulatettuja kökköjä! Nakerra niitä sitten siinä nälissäsi.
Aloittelija kyselee reagointiherkkyydestä yms. – 28.3.2010 13:51
Ketjun aloittajalle: Itseasiassa Kellog's ei suosittele mitään murojaan keliaakikoille, koska ne eivät alita uutta EU-asetuksen määrittelemää gluteenittomille tuotteille asetettua raja-arvoa. Itsekin söin ennen Kellog'sin riisimuroja, mutta sittemmin on pitänyt siirtyä muihin merkkeihin.
Suositus on, että keliaakikot käyttäisivät puhdasta kauraa. Kaikile ei välttämättä oireita Elovenoista yms. tule, mutta kyllä se nukka ohutsuolessa tekee hiljaista kuolemaansa. Miettiköön sitten jokainen itsekseen, mitä se voi aiheuttaa noin yleisterveyden kannalta...
Samasta syystä kannattaa hommata oma leivänpaahdin ja katsoa, että leikkuulaudat ovat puhtaita (ei leivänmuruja normi leivistä tms.) Ja olla muutenkin tarkkana näissä ruokahommissa. Se on kuitenkin oma terveys kyseessä.
Keliakia2010-messut – 23.3.2010 22:35
Keski-suomalaiset keliaakikot ja muut Keliakiamessuista kiinnostuneet!
Tässä kätevä tapa liikuttaa itsensä Tampereelle messuille.
http://keski-suomi.keliakiayhdistys.fi/mmm.php
Toivottavasti osasin laittaa linkin oikein!
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? – 17.3.2010 19:47
Uudelle keliaakikolle tiedoksi, jos vaikka on mennyt ohi kaiken keliakia-infon tullessa kerralla: Keliaakikot saavat käyttää vain puhdasta kauraa. Eli Elovenat, Myllyn Parhaat yms. EIVÄT ole keliaakikoille sallittuja.
Puhdas kaura tuotteita löytyy Semperiltä, Provenalta ja Puuppolan Aitokauralta.
Gluteeniton laskiaispulla! – 6.2.2010 15:42
Miksi koluatte kaikki kaupat läpi vain maksaaksenne ylihintaa mössääntyneestä laskiaispullasta tai runebergintortusta?
Halvemmalla pääsee kun leipoo itse. Minä pyöräytän yksinkertaisen muffinssitaikinan ja koristelen paistetut muffinssit runebergintortuiksi. Toimii.
Ja ei se gluteenittoman pullan tekokaan niiiin vaikeaa ole. Harjoitus tekee mestarin. Sitäpaitsi ei se näkö, vaan se maku!
Gluteeniton Riika? – 3.2.2010 23:09
Steikuhaus kuulostaa katsastamisen arvoiselta paikalta!
Kiitos vinkeistä, enköhän mä sieltä turvallista ruokaa löydä.
Keliaakikko tulee kylään – 3.2.2010 15:33
Lähtenyt vähän raiteiltaan tämä keksustelu, mutta pakko kommentoida.
Mulla on ollut keliakia 10 vuotta ja olen hyvin tarkka siitä, että on eri voiveitset, leikkuulaudat, paahtimet yms. Ja jos leivotaan, niin ensin leivotaan gluteenittomat ja vasta sitten aletaan pöllyttämään vehnäjauhoja. Joten hieman pöyristyin noista kommenteista, että on käytössä samat vehkeet.
Jos teette vaikka kahdenlaista makaronilaatikkoa (norm.+glut.), niin otatteko sillä samalla kauhalla gluteenitonta laatikkoakin??!
Ei mullakaan mitään erillisiä "gluteenittomia-kauhoja" ole, mutta en mä nyt lähde kontaminoituneella kauhalla itelleni ruokaa mättämään.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
12 viestiä, 2 aloitusta
Rekisteröitynyt
23.1.2010 22:41