Lianna

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
Seuraavat > Loppuun >>
  • Niveloireet keliakiassa 17.2.2013 13:35

    Hei! Minulla oli samanlaisia oireita aikaisemmin, vatsa sekaisin, nivelet, varsinkin sormien, aina turvokissa, jne. jne. Kaikki oireet parani LUONTAISESTI GLUTEENITTOMALLA DIEETILLÄ! Tiedät kai, mitä tahansa teollista ruokaa syöt, saat aina annokset gluteenia kaupan päälle, vaikka tuotteen päällä lukisi gluteeniton. Sinuna yrittäisin tätä keinoa, toivottavasti auttaa! Luontaisesti gluteenittoman dieetin ohjeet: kaikki vehnätärkkelys pois! Samoin glukoosi ja etikka (poltetaan ohraan Suomessa). Eli kaikki teollinen ruoka melkein. Esim. makkaraa jos haluat, katso S-Marketin italialaisia medwursteja, joissa lukee italiaksi gluteeniton sekä Vatajan makkarat, ne kaikkein vaaleimmalla keltaisella pohjalla. Etikasta käy valko- ja punaviinietikka ja balsamico. Sinapista ranskalainen Dijon. Dieetti on täysin "epäsosiaalinen", mutta saattaa auttaa! Eli puhdasta luonnon ruokaa, jäätelöstä käy muuten Oatlen tms. niminen kaurajäätelö. Ketsuppia en ole vielä löytnyt, mutta ketsupin ja majoneesin voi tehdä itsekin! Jos dieetti auttaa, älä unohda raportoida siitä Keliakialiitolle, olisi aika saada meille Suomeen OIKEASTI GLUTEENITON DIEETTI eikä vain vähän sinnepäin hutaistu! Nimittäin, kaikki tuotteet, missä lukee "gluteeniton", saa sisältää ja sisältääkin lain mukaan gluteenia, joka on meidän MYRKKY! Saattaa olla, että nämä pienen pienet määrät ovat "myrkyttäneet" sinut ja vaivasi johtuvat niistä, vaikka lääkärit toista väittäisi! ELI KOKEILE AINAKIN 2 KK ja kirjoittele tännekin tuloksista! Työpaikka ruokaloissa voi dieetti olla vaikea, mutta yritä! Muista tosiaan esim. että sillissäkin ja punajuurissa on etikkaa, jätä kaikki pois kokeilun ajaksi. LIDLiltä saattaa löytyä paremmin tuotteita, Saksassa etikkaa ei polteta viljaan! P.S. Muuten, ne tutkimukset, joiden mukaan keliakiapotilas voi syödä vehnätärkkelystä tärkkelyssiirappia, glukoosia, jne. on maksanut kansainvälinen Vehnätärkkelysliitto! Tutkimukset on tehty metodilla, joka on heidän etujensa mukainen, tutkimukseen osallistui vain terveimmät! Esim. sinunlainen tai minunlaisen ihminen ei voisi niihin osallistua!

  • Lapsen keliakiaepäily 26.1.2013 19:28

    Mielestäni näissä asioissa kannattaa luottaa maalaisjärkeen! On hyvä kuitenkin muistaa, että laki sallii, että "gluteenitomissa" ruuissa saa olla gluteenia. Oikeasti täysin puhdas gluteeniton dieetti tarkoittaa käytännössä kaiken teollisesti valmistetun poisjättämistä. Esim. Suomessa etikka poltetaan ohraan ja valmistajan mukaan etikka (ei viini- tai balsamicoetikka) sisältää gluteenia. Myös glukoosi tehdään vehnästä, eikä sitä saada täysin puhtaaksi. Kaikkiin lisäaineisiin ja valmiisiin maustesekoituksiin lisätään usein vehnätärkkelystä sitomaan aineita. Eli voi olla, että kauraepäilys on turha ja että oireet ovat tulleet "piilogluteenista", jota on jokapuolella. Itse sairastelin monta vuotta, kun luulin syöväni gluteenitonta ruokaa, mutta sain piilogluteenia kaikkialta. Vasta oikean gluteenittoman ruokavalion aloittaminen toi minulle terveen olo, jatkuvat vatsavaivat yms. ovat nyt menneisyyttä!

    Meillä on vanhemmalla (5v) lapsellamme hoidettu kotimaisten viljojen aiheuttamaa oireilua allergiana. Milloinkaan ei ole anafylaksiaa viljoista tullut -vuosittain tehdyt altistukset ovat aina päättyneet siihen, että 30min ekasta annoksesta alkaa valtava vatsakipu ja kuume nousee -ripuli tämän jälkeen. Nyppymäinen iho-oire tulee hiukan myöhemmin. Altistuksen jälkeen vatsa on hyvin heikossa kunnossa ja pahimmillaan osa gluteenittomistakin viljoista tippu pois.

    Mekanismina viljojen oireilu on erilainen kuin muna ja maito, joista oire on selkeästi allerginen.

    Nyt toinen hoitavista lääkäreistämme oli vahvasti sitä mieltä, että alamme tutkia keliakin mahdollisuutta. Toinen hoitavista lääkäreistämme taas oli sitä mieltä, että jos kaurakaan ei sovi, ei voi olla keliakia, sillä kuulemma kaikille keliakikoille puhdas kaura sopii...

    - Eihän kaikille keliakiaa sairastaville sovi puhdaskaura?

    - Ongelma on siinä, että lapsemme ei voi syödä yhtään kotimaisia viljoja oireiden laajuuden vuoksi, eli keliakian geenitesti voidaan ottaa, mutta tähystys ei ilmeisesti ole luotettava kun altistumista ei voida tehdä ainakaan suoraan kotimaisia viljoja syömällä...

    -Ongelma on myös se, että vuosittain lapsen suoli saadaan hyvin huonoon kuntoon, laihtumista ym. altistusten seurauksena... Allergia-arvot viljojen osalta eivät ole kohonneet iGe:n osalta ainakaan -toisin kuin muissa. Selvää on, että gluteeniton (ilman vehnätärkkelystä ja puhdasta kauraa) on sopiva ja lapsi oireeton, mutta diagnoosista kiistelee kaksi lääkäriämme...

  • Keliakia koiralla 25.12.2012 17:06

    Koirille on saatavana valmista koiranruokaa, jonka kyljessä lukee "viljaton". Vehnäallergia taitaa koirilla olla yleisempi kuin keliakia.

  • Keliakia ja liitännäissairaudet 10.12.2012 20:11

    Hei Honda! En tarkoita "gluteenitonta" dieettiä, joka on Suomessa käytössä, sillä lain mukaan se saa sisältää gluteenia! Tarkoitan dieettiä, joka on oikeasti gluteenivapaa: siis luontaisesti gluteenittomat jauhot käyttöön, pois kaikki teollinen ruoka: majoneesi, sinappi, ketsuppi, makkarat, jäätelö, omenaviinietikka, tavallinen etikka, silli, etikkapunajuuret, jne. Ja vaikka päällä lukee "gluteeniton", niin nämä kaikki tuotteet sisältää gluteenia!

  • Keliakia ja liitännäissairaudet 10.12.2012 18:15

    honda kirjoitti:
    keliakia ei ole pelkästää keliakiaa siihen liittyy monta liitännäis sairauksia itselläni on keliakia myötä tullut t-solu muutoksia ohutsuolessa ,maksanvajaa toiminta,b-vitamiinin puutos myös muidenkin vitamiinien vajautta ym ym kuinka monella muullakin on sama asia
    Hei Honda! Oletko varma, että syöt OIKEASTI GLUTEENITONTA ruokaa? Lain mukaan "gluteeniton" ruoka saa sisältää gluteenia. Itse kuuluun niihin herkkiin ihmisiin, jotka eivät siedä yhtään gluteenia. Minulla oli yllämainittuja oireita ja paljon muita niiden lisäksi, ja ne paranivat OIKEASTI GLUTEENITTOMALLA RUOKAVALIOLLA, jonka periaate on: kaikki teollisesti valmistettu ruoka sisältää Suomessa jonkin määrän gluteenia. Eli kaikki teollinen ruoka pois! Siis ruoka-aineet, jotka sisältävät valmiita maustesekoituksia, hiivauutetta, glukoosia, tärkkelyssiirappia, aromeja jne. Ne sekoitetaan usein vehnätärkkelykseen, olen pitänyt myös kädessä vanilja-aromi purkkia, joka sisälsi glukoosia (voidaan tehdä vehnästä). Tosin Keliakia-liitto tulee väittämään, että nämä aineet on tutkittu ja turvallisia, mikä varmasti pitää paikkansa. Mutta tutkimuksissa on unohdettu se, että tutkimus perustuu "vapaaehtoisjoukkoihin", eli vain terveimmät potilaat olivat testeissä. Tapaukset kuin sinä ei ole voinut olla mukana, muutenhan testitulokset eivät pitäisi paikkansa, ei nimittäin tiedettäsi, tuleeko oireen pienistä gluteenimäätistä vai ei. Lisäksi meillä on Suomessa joukko ihmisiä, joilla on niin paha keliakia, etti suolen nukkavaurio parane koskaan. Myöskään he eivät ole voineet olla testeissä mukana. Lisäksi yhtään lasta ei tutkittu. Suosittelen sinulle OIKEASTI GLUTEENITONTA RUOKAVALIOTA, toivon mukaan vapaudut vaivoistasi, minulle kävi näin. Muista, että ETIKKA poltetaan ohraan. Myös se pitäää jättää pois! Eli mm. silli ja punajuuret on Suomessa tehty etikkaliemeen! Mäkkäsin hampurilainen + juusto käy, mutta sekin pitäää ottaa "pleininä" eli ei sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia. Muista, että alkohoelista käy vain viini, konjakit ja brandyt ja rommi. Jos jaksat pitää dieettiä, joka on täysin epäsosiaalinen muutaman viikon, toivon mukaan olosi paranee huomattavasti! Jos dieetti tuntuu vaikealta, ajattele, että gluteeni on meidän "ammoniakki", joka syövyttää ohutsuolta. Jos meinaat syödä esim. tavallisen "gluteenittoman" makkaren, ajattele, että se sisältää hitusen ammoniakkia, söisitkö makkaran silloin? Toivon sinulle pikaista paranemista! Jos haluat, kirjoitan sinulle lisäohjeita oikeasti luontaisesti gluteenimattomasta dieetistä!

1 2 3 4 5 6
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,058s