Liiton ja yhdistysten tapahtumat – 8.4.2009 21:33
Jezu puhuu ihan asiaa. Kun ei ole enää nuori (ainakaan keliakialiiton kriteereillä )vaan ehkäpä jo aikuinen (?) ja elämä on aika kiireistä, niin tuntuu, että harvassa yhdistyksessä on sitä omanikäistä porukkaa.
Periaatteessa oman alueeni yhdistyksen toimintaan voisi mennä mukaan, mutta siellä on enemmän tätä "ikäihmistä" kuin ruuhkavuosi-ikäistä... Ja tuntuu vähän sisäänpäinkääntyneeltä tämä meininki. Kun joku tapahtumakin järjestetään jonkun Aulin kotona niin ei ihan kovin helpolla tule lähdettyä jonkun tuntemattoman kotiin...
Ehkäpä kun muutan tässä kohta toiselle, isommalle, paikkakunnalle niin siellä voisin innostua toimintaan
Lasinpalat kanassa – 5.4.2009 16:14
Se on kurjinta, kun kaikki maailman sekopäät "innostuu" tästä uudesta jutusta ja ottaa mallia
Saarioisten kiisselit – 1.4.2009 16:58
Hyvä hyvä! Kehitys kehittyy. On se NIIIN paljon mukavampaa kun näkee heti pakkauksen päältä gluteenittomuuden...
Kummallisin gluteenituote – 1.4.2009 16:54
Suviih kirjoitti:Niin varmasti
Herkullisin valmistuote – 1.4.2009 16:42
Vuohelan karjalanpiirakkaa parempi on Hankasalmen leipomon karjalanpiirakka. Ihana rapea kuori!!!
Ja Turun Suloiset gluteenittomat leipomon piimälimppu on ihan ykkönen.
Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! – 1.4.2009 16:41
Stockmannilla oli kanta-asiakastarjouksessa Semperin paahtoleivät tässä muutama kuukausi sitten. Muuten en ole minäkään törmännyt kuin noihin -50% eräpäivä ihan kohta-tarjouksiin.
Vuohelan karjalanpiirakkaa parempi on Hankasalmen leipomon karjalanpiirakka. Ihana rapea kuori!!!
Kummallisin gluteenituote – 1.4.2009 15:23
Suviih kirjoitti:
Bryssel? Kokemuksia? – 1.4.2009 15:02
Terveisiä Brysselistä! Jotenkin ihanan pieni pääkaupunki. Ainakin siis keskusta, missä itse tuli pyörittyä. Ihan sympaattinen paikka vaikka on muutakin kuullut. Ranskaa olisi ihan hyvä osata ainakin pakolliset hyvää päivää ja kiitos.
Ja sitten sitä gluteenitonta asiaa. Tätä MPR kauppaa, joka kuulemma on iso ja hieno en lähtenyt metsästämään, koska sinne olisi pitänyt mennä julkisilla (muilla kuin metrolla).
Tavallisia ruokakauppoja ei niin hirveästi keskustassa näkynyt ja ne, missä kävin niin ei näkynyt gluteenittomia tuotteita.
Suklaata ostin itselleni GODIVA nimisestä suklaakaupasta, josta löysin tryffeleitä, joiden valmistusaineluettelossa luki "wheat starch" eli vehnätärkkelys. PIERRE MARCOLINI niminen suklaakauppa on se ihan top1 paikka ja olihan se hieno. Luin muutaman tekstin, jossa luki, että "may contain nut, gluten, milk and soy" ja siitä kaupasta ei sitten lähtenyt mitään minulle. Vehnäkumppani kehui kovin paikan tuotteita. Pakko uskoa Siellä oli yksi rasia, jossa oli useita suklaalajeja ja siinä rasiassa ei ollut varoituksia. Ja pari sen rasian tuotetta olisi ollut gluteenittomia. Mutta en jaksanut lähteä vitriinistä kyselemään. Aina ei viitsi, kuten tiedätte
Löysin tämän ITALIA IN TAVOLA ravintolan. Helppo löytää. Ja söin siellä lounaaksi lasagnea. Ravintolasta saa tosiaan kaikennäköisiä pasta ja pizza-annoksia ja minulle tuotiin erikseen vielä kaksi maissimuffinssia kun muissa pöydissä oli leipätikkuja. Ravintolaa pitää ihanan sympaattinen pariskunta ja yhdessä toivat mulle ruokaa. MUTTA pariskunta ei puhu englantia eli kannattaa muistaa sanoa "senza glutena" italiaksi tai osata puhua ranskaa. Myös aukioloajoista varoituksen sana eli tätä kirjoitettaessa huhtikuussa 2009 paikka oli auki ma-pe 12-15 ja pe-la 19-22 (muistaakseni!). En ole ihan varma oliko se la ja su ilta-ravintolana vai pe ja la... Mutta pointti on se, että lounasta saa mutta arki-iltaisin ravintola EI ole auki.
Löysin kuitenkin matkaoppaasta L'achepot nimisen ravintolan St. Cathrinen metroaseman läheltä ja se oli aivan IHANA paikka. Olen myöhemmin lukenut lukuisia ylistäviä arvosteluja ko. paikasta ja ei sitä turhaan kehuta. Tuossa pieni flaaminkielinen video paikasta ja nainen videolla on omistaja. Tarjoaa ranskalais-belgialaista ruokaa. Omistajat (perhe) ravintolassa töissä. Olin siellä kahdesti syömässä ja ruoka oli TOSI TOSI hyvää. Hinta-laatu-suhde kohdallaan. Michelin-listalla "suositeltuja ravintoloita" (ei siis tähteä, vielä). Puhuvat englantia, flaamia ja ranskaa. Esitin kielikäännöksen ja tarjoilija kävi keittiöstä kysymässä, mikä ruoka käy. Sama asia jälkiruoan kanssa. Tarjoilija jopa muisti, kun toi jälkiruokalistan, että "ah, gluten, un moment" ja kävi keittiössä kysymässä, mikä soveltuu. Mainio palvelu ja hienosti meni. Ottivat asiallisesti tämän keliakian. Jälkiruoaksi aivan taivaallista suklaamoussea... Jota tuotiin lisää
Osoite:
1 place St Cathérine, 1000 Brussels
http://www.brusselnieuws.be/artikels/multimedia/video/070223_achepot
Takaisin tullessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla Picnic ravintolassa kävin kysymässä, onko jotain suolaista gluteenitonta. Poika totesi, että on sellainen sämpylä... Sitten kysyi toiselta kaverilta, että mites se nyt menikään ja naureskeli sitten, että on harjoittelija ja pitää kaikki uudet jutut kysyä. Sämpylän sai juusto tai kinkku täytteellä ja ohjaaja sanoi tälle toiselle, että pitää varoa kaikkea vehnää, että puhtailla tehdään. Sitten poika naureskeli, että pitäisi olla harjoittelija-kyltti. Minä siinä siihen sitten tietysti "valistamaan" ja naurahdin sekä totesin, että ei keliakia niin vaikea juttu ole, paitsi pitää muistaa se avaamaton voirasia ettei tule muiden leipien muruja. Toinen tyyppi lähti jääkaapille ja toi avaamattoman margariinipurkin. Kyllä mua vähän nauratti Mutta eipä mennyt valistus hukkaan. Poika vielä kyseli, että "ai sulla on niin herkkä"... Siihen en enää sitten alkanut saarnaamaan tätä "suolinukka tuhoutuu pienestäkin murusta" saarnaa, vaan totesin vain, että keliakian kanssa on sellaista, että ei saa mitään muruja tulla. Tulipa siinäkin sitten sitä valistusta Oli hyvä sämpylä kyllä!
Lisään vielä valokuvia ruoka-annoksista, kun tässä ehdin! Oikein hyvää matkaa jori-o ja Ellu!
Lapsen synttäritarjoilut – 22.3.2009 15:15
Itse olen ihan periaatteesta tehnyt kaiken gluteenittomana. Periaatteen ihmisiä Kun ei niitä juhlia ole niin paljon niin olen tehnyt sitten kaikki gluteenittomaksi. Ja varsinkin pikkuväen kanssa on helpompi olo kun ei tarvitse vahtia niitä murusia...
Marengit on luontaisesti gluteenittomia ja aivan älyttömän hyvän kakun saa ihan pelkästään marenkipohjista ja siihen jotain namia päälle.
Muffinssit toimii aina, mokkapalat eli suklaaruudut ja tässä yksi suklaakeksiohje
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl soijajauhoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata
Uuni 175 astetta
Laita margariini ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa ryynimäiseksi. Sekoita joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja heitä joukkoon. Veivaa muutama kierros. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja heitä joukkoon. Veivaa muutama kierros.
Nostele kahden teelusikan avulla kikkaroita pellille. Muista jättää väliä kikkaroiden välille, koska leviävät. Paista 10 minuuttia ja anna jäähtyä hetken. Nostele esim. juustohöylällä lautaselle.
Hilpeitä juhlia
Irtomakeiset – 21.3.2009 21:43
Ostin kaksi kertaa diagnoosin jälkeen ja sain oireita, vaikka kuinka tavailin niitä laatikkojen kylkiä ja purkkeja, joissa oli täydelliset tuoteselosteet... Eli kontaminaatiota tuli :/
Enää en osta
Tuli vaan mieleen, että niissä myydään myös avaamattomia laatikoita ja itse tykkään ihan hirveästi niistä pirunpäistä. Sellaisia sisu-pastillin makuisia gluteenittomia. Niitä vois ostaa vaikka sen laatikon Vielä en ole ostanut...
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
23 vinkkiä
Tuotteita
28 tuotetta
Kuvia
15 kuvaa
Linkkejä
12 linkkiä
Keskustelu
271 viestiä, 26 aloitusta
Kommentit
60 kommenttia
Rekisteröitynyt
12.10.2008 18:55