KattiMatikka

Keskusteluviestit

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
  • Vitamiinilisät 17.5.2009 20:48

    Toi on ihan totta, että D-vitamiinilisää kannattaa jokaisen suomalaisen käyttää. Monet unohtavat sen lapsilta, kun vitamiinitippojen antaminen loppuu mutta D-vitamiini olisi tärkeää...

  • Mukavia tilanteita 17.5.2009 20:46

    Jäätelökioskilla gluteeniton vohveli ja jopa niin, että gluteenittomaan vohveliin oli oma muovinen pidike, jossa luki "gluteeniton".

    Markkinoilla ohukaiskoju, jossa oli useita muurikkapannuja. Yhden pannun yläpuolella luki "maidoton ja gluteeniton".

  • Kosmetiikka: vehnäuute 15.5.2009 17:13

    Ulkoisesti voi vaikka upottaa itsensä vehnätaikinaan ja uida siinä

    Eli gluteeni vaikuttaa vain ja ainoastaan jouduttuaan suusta ohutsuolen limakalvolle, jossa gluteeni aiheuttaa keliaakikolle tulehdusreaktion.

    Mutta tietysti on ihan selvä, että jos on vaaraa siitä, että kosmetiikkatuotetta voi joutua suuhun niin varminta on jättää sellainen tuote hyllyyn...

    Sitä en tietystikään tiedä, mistä osasta vehnää tuote on tehty. Esim, jos on tehty oraastaa niin siinähän ei ole gluteenia. Mutta nyt kyllä menee jo hiusten halkomiseksi

  • Riisit 14.5.2009 21:06

    Juu risoton tekoon vain Mutta tosiaan se kaura-riisi sekoitus ei ole keliaakikolle sopiva. Ikävä kyllä ei ole kaura siinä puhdasta...

  • Itsetehty pasta 12.5.2009 21:02

    Tein joskus durumista itse pastaa kun en ollut vielä keliaakikko, mutta onko joku kokeillut tehdä itse pastaa gluteenittomana? Miten kävi? Millä reseptillä?

  • Ravioli 12.5.2009 20:55

    Oletko kokeillut itsetehtyjä?
    1 kananmuna ja 1 tl fiberhuskia/100g jauhoseosta + hieman öljyä ja vettä (jossa hieman suolaa) sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Ja pastakoneella saa parhaimman lopputuloksen.

    Ohje osoitteesta http://www.allergimat.com/topic.asp?topic_id=401&forum_id=19&Topic_Title=Ravioli&forum_title=

  • Uutuus jäätelötuutti 12.5.2009 08:22

    "Vehnätärkkelyksestä on teollisesti poistettu gluteeni niin, että se täyttää voimassa olevan gluteenittoman tuotteen määritelmän vaatimukset" (Keliakialiiton www-sivut)

    "Makeisvalmistajat tiedottavat hyvin vaihtelevasti internetsivuillaan tuotteista ja ainesosista. Jotkut katsovat esimerkiksi tärkkelyssiirapin ja mallasuutteen keliaakikolle haitalliseksi. Tämä aivan turhaan karsii keliaakikolle soveltuvaa tuotevalikoimaa." "Tärkkelyssiirappi on makeisteollisuuden käyttämä muotoilu- ja täyteaine, jota valmistetaan perunasta, ohrasta tai vehnästä. Valmistusprosessissa mahdollinen gluteeni poistuu eli lopputuotteena se on gluteeniton. Keliaakikon ei tarvitse varoa tärkkelyssiirappia"(Keliakialiiton www-sivut)

    Eli tässä tapauksessa valiojäätelön puurot ja vellit ovat menneet sekaisin, uskoisin. Vähän vaikuttaa siltä, että eivät oikeasti tiedä, mikä on gluteenitonta ja mikä ei...

    Eli Keliakialiiton ohjeiden mukaan uskaltaa syödä! Paitsi jos noudattaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota.

    Itse ainakin uskaltaisin syödä Siis tietysti uskaltaisin, koska aina luen pakkausselosteen ja siinä ei mainita mitään gluteenipitoista. Valiojäätelön www-sivuillakin todetaan, että "Pakkauksessa oleva ainesosaluettelo on aina varmin tieto".

    Olisikohan sillä jotain vaikutusta, että Valiojäätelö ei ole enää Valion (=suomalainen) vaan on siirtynyt NESTLE:lle joka on kv. firma ja siellä kv. tietoutta keliakiasta (=ehkä hitusen heikompaa)?

  • Uutuus jäätelötuutti 11.5.2009 20:36

    Siis haloo taas tuokin juttu. "Vehnätärkkelys saattaa sisältää proteiinijäämiä". Siis vehnätärkkelys käy gluteenitonta ruokavaliota noudattaville (määritelmän mukaan) mutta jos tuote itsessään on kulkenut sellaista vehnälinjaa pitkin niin se on eri juttu. Melkoisen rasittavaa tuollainen kuluttajaneuvonta...

  • Gluteeniton valmismurotaikina? 10.5.2009 16:30

    Hei wau. Hyvä tietää! On se joskus kiva käyttää valmistuotteita!

  • Kauralastut ja gluteeniton jauhoseos 10.5.2009 16:28

    Kyllä voi korvata mun kokemusten mukaan suoraan. Ja ainakin piirakkaohjeissa olen korvannut suoraan. Toiset jauhoseokset on parempia kuin toiset. Tietysti tämä on osaltaan makuasiakin

    Ihan samalla tavalla jauhoseos ei toki käyttäydy kuin vehnäjauhot. Eli pullan leipomiseen ainakin kannattaa katsoa ihan ohjetta vaikka osoitteesta http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    23 vinkkiä

    Tuotteita
    28 tuotetta

    Kuvia
    15 kuvaa

    Linkkejä
    12 linkkiä

    Keskustelu
    271 viestiä, 26 aloitusta

    Kommentit
    60 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    12.10.2008 18:55

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s