Kosmetiikka: vehnäuute – 25.9.2009 16:09
Ei voi haavan kautta imeytyä ruuansulatuskanavaan. Jos tosiaan huulille laittaa rasvaa ja siinä kovin paljon on gluteenia niin tokihan siinä sitten todennäköisyys nousee, että sitä tulee samalla nieltyä.
Professori Markku Mäki palkittiin keliakiatutkimuk – 9.9.2009 17:18
Professori Markku Mäki palkittiin keliakiatutkimuksesta
Lastentautiopin professori Markku Mäki Tampereen yliopistosta on saanut merkittävän yhdysvaltalaisen palkinnon keliakiatutkimuksestaan. Wm. K. Warren Jr. Prize -palkinto jaetaan vuosittain huomattavasta panoksesta keliakian tutkimuksessa.
Palkinnon myöntää Kalifornian yliopistossa San Diegossa toimiva Wm. K. Warren Medical Research Center for Celiac Disease, ja se on suuruudeltaan 25 000 dollaria.
Markku Mäki on tutkinut muun muassa keliakian diagnostiikkaa, esiintymistä, syitä ja perimää. Hän on perustanut Tampereen yliopistoon kansainvälisesti arvostetun poikkitieteellisen keliakian tutkimusryhmän.
Asiasta kertoi verkkosivuillaan Suomen Lääkärilehti.
LUONTAISESTI gluteeniton? – 5.9.2009 10:24
Pulla: Ihan vaan kiinnosti yleisesti, kun olen tällainen utelias ihminen
Mitä kaipaatte entisestä elämästä? – 3.9.2009 18:19
Hapankorppu, tavallinen kaurapuuro, bebe-leivos. Lista ei ole loputon, mutta nuo nyt tuli ihan ensimmäiseksi mieleen
Kyllä mua risoo se valintojen suppeus. Mysliä yksi tai kaksi lajia ja vehnänsyöjillä loputtomat rivit kaikkia hedelmämyslimixejä... Samoin pastoja on vaan ne pari jne.
LUONTAISESTI gluteeniton? – 30.8.2009 14:36
Tämä on nyt vähän ohi aiheen, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen: aiotko Pulla jatkossa valita pelkästään "gluteenittomat" tuotteet? Kun uusien säännösten mukaan ei ole enää sitä luontaisesti gluteenitonta.
Gluteenia enintään? – 27.8.2009 20:31
Mä en ole ikinä edes kuullut mistään laskemisista mitään. Ihan surutta syönyt kaikkea Käytännössä mahdotonta alkaa laskemaan omaa gluteenimäärää kun/jos syö ravintoloissa/ruokaloissa esim. lounaansa. Ei niissä leivissä lue kuinka paljon gluteenia niissä on. Saatika ruoassa... Ja omista leipomuksista sitten alkaa laskemaan kuinka paljon gluteenia niissä on/pala...
FinGlut – 26.8.2009 16:19
Tässä tulikin nyt tieto toiminnan lopettamisesta. Sääli sen procelin takia
Syystunnelmia FinGlut verkkokaupasta!
Varaston loppuunmyynti!
FinGlut lopettaa lähiaikoina toimintansa ainakin toistaiseksi tai kokonaan
ja haluaa kiittää asiakkaitaan lähes 4:n vuoden yhteistyöstä.
Olemme toimineet vuoden 2005 marraskuusta alkaen tavoitteenamme saada mahdollisimman laaja gluteenittomien tuotteiden valikoima kaikille keliaakikoille kaikkialle Suomen alueella.
Emme ole kyenneet vakuuttamaan asiakkaitamme tarpeellisuudestamme ja jäimmekin liian kauas tavoitteistamme mielekkään toiminnan jatkamiseksi. Olemme myös ilolla panneet merkille gluteenittomien tuotteiden valikoimien kasvun perinteisissä kaupoissa ja marketeissa sekä yleisen keliakia- tietoisuuden lisääntymisen.
Myymme loppuvarastoamme tämän postin tilaajille suunnatulla tarjouksella, katso alla.
Etsimme kuitenkin uusia mahdollisuuksia ja yhteistyökumppaneita toiminnan jatkamisesksi, ehkäpä tapaamme vielä...
Hyvää jatkoa...
www.FinGlut.fi
Tarjouskoodi 35/2009
Tähän viestiin liittyy tarjous! Saat 25%:n alennuksen yli 20 euron ostoksistasi tämän kuun loppuun saakka.
Koodi, jolla alennuksen saat on alla, kirjoita/kopioi se ostoskorissa sille varattuun kenttään.
Kuponkikoodi: 3MGHKQXE
TATTARI ?? – 26.8.2009 13:01
Joo joo siis Nanna Vuolteenaho on tuossa artikkelissa yksinkertaisesti väärässä. Tai siis mun mielestä ainakin.
Jos MP:n asiakaspalvelu sanoo, että yksikään niitten hiutaleista ei sovellu keliaakikolle, niin sitten ne ei sovellu. Tai siis omalla riskillähän voi tehdä, mitä tykkää
Muuten toki tattari soveltuu. Onhan niitä puhtaitakin tuottajia!
ABC-liikennemyymälät – 24.8.2009 22:17
Niinpä Itse kerran huutelin siitä keittiön ovesta kokille sisään keittiöön, "ONKO TÄMÄ KANA GLUTEENITON" kun sain annoksen. Ei siinä itselle tule järin fiksu olo
ABC-liikennemyymälät – 24.8.2009 16:03
Joo, no mä en henk.koht. ole ABC:n suurin ystävä juuri sen takia, että gluteenittomuuden kanssa on vähän niin ja näin...
Minua otti sen verran asia päähän, että lähetin sok:n sivujen kautta kysymyksen ja sieltä abc-ketjuvastaava vastasi. Kysymykseni kosmi sitä, että "pitääkö sanoa erikseen haluavansa gluteenitonta vai voiko G-merkintään luottaa"
Vastauksena tyyppi sanoi, että aina pitää mainita siitä, että haluaa gluteenittoman annoksen. Samalla hän sanoi myös, että KEITTIÖ TEKEE ERIKSEEN SALAATIN KELIAAKIKOILLE koska todella ne yleiset salaattipaikat on niin kontaminoituja.
Mutta kyseinen vastaus ei minua ainakaan henkilökohtaisesti kovinkaan paljon lämmittänyt, koska tämä tyyppi niin ympäripyöreesti siitä gluteenittomuudesta pyöritteli. Jäi se kuva, että se on ihan herran haltuun, miten yksittäisillä ABC-asemilla homma toimii.
Paras oma kokemus oli Vaasasta, jossa kassatyttö näpytteli annoksen kohdalle "gluteeniton" (näkyi siis siinä maksuruudussa). Voi ainakin luottaa, että sana menee keittiöön perille.
Mutta nämä pienemmät/vähemmän organisoituneet asemat niin voiko olla aina varma, että annos on gluteeniton, kun se kassaihminen ei mene sitä kokille sanomaan...
Kerran muistaakseni Varkaudessa kävin ihan kokilta kysymässä, että onko G nyt sitten G ja kokki sanoi, että on G aina G mutta se lisuke on asia erikseen, että heillä on G-ranskiksille oma keitin.
Että ei ihan sellainen olo ole kyllä ABC-asemilla tullut, että homma olisi puikoissa vaan aina saa olla kyttäämässä ja kyselemässä.
Ihan hyvä jos jollakulla on ollut hyviä(kin) kokemuksia.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
23 vinkkiä
Tuotteita
28 tuotetta
Kuvia
15 kuvaa
Linkkejä
12 linkkiä
Keskustelu
271 viestiä, 26 aloitusta
Kommentit
60 kommenttia
Rekisteröitynyt
12.10.2008 18:55