Jezu 

Keskusteluviestit

28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
  • Keliakia mediassa 19.12.2014 12:27

    Yle Oulu kertoo Oulun kauppahalliin avatusta Suloisten gluteenittomien puodista ja (luontaisesti) gluteenittomasta joulusta:

    Yle: Keliaakikon ei tarvitse kärvistellä jouluna ilman piparia ja torttuja

    Iirikselle kiitos vinkistä

  • Leipomokisassa gluteeniton vs. tavis 16.12.2014 22:49

    Nyt on mielenkiintoista nähdä miten gluteeniton pärjää taviseväitä vastaan. Turun Sanomat kertoo, että tammikuussa starttaavassa Suomen paras leipomo -sarjassa on mukana Suloiset Gluteenittomat -leipomo.

    Auralainen Suloiset Gluteenittomat -leipomo kamppailee Varsinais-Suomen jaksossa MBakeryä ja Junnilan luomuleipomoa vastaan 27.1.2015 JIM-kanavalla esitettävässä ohjelmassa.

    Joukueessa on mukana:

    Paula Pansar (perustaja, leipuri)
    Niina Manninen
    Miia Sukari

    Glu.fi toivoo menestystä Suloisille Gluteenittomille!

    Ja Elinalle kiitos vinkistä

  • Kävijäennätys! 11.12.2014 21:55

    Juuri kun ehdin hehkuttaa toissaviikon kävijämäärää, pamautitte viime viikolla ennätykset uusiksi: palvelussa vieraili 7886 eri kävijää.

    Vetää ylläpitäjän hiljaiseksi. Tietoa gluteenittomuudesta tarvitaan selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin ja Glu.fi on aina valmis tarjoamaan sitä. Tässä vielä käyttäjille kirjoittamani Glu.fin julistus:

    Glu.fihin ovat kaikki tervetulleita!

    Kiitos vielä kerran

    Ps. Jos joku on ihmetellyt mistä revin ennätyslukemat, voitte tutustua niihin Oindex-sivustolla. Siellä näkyy aika hyvin Glu.fin kehitys vuodesta 2008 tähän päivään

    Oindex: Glu.fi uniikit kävijät vko 51/2008 - vko 49/2014

  • Kävijäennätys! 11.12.2014 21:50

    Reetta kirjoitti:
    Parin viimeisen viikon aikana on liittynyt myös tosi paljon uusia käyttäjiä Glu.fi:hin.

    Pitää paikkansa. Viimeisen kuukauden aikana palveluun on liittynyt viitisenkymmentä uutta käyttäjää. Mahtava lukema tuokin. Toivottavasti innostuvat vielä jakamaan omat kokemuksensa ja vinkkinsä gluteenittomasta elämästä

  • Kävijäennätys! 9.12.2014 23:44

    Ja taas mennään! Glu.fissä paukkuivat uudet tuhatluvut viikolla 48. Sivustolla vieraili viikon aikana 7358 eri kävijää. Aivan huikea määrä! Kiitos

    Jos haluat auttaa tekemään Glu.fistä entistä merkityksellisemmän paikan toisille keliaakikoille ja gluteenittomasta elämästä kiinnostuneille, jaa omat gluteenittomat reseptisi sekä muut vinkkisi toisten iloksi ja hyödyksi

    Yhteisössä on voimaa!

  • Joulu on taas! 7.12.2014 17:00

    Joulu lähestyy ja Keliakialiitto listasi tänä vuonna gluteenittomat joulumakseiset sekä -laatikot:

    Keliakialiitto: Gluteenittomia joulumakeisia 2014

    Keliakialiitto: Gluteenittomia joululaatikoita 2014

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 6.12.2014 14:19

    porajata kirjoitti:
    Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...

    Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen

    HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa

  • Gluteeniton piparkakkutalo? 4.12.2014 23:24

    nyyti kirjoitti:
    Oiskos kellään talonkestävän piparitaikinan ohjetta?

    Ainakin tällaisia piparireseptejä löytyi:

    Gluteenittomat piparit

    Gluteenittomat joulupiparit

    Gluteenittomat piparkakut

    En tiedä kestävätkö rakennuskäytössä

  • Keliaakikko ruokaostoksilla -video 4.12.2014 23:08

    Keliakialiitto on tehnyt informatiivisen videon uusille keliaakikoille kuinka löytää gluteenittomia tuotteita marketista:

    Miten löydän kaupasta keliaakikolle sopivia tuotteita? Keliaakikko ruokaostoksilla

  • Vehnätärkkelyksen valmistus 4.12.2014 21:51

    porajata kirjoitti:
    VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
    1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
    lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
    2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
    gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
    3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
    kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
    jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
    4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
    o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
    vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
    o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
    tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
    5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
    eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
    vuokaaviosta).
    6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
    käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
    eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
    tuottamiseksi.
    7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
    ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
    jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
    eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
    vehnägluteenirehuun.

    Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa

    Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.

28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    398 vinkkiä

    Tuotteita
    605 tuotetta

    Kuvia
    978 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2365 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    648 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,038s