Gluteeniton Grandiosa-pizza – 23.2.2015 22:23
Ilmeisesti tämä tapahtuu pian. Facebookissa huudeltiin seuraavaa:
Ens kuussa Grandiosan pakastepizzat kauppoihin myyntiin ... luotettavalta taholta saatu tietoa. Tulevat ainakin K-ketjulle maaliskuussa.
Tiedustelin asiaa myös suoraan Orklalta saaden salaperäisen vastauksen:
Olemme saaneet paljon toiveita gluteenittomasta pizzasta ja olleet aktiivisia asian suhteen. Kannattaakin pysyä kuulolla, sillä asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina.
Suorin vahvistus lienee kuitenkin Foodie.fistä löytyvä:
Grandiosa Classic Gluteeniton Pizza
Tuotteen EAN-koodi näyttää olevan 7039010064811.
Eli mitä ilmeisemmin herkuttelemme hyvin pian myös Grandiosan gluteenittomalla pizzalla
Twitteriä tutkailemalla tuote maksaa Norjassa 8.33 euroa. Suomessa toivottavasti vähemmän.
Ps. Orkla, jos luitte tämän viestin, Glu.fille saa toimittaa ennakkomaistiaiset
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 23.2.2015 22:10
KimmoH kirjoitti:
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 23.2.2015 11:27
Liittokin reagoi asiaan:
Tuotevaroitus: Forssan Italiansalaatti ei ole enää gluteeniton
Gluteeniton leivontakurssi nuorille 18.4.2015 – 21.2.2015 16:25
Pohjois-Savon keliakiayhdistys järjestää leivontakurssin nuorille. Tapahtuman Facebook-eventissä kerrotaan seuraavasti:
LEIVONTAKURSSI la 18.4. Kuopioss a klo 10-15 (Majakka, Teletie 4-6 E, Kuopio), teemana munkit, lihapiirakat ja tippaleivät.
Kurssi on suunnattu 15-30-vuotiaille Pohjois-Savossa asuville keliaakikoille.
Kurssin järjestää Pohjois-Savon keliakiayhdistys ja vetäjinä toimivat Suvi Kymäläinen (Gluteenitonta leivontaa –blogin ylläpitäjä) sekä Heidi Laakko.
Ilmoittaudu mukaan 10.4.mennessä, niin osaamme varata leipomistarvikkeita riittävästi.
Ei osallistumismaksua.
Ilmoittautumiset: Sirpa Miettinen p.044 325 7298 tai s-posti sirpa.miettinen@dnainternet.net
Varmista paikkasi ilmoittautumalla!
Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon – 19.2.2015 14:14
Tuoreessa Duodecimissä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli keliakian uusista mahdollisista hoitomuodoista. Markku Mäen pääkirjoitus Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon listaa useita mielenkiintoisia hoitomuotoja, joiden käyttöönottoon menee varmasti vielä aikaa:
- Gluteenia pilkkova entsyymivalmiste ALV003. Lähimpänä markkinoille pääsyä.
- Laratsotidiasetaatin, epiteelisolujen tiiviiden liitosten säätelijä.
- Nieltävä gluteenia sitova suolistosta imeytymätön polymeeri, BL-7010, joka vie gluteenin sellaisenaan ulosteiden mukana elimistöstä pois. BL-7010 on niin sanottu nieltävä lääkintälaite.
- Siedätyshoidoksi suunnitellun Nexvax2:n ajatellaan virittävän oraalitoleranssin sellaiselle tasolle, että keliakiaa sairastava voisi syödä normaalisti gluteenia.
- Edellä mainittujen lisäksi on useita keksintövaiheessa olevia lääkeaihioita.
Mäki lopettaa kirjoituksensa osuvasti piikillä trendi-gluttausta kohtaan:
"Jatkuva kehitystyö johtanee tulevaisuudessa uuteen ruokavaliota korvaavaan tai tukevaan hoitoon. Tällöin ei olisi pelkoa ravinnon piilogluteenista ja sosiaalinen kanssakäyminen helpottuisi, samoin matkustaminen. Tarkka lukija ehkä huomaakin, että keliakiaa sairastava haluaa siis syödä gluteenia, kun muut taas haluavat välttää sitä."
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 17.2.2015 11:23
Tulikin jo kovin "hyödyllinen" vastaus palautteeseen:
Atria kuluttajaneuvonta kirjoitti:
VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu – 16.2.2015 22:04
Hieno huomio ja typerä veto Atrialta. Täältä löytyy palautelomake:
Atria Yhteydenottolomake
Ja jos ei jaksa itse kirjoittaa tarinaa, tästä voi kopioida saman jonka itse lähetin:
Ärsyyntynyt asiakas kirjoitti:
Kanada – 16.2.2015 00:37
sarssa kirjoitti:
Gluteeniton Cheerios on kohta totta – 16.2.2015 00:34
hamu kirjoitti:
Gluteeniton Cheerios on kohta totta – 14.2.2015 01:36
General Mills -valmistaja kertoo blogissaan, että Suomessakin tutut Cheerios-murot muuttuvat gluteenittomiksi heinäkuun alussa. Gluteenittomiksi muuttuvia tuotteita on viisi kappaletta: Original Cheerios, Honey Nut, Monivilja, Omena-kaneli ja Frosted.
Valmistajan mukaan tuotteiden valmistusprosessi on nyt hiottu yhdessä maatilojen kanssa niin, ettei gluteeniviljoja pääse sekoittumaan kauratuotteisiin. Ainoastaan moniviljaversiossa vehnä sekä ohra joudutaan korvaamaan hirssillä ja durralla, muuten tuotteet pysyvät ennallaan.
Uudet tuotteet täyttävät Yhdysvaltojen terveysviranomaisten tiukat gluteenittoman tuotteen määritelmät.
Oheinen minuutin mittainen video kertoo havainnollisesti miten Cheeriosit muuttuvat gluteenittomiksi:
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
399 vinkkiä
Tuotteita
606 tuotetta
Kuvia
981 kuvaa
Linkkejä
189 linkkiä
Keskustelu
2365 viestiä, 649 aloitusta
Kommentit
650 kommenttia
Rekisteröitynyt
28.4.2008 23:07