Jezu 

Keskusteluviestit

24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
  • Gluteeniton Grandiosa-pizza 23.2.2015 22:23

    Ilmeisesti tämä tapahtuu pian. Facebookissa huudeltiin seuraavaa:

    Ens kuussa Grandiosan pakastepizzat kauppoihin myyntiin ... luotettavalta taholta saatu tietoa. Tulevat ainakin K-ketjulle maaliskuussa.

    Tiedustelin asiaa myös suoraan Orklalta saaden salaperäisen vastauksen:

    Olemme saaneet paljon toiveita gluteenittomasta pizzasta ja olleet aktiivisia asian suhteen. Kannattaakin pysyä kuulolla, sillä asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina.

    Suorin vahvistus lienee kuitenkin Foodie.fistä löytyvä:

    Grandiosa Classic Gluteeniton Pizza

    Tuotteen EAN-koodi näyttää olevan 7039010064811.

    Eli mitä ilmeisemmin herkuttelemme hyvin pian myös Grandiosan gluteenittomalla pizzalla

    Twitteriä tutkailemalla tuote maksaa Norjassa 8.33 euroa. Suomessa toivottavasti vähemmän.

    Ps. Orkla, jos luitte tämän viestin, Glu.fille saa toimittaa ennakkomaistiaiset

  • VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu 23.2.2015 22:10

    KimmoH kirjoitti:
    Jezu kirjoitti:
    Liittokin reagoi asiaan:

    Tuotevaroitus: Forssan Italiansalaatti ei ole enää gluteeniton

    Jep. Minä laitoin eilen liittoon tästä viestiä ja lisäsivät varoituksen. Laitoin samalla istumalla kun tein kiukkuisen valituksen atrialle aiheesta. Meillä melkein syötiin tuota uutta salaattia. Onneksi huomasin asian ruokapöydässä viimetingassa...

    Kiitos vinkkauksesta. Kaiken kaikkiaan tökeröä toimintaa Atrialta. Kertoo hyvin, ettei tuotekehityksessä ole ymmärrystä erityisruokavaliota noudattavia ihmisiä kohtaan. Päälle olisi hyvin voinut iskeä ison "Peruna korvattu pastalla" -leiman, eikä vain pientä "Uudistettu resepti" -täppää.

  • VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu 23.2.2015 11:27

    Liittokin reagoi asiaan:

    Tuotevaroitus: Forssan Italiansalaatti ei ole enää gluteeniton

  • Gluteeniton leivontakurssi nuorille 18.4.2015 21.2.2015 16:25

    Pohjois-Savon keliakiayhdistys järjestää leivontakurssin nuorille. Tapahtuman Facebook-eventissä kerrotaan seuraavasti:


    LEIVONTAKURSSI la 18.4. Kuopioss a klo 10-15 (Majakka, Teletie 4-6 E, Kuopio), teemana munkit, lihapiirakat ja tippaleivät.
    Kurssi on suunnattu 15-30-vuotiaille Pohjois-Savossa asuville keliaakikoille.
    Kurssin järjestää Pohjois-Savon keliakiayhdistys ja vetäjinä toimivat Suvi Kymäläinen (Gluteenitonta leivontaa –blogin ylläpitäjä) sekä Heidi Laakko.

    Ilmoittaudu mukaan 10.4.mennessä, niin osaamme varata leipomistarvikkeita riittävästi.
    Ei osallistumismaksua.
    Ilmoittautumiset: Sirpa Miettinen p.044 325 7298 tai s-posti sirpa.miettinen@dnainternet.net


    Varmista paikkasi ilmoittautumalla!

  • Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon 19.2.2015 14:14

    Tuoreessa Duodecimissä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli keliakian uusista mahdollisista hoitomuodoista. Markku Mäen pääkirjoitus Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon listaa useita mielenkiintoisia hoitomuotoja, joiden käyttöönottoon menee varmasti vielä aikaa:

    - Gluteenia pilkkova entsyymivalmiste ALV003. Lähimpänä markkinoille pääsyä.
    - Laratsotidiasetaatin, epiteelisolujen tiiviiden liitosten säätelijä.
    - Nieltävä gluteenia sitova suolistosta imeytymätön polymeeri, BL-7010, joka vie gluteenin sellaisenaan ulosteiden mukana elimistöstä pois. BL-7010 on niin sanottu nieltävä lääkintälaite.
    - Siedätyshoidoksi suunnitellun Nexvax2:n ajatellaan virittävän oraalitoleranssin sellaiselle tasolle, että keliakiaa sairastava voisi syödä normaalisti gluteenia.
    - Edellä mainittujen lisäksi on useita keksintövaiheessa olevia lääkeaihioita.

    Mäki lopettaa kirjoituksensa osuvasti piikillä trendi-gluttausta kohtaan:

    "Jatkuva kehitystyö johtanee tulevaisuudessa uuteen ruokavaliota korvaavaan tai tukevaan hoitoon. Tällöin ei olisi pelkoa ravinnon piilogluteenista ja sosiaalinen kanssakäyminen helpottuisi, samoin matkustaminen. Tarkka lukija ehkä huomaakin, että keliakiaa sairastava haluaa siis syödä gluteenia, kun muut taas haluavat välttää sitä."

  • VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu 17.2.2015 11:23

    Tulikin jo kovin "hyödyllinen" vastaus palautteeseen:

    Atria kuluttajaneuvonta kirjoitti:
    Kiitos Atrian kuluttajapalveluun antamastanne palautteesta. Tuotteiden reseptejä uusitaan ajoittain ja nyt Forssan Italiansalaattia muutettiin perunattomaksi. Laitamme palautteenne tiedoksi tuotekehitys- ja markkinointiosastollemme.

    Kantsii siis olla hyvin tarkkana Atrian tuotteiden kanssa ja aina lukea tuoteselosteet.

  • VAROITUS: Forssan italiansalaatin resepti muutettu 16.2.2015 22:04

    Hieno huomio ja typerä veto Atrialta. Täältä löytyy palautelomake:

    Atria Yhteydenottolomake

    Ja jos ei jaksa itse kirjoittaa tarinaa, tästä voi kopioida saman jonka itse lähetin:

    Ärsyyntynyt asiakas kirjoitti:
    Eräs Glu.fi-palvelun käyttäjä huomasi, että olette korvanneet erinomaisen Italiansalaatin perunasuikaleet vehnäspagetilla kaikessa hiljaisuudessa. Miksi näin? Miten olette tiedottaneet keliaakikoita asiasta? Ilmoitetaanko pakkauksissa selkeästi, etteivät tuotteet ole enää gluteenittomia? Mielestäni todella kummallinen veto kun gluteeniton trendi senkuin kasvaa jatkuvasti. Harmi, nyt teillä on ainakin yksi asiakas vähemmän.

  • Kanada 16.2.2015 00:37

    sarssa kirjoitti:
    Vähänkö huikea video, ja toi keliaakikko koomikko jarppa!

    Videon lisäys ei näytä toimivan, jos alussa on https. Muokkasin osoitteen muotoon http ja täytyy fiksailla koko systeemi niin, että myös https toimii

  • Gluteeniton Cheerios on kohta totta 16.2.2015 00:34

    hamu kirjoitti:
    Mahtaakohan kaikissa muroissa olla kauraa...? ? Toivottavasti löytyy kaurattomiakin, kun jotenkin tuntuu että on unohdettu se ettei kaura kaikille kuitenkaan käy... onko muut törmänneet samaan ilmiöön?

    Kaikkien Cheerios-tuotteiden perusta taitaa olla kaura. Ja jatkossa viidessä tuotteessa puhdaskaura.

  • Gluteeniton Cheerios on kohta totta 14.2.2015 01:36

    General Mills -valmistaja kertoo blogissaan, että Suomessakin tutut Cheerios-murot muuttuvat gluteenittomiksi heinäkuun alussa. Gluteenittomiksi muuttuvia tuotteita on viisi kappaletta: Original Cheerios, Honey Nut, Monivilja, Omena-kaneli ja Frosted.

    Valmistajan mukaan tuotteiden valmistusprosessi on nyt hiottu yhdessä maatilojen kanssa niin, ettei gluteeniviljoja pääse sekoittumaan kauratuotteisiin. Ainoastaan moniviljaversiossa vehnä sekä ohra joudutaan korvaamaan hirssillä ja durralla, muuten tuotteet pysyvät ennallaan.

    Uudet tuotteet täyttävät Yhdysvaltojen terveysviranomaisten tiukat gluteenittoman tuotteen määritelmät.

    Oheinen minuutin mittainen video kertoo havainnollisesti miten Cheeriosit muuttuvat gluteenittomiksi:


    Mielenkiintoista nähdä tulevatko nämä tuotteet myös Suomeen ja mitkä muut valmistajat ryhtyvät poistamaan kontaminaatioriskit omista tuotteistaan.

    En ole aiemmin syönyt Cheerioseita, mutta lupaan varmasti maistaa, jos ja kun gluteenittomat versiot saapuvat tänne pohjolaan

24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    399 vinkkiä

    Tuotteita
    606 tuotetta

    Kuvia
    981 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2365 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    650 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,024s