Jezu 

Keskusteluviestit

20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
  • Ruokavaliokorvaus poistuu 27.5.2015 16:31

    Tallulah kirjoitti:
    Mistä teidän mielestänne sitten pitäisi säästää enemmän jos tuo perutaan? Vielä enemmän koulutuksesta? Leikataan enemmän opintotukia? Fakta on se että säästöt tulevat koskemaan jokaista ja jokaisen terveyttä ja joka alalla on säästettävä, ja reilusti. Fakta on myös se että jokainen tulee vinkumaan näistä säästöistä, kaikesta muusta pitäisi säästää mutta ei omastaan.

    Olisin voinut laittaa vaikka vielä 20 senttiä lisää röökiaskin hintaan.

  • Eduskuntavaalit 2015 27.5.2015 16:07

    sipetti kirjoitti:
    Löysin tulevan hallituksen hallitusohjelman leikkaus -liitteestä seuraavaa:

    "Ruokavaliokorvaus (33.40.60) Poistetaan ruokavaliokorvaus, jonka määrä on tällä
    hetkellä 23,60 e/kk.HE 2015, voimaan
    1.1.2016"

    Korvaus siis poistumassa? Itse en tästä pidä ollenkaan, toivottavasti Keliakialiitto puuttuu asiaan.

    Kiitos "hyvästä" spottauksesta. Todella kova juttu keliaakikoille, että ruokavaliokorvaus poistuu 1.1.2016. Toivottavasti Keliakialiitto tekee kaikkensa, ettei näin kävisi.

    Asia on niin merkittävä, että avasin sille kokonaan uuden keskustelun:

    Ruokavaliokorvaus poistuu

  • Ruokavaliokorvaus poistuu 27.5.2015 16:00

    Tarkkasilmäinen Glu.fin käyttäjä sipetti huomasi hallitusohjelman liitteisiin kätketyn leikkauksen: Ruokavaliokorvaus 23.6 e/kk poistuu 1.1.2016. Tämä on isku vasten kasvoja kaikille yli 30000 keliaakikolle, jotka ovat saaneet tukea lähes 70 euroa kalliimpaan ruokakoriinsa. Vetää sanattomaksi, kun terveydestä leikataan.

    Tässä linkki leikkauslistaan Kepun sivuilla.

    Toivottavasti Keliakialiitto reagoi asiaan pontevasti ja avaa asian merkityksen päättäjille!

  • Gluteenittomat viipaleleivät vertailussa 25.5.2015 20:17

    Kinuskikissa-sivusto testasi kuusi gluteenitonta viipaleleipää. Ainakiin omaan suuhun vertailun tulokset kuulostavat loogisilta

    Testin voitti Pirkka karkea palaleipä seuraavilla plussilla:

    + Maun puolesta suosikki
    + Makea makuvivahde
    + Testin edullisin leipä

    Itse tosin olisin antanut miinuksen vehnätärkkelyksestä.

    Viiteen pisteeseen yli myös Schär Vital Tumma viipaleleipä.

    Lue koko vertailu täältä.

  • VAROITUS: Vehnänuudelia pakastevihanneksissa 19.5.2015 23:20

    Iltalehti kertoo SOK:n takaisinvedosta, joka koskee Rainbow Grillatut vihannekset marinadissa -pakastekasvissekoituksia.

    Tuote saattaa sisältää siihen kuulumatonta vehnänuudelia, josta vehnäallergikot voivat saada oireita. Viallinen tuote-erä voi olla haitaksi myös keliaakikoille. Muille tuotteesta ei ole vaaraa.

    Katso tarkemmat tiedot Iltalehden jutusta.

    Tuotteen kuva löytyy täältä.

    Erikoista, että Eviran sivuilla ei ole mitään tietoa aiheesta.

    Itselläkin sattunut useamman kerran nimenomaan Belgiassa valmistettujen tuotteiden kohdalla, että pakkauksesta löytyy sinne kuulumatonta tavaraa. Kuten spagettia riisin seassa valmisruoissa.

  • Gluteeniton Riika? 18.5.2015 23:04

    LeenaK kirjoitti:
    Juuri Riikasta palanneena suosittelen gluteenitonta Tira Maize leipomo-kahvilaa (http://www.tiramaize.lv) Gertrudes street 60.
    Valinnan vaikeus iski mitä haluaa syödä kun oli kerrankin valinnan varaa.
    Ravintoloissa kielikäännöksellä pärjäsi. Itse suosin ravintoloita joissa oli menussa annoksen kuvat niin pysty päättelee mitä uskaltaa syödä.

    Kiitos vinkistä

    Vielä linkit noihin lisäämiisi kuviin:

    Riikan gluteeniton leipomo-kahvila.
    Riikassa Tira Maize:n valikoimaa.

    Jatkossa vinkit kannattaa lisää tänne, niin löytyvät helpommin: Lisää gluteeniton vinkki

  • Korpputehdas muuntuu gluteenittomaksi 13.5.2015 21:29

    Ylen uutisen mukaan perinteinen Koiviston Korpputehdas Kauhajoella siirtyy kokonaan gluteenittomaan tuotantoon.

    Uutisen mukaan maamme vanhin, liki 90-vuotias korpputehdas on tunnettu perinteisistä sokerikorpuista ja nyt niiden menekki on vähentynyt ratkaisevasti.

    Pirjon Pakari hankki korpputehtaan omistukseensa kaksi ja puoli vuotta sitten. Yrittäjä Hannu Malmivaara kommentoi asiaa Ylen haastattelussa:

    - Sokerikorpun kysynnän laskua paikkaamaan tarvitaan uudenlaista tuotantoa. Gluteenittomien tuoteiden kysyntä kasvaa, eikä pelkästään keliaakikkojen keskuudessa, vaan muutkin kuluttajat suosivat gluteenittomuutta. Se on yksi ruokatrendeistä.

    Koiviston Korpputehtaalla on kuusi työntekijää, jotka koulutetaan gluteenittomien tuotteiden valmistajiksi.

    Glu.fi toivottaa uuden gluteenittoman toimijan tervetulleeksi markkinoille Ehkä sokerikorput lähtevät uuteen lentoon gluteenittomana versiona, kuitenkin niitä tullut junnuna aika paljon mussutettua.

  • Ikäviä tilanteita 13.5.2015 00:24

    Tallulah kirjoitti:
    Tulipa sitten semmoinen vastaus kahvilasta, että mietin oikeasti vieväni asiaa eteenpäin... Vastaus oli että koska heillä käy vapaaehtoisesti gluteenitonta syöviä, tuote voi olla niin kaikkien keskellä, ja että terveystarkastaja on hyväksynyt sen. He ovat siis sitä mieltä edelleen, että sitä voi sanoa gluteenittomaksi vaikka on täynnä vehnämuruja. Hän kyllä sanoi myös että heillä on samaa tuotetta muualla ja se on suojattu (tätä muuten ei mulle sanottu kahvilassa). Koskeeko joku laki kahviloita tässä asiassa? Eli voiko kahvila oikeasti väittää tuota gluteenittomaksi ja se on ihan ok?

    Melkoista touhua. Itse en kyllä koskaan osta avoimesta tiskistä mitään gluteenitonta, jos ei ole kunnolla kelmutettu. Kannattaa varmaan kysyä sen terveystarkastajan yhteystietoja, joka tällaisen järjestelyn on hyväksynyt? Eri asia suostuvatko kertomaan

  • SYÖ!-viikoilla gluteenitonta 8.5.2015 20:18

    Krog Madame kommentoi Facebookissa:

    "Kyllä tapakset sekä pizzat saa pyydettäessä myös gluteenittomana!"

  • Porokylän Leipomo hakee leipuria 5.5.2015 18:10

    Porokylän Leipomo hakee Facebookissa gluteenitonta leipuria työsuhteeseen:

    Olemme valmistaneet vuoden suosittuja gluteenittomia tuotteita ja nyt tarvitsemme lisää osaavia käsiä.

    Sinulla on leipurikoulutus ja/tai alan työkokemusta ja haluat olla valmistamassa gluteenittomia tuotteitamme niin laitapa vapaamuotoinen hakemus viimeistään 13.5.2015 sähköpostilla markus.kiiskinen@porokylanleipomo.fi
    Kokemus gluteenittomasta leivonnasta on eduksi mutta ei välttämätön. Työn voi aloittaa heti, säännöllinen työaika, ei yövuoroja. Lisätietoja voi kysyä Markukselta sähköpostitse tai puhelimitse ma-to klo 12-14, 050 372 8292.


    Katso päivitys Facebookissa

20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    399 vinkkiä

    Tuotteita
    606 tuotetta

    Kuvia
    981 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2365 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    650 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s