Jezu 

Keskusteluviestit

  • Virallinen Gluteeniton-merkki 25.11.2008 00:37

    Monissa tuotteissa lukee gluteeniton, mutta harvassa on kuitenkaan tätä "virallista" gluteeniton-leimaa. Mitä käytännön eroa virallisella leimalla ja valmistajan itsensä kirjoittamalla gluteeniton-tekstillä on? Miten valmistaja saa virallisen leiman tuotteeseensa ja joutuuko hän maksamaan siitä jotain?

  • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 21.11.2008 12:06

    Itse olin ollut vuosikausia tekemisissä keliaakikon kanssa ennen omaa diagnoosia ja varmaan osaltaan tämän takia sopeutuminen oli hyvin nopeaa.

    Koska esimerkiksi pulla ja muut makeat leivonnaiset ei ole ollut koskaan mun juttu, on sopeutuminen ollut suht helppoa. Suurimmasta osasta oluita ja ruisleivästä luopuminen on tehnyt eniten kipeää - onneksi siiderikin maistuu ja monet gluteenittomat leivät ovat erinomaisia.

    Normielämään tottui varmaan parissa kuukaudessa, mutta matkaillessahan asiaan ei totu ei sitten millään. Ja kyllähän jatkuvasti tulee tilanteita, joissa asia ärsyttää.

    Tiedä sitten vastasiko tämä ollenkaan kysymykseesi

  • Gluteeniton-merkinnät tuotteissa 21.11.2008 11:54

    higga kirjoitti:
    Eikös gluteeniton-merkintä uudistu alkuvuodesta, niin että gluteeniton on vain luontaisesti gluteeniton? Ja muut sitten vähägluteenisia.

    Onko tästä jossain lisätietoa? Itse en ole törmännyt.

  • Gluteeniton-merkinnät tuotteissa 17.11.2008 23:12

    Monet tuotteet ovat gluteenittomia, mutta liian harvassa on selkeä Gluteeniton-merkintä. Mielestäni valmistajien pitäisi merkitä selkeästi kaikki gluteenittomat tuotteet, ettei aina tarvitsisi käydä tuoteselosteita läpi. Tämä ei voi olla suuri vaiva, vai olenko aivan väärässä?

    Itse ainakin suosin niitä tuotteita, joissa merkintä on tai joiden nettisivuilla gluteenittomuus ilmoitetaan selkeästi.

    Hyvinä esimerkkeinä maitotuotteet, joissa valitsen yleensä aina Valiota Ingmanin sijaan ja eineksissä HK:ta tai Saarioista Atrian kustannuksella.

    Mitä mieltä sinä olet?

  • Taffel-sipsit ovat gluteenittomia! 12.11.2008 12:34

    Ja tässä vielä linkki Chips Ab:n lähettämään allergialistaan:

    Chips Ab:n allergeenilista

  • Taffel-sipsit ovat gluteenittomia! 12.11.2008 01:02

    Huomasinpa sattumalta kaupassa sipsejä tutkiessani, että Taffelin pusseihin on vihdoin lisätty tieto tuotteen gluteenittomuudesta. Kaikissa tietoa ei kuitenkaan lue, joten ilmeisesti osa on gluteenipitoisia?

    Propsit Chips Ab:lle. Ostakaahan kannatuksen vuoksi muutama pussi, itse ostin kaikkia makuja joiden ilmoitettiin olevan gluteenittomia

    Toivottavasti muutkin tahot ottavat tavaksi gluteenittomuustietojen selkeän esittämisen.

  • Glu.fi avautui! 9.11.2008 22:00

    Kalmia kirjoitti:
    Hyvät sivut, mainostan eteenpäin takuulla ^_^

    Kiitos

    Päivitinpä samalla etusivun ja nyt siellä näkyy myös uusimmat linkit ja rekisteröityneitten käyttäjien määrä.

  • Pikapuuroa? 5.11.2008 10:53

    Provenalta löytyy aprikoosi- ja luumupikapuuro. Itse olen maistanut aprikoosia ja se on mielestäni oikein hyvää. Luumuversion voi tilata esim. FinGlut-verkkokaupasta:

    Provena Pikapuuro Luumu

    Pääkaupunkiseudulla olen ostanut puuroa Viikin Prismasta.

    Täällä lisää infoa Provenan tuotteista (tosin hyvin sekavasti esitettynä):

    http://www.provena.fi/

    Toivottavasti tekevät vielä sellaisen, jossa ei ole luumua tai aprikoosia. Voi sitten itse maustaa juuri sellaiseksi kuin haluaa, vaikkapa mansikoilla ja mustikoilla.

  • Saako mistään luontaisesti gluteenitonta pitsaa? 4.11.2008 11:09

    Kalmia kirjoitti:
    Olen vilja-allerginen, ja toisinaan tekisi mieleni pitsaa.. mutta saako sitä mistään, jos ei jaksa käydä vääntämään itse?

    Ainakin Moilasella on mainioita, luontaisesti gluteenittomia pitsoja. Nuo Raffaellet ovat törkeän hintaisia (6-7e), mutta maukkaita. Kannattaa kokeilla. Huomaa kuitenkin, että Raffaelle-pitsoja on myös "normaaleina" versioina, joten ole tarkka, että niissä on gluteeniton-leima.

    Täällä lisätietoa ja noita myydään ainakin Prismoista pääkaupunkiseudulla.

  • Keliakia tulee kalliiksi 2.11.2008 23:51

    Pedro kirjoitti:
    Mulle ei ainakaan vielä ole tullut kalliiksi, mutta tulevaisuudessa voi tulla hyvinkin kalliiksi! olen nimittäin ammatiltani leipuri ja työskentelen tavallisessa leipomossa, jossa olen siis koko ajan vehnäjauhon kanssa tekemisissä! Lääkäri ei ainakaan vielä sanonut mitään, etten voisi jatkaa ammatissani, mutta ensi keväänä on ensimmäinen kontrolli ja jos ei oireet ole hävineet niin sitten pitää miettiä mikä voisi olla syy ja yksi voi olla nykyinen työpaikka.

    Aika paha. Joudutko käyttämään hengityssuojainta työtä tehdessäsi?

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    399 vinkkiä

    Tuotteita
    606 tuotetta

    Kuvia
    981 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2365 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    650 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,03s