Jezu 

Keskusteluviestit

  • Gluteeniton / saattaa sisältää vehnää 21.12.2010 21:13

    Huomasin tänään, että erääseen Atrian kanavalmisteeseen oli ilmestynyt tuo "Saattaa sisältää vehnää" -teksti.

    Atria on muutenkin ollut aika laiska laittamaan gluteeniton-merkkiä muihin kuin leikkeleisiinsä.

  • Hihtokelit 2010/2011 21.12.2010 00:13

    Huh. Helsingissä lumen paksuus 67 senttiä. Alkaa jo riittämään. Teiden varsilla sellaiset aurauskinokset, ettei enää suojateiden kohdalla erota onko sieltä ihmisiä tulossa. Käy melkein sääliksi, kun porukka kaivaa autojaan nietoksista paljain käsin.

    Kertokaas tietävät, mitä maksaa aivan tavallinen suksipaketti; sukset, sauvat ja monot tällaiselle raavaalle miehelle, joka ei ole hiihtänyt sitten armeijan?

  • Asiakaspalvelu ravintolassa 17.12.2010 12:32

    Avataanpa ihan yleinen keskustelu ravintoloiden asiakaspalvelusta. Tämä ei koske vain keliaakikkoasiakkaita vaan kaikkia ylipäätään.

    Oli melkoinen kulttuurishokki tulla jenkkilän reissulta takaisin Suomeen illastamaan erääseen HOKin ravintolaan. Kävelimme "Odota pöytiin ohjausta" -kyltille, jossa ei luonnollisestikaan näkynyt ketään. Odottelimme tovin, kunnes mies tuli kyselemään tyyliin "mitä asiaa?" No syömään olisi kaksi henkilöä tulossa, eikä ole pöytävarausta. "jaahas", mies tokaisi ja lähti etsimään josko löytyisi vapaata pöytää. No pöytä löytyi ison ravintolan perältä ja siellä perällä mies huitoo, että tänne sieltä ovelta. Ruokaakin saatiin lopulta, mutta laskun maksua saatiin odotella puolisen tuntia ja myöhästyimme lopulta pikkujouluista, jonne olimme matkalla.

    Viikkoa aiemmin sama homma ketjuravintolassa Orlandossa meni näin. Astelimme täpötäyteen ravintolaan, jonka ovella ystävällinen nainen kertoi, että ravintola on täynnä ja joutuisimme odottamaan 5 minuutta. Saimme kouraamme hälyttimen, jonka piipatessa löytyisi vapaa pöytä. Piipparin kanssa pystyi kävelemään ulos ravintolasta auringonpaisteeseen. Tasan 5 minuutin kuluttua laite piippasi ja astelimme takaisin sisälle. Sisällä meidät ohjattiin gluteenittoman menun kera pöytään ja samantien turhankin ystävällinen tarjoilija tuli tiedustelemaan juomatilauksiamme. Kaikki hoitui nopeasti, ruokaa tuodessa ilmoitettiin suoraan pizzan olevan gluteeniton, kokislasi täytettiin 3 kertaa ruokailun aikana (refillit ovat maksuttomia jenkkien ketjumestoissa) ja laskun iskivät kouraan samalla hetkellä, kun kerroimme, että emme jaksa enää jälkiruokaa. Erittäin sujuvasti hoituneesta ruokailusta jätti mielellään 20% tipin.

    Kuriositeettina mainittakoon Kiitospäivän illastaminen samassa ravintolassa, jolloin oli kauhea ruuhka. Kertoivat tilausta tehdessä kovasti pahoitellen, että ruokien valmistuminen kestää 20 minuuttia. Eihän tuo ole aika eikä mikään, mutta pistin silti kellon päälle. Annokset tulivat 19 minuutin 45 sekunnin kuluttua.

    Kyllä Suomessa on vielä paaaaaaaaaaaljon opittavaa asiakaspalvelusta. Ei sen pidä olla mitään nöyristelyä, vaan ystävällistä ja nopeaa. Ehkä Suomessakin pitäisi ottaa tippikulttuuri käyttöön, jolloin palkka ainakin osaltaan riippuisi siitä kuinka hyvin tarjoilija hoitaa hommansa.

  • Memphisin menu 17.12.2010 12:01

    Suviih kirjoitti:
    Parempi vaihtoehto minustakin olisi, jos menuun merkattaisiin mikäli annos voidaan valmistaa gluteenittomana. Olisi selkeämpää sekä asiakkaan että tarjoilijankin kannalta (tarjoilijan ei tarvitsisi lähteä keittiöön varmistamaan onnistuuko annoksen tekeminen gluteenittomana) ja vähentäisi väärinkäsityksiä, kun keittiöhenkilökunnalla olisi selkeä ohjeistus, kuinka toimia jos annos halutaan gluteenittomana (näin yleensä on, jos jo listassa on merkintä, että voidaan valmistaa gluteenittomana).

    Juurikin näin

  • Pikkujouluilua... 17.12.2010 12:00

    Eipä tuo etukäteen ilmoittaminenkaan aina auta, jos paikassa ei haluta ottaa keliaakikkoa huomioon.

    Itse olin pikkujouluillallisella eräässä fiinissä turkkilaispaikassa Helsingin Kampissa. Seurueellemme tuotiin alkuruoat isoilla lautasilla niin, että yhdellä lautasella oli sekaisin kymmentä eri sorttia hummusta ja ties mitä virityksiä. Lisäksi kylkeen tuotiin pitaleipää dipattavaksi. Tiedustelin, onko annos gluteeniton. Suomea murtaen puhuva tarjoilija ihmetteli hetken, kävi keittiössä ja tuli osoittelemaan sormella annosta, että "tuota, etkä tuota, etkä tuota voi syödä, mutta kaikkea muuta kyllä." Gluteenitonta leipää heillä ei ollut. Päädyin siis leikkaamaan lautasella olleesta feta-juustosta pienen palan, jota ei oltu vielä sotkettu pita-leivillä.

    Ruokailun organisoinut kaveri kovisteli ennen pääruokaa paikan kokkia, että nyt homman pitää toimia. Sainkin vihdoin lammasleikkeeni, joka oli ravintolan kokin ja omistajan mukaan täysin gluteeniton. Tässäkin lautasen pohjalla oli jotain kastiketta, mutta sen verran ohuen näköistä, että päätin syödä annoksen, joka sisälsi luullisia lampaan paloja, paistettuja perunan puolikkaita, fetaa ja vihanneksia. Maku oli ihan ookoo, mutta ruokahalu ei kovin kummoinen sekoilun takia.

    Jälkiruoaksi etukäteen tilaamaani jäätelöä eivät enää vaivautuneet edes tuomaan minulle, enkä minä jaksanut enää olla se hankala asiakas. Onneksi viini oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ei enää ikinä turkkilaiseen.

  • Memphisin menu 16.12.2010 18:44

    Tallulah kirjoitti:
    Mulle on aivan sama mitä ruokalistassa lukee kunhan ruokaa saa! Nuo salaatit näyttivät sisältävän ruissipsejä, joten ne pois ottamalla salaatista tulee gluteeniton. Monessa paikassa salaattiannos sisältää leivän joten siksi ei ole G. Ei se niin vaikeaa ole.

    Mielestäni menua on mukavampi lukea, kun siellä on suoraan merkattu mitkä onnistuvat gluteenittomina. Helpompi kuin kysellä joka annoksesta erikseen käykö vaiko ei.

  • Soijakastiketta Thaimaassa 16.12.2010 18:42

    Ainakin jenkkilässä soijakastike oli kiellettyjen listalla ja esimerkiksi P.F. Changilla eli kiinalaisessa sain erikseen gluteenittoman soijakastikkeen. Muualla vain kiellettiin käyttämästä tavallista soijakastiketta.

    Jenkeissä muutamassa oluessa on gluten-free-leimat kyljessä.

    Noista kansallisista olut-käytännöistä olisi mukava saada faktaa pöytään, mutta niistä voisi aloittaa kokonaan uuden keskustelun.

  • Keliapuoti tiedottaa 16.12.2010 12:40

    Jouluun tuotteet nyt myynnissä!

    Elinan leipomon mauste- joulu- ja piimälimppu, Suloisten joulu- ja piimälimppu, Porin Keliapisteen joulu- ja piimälimppu, Pirjon Pakarin mauste- ja perunalimppu, Vuohelan maustelimppu.

    Tortut, piparit, joulun tiernapoika, taikinat.

    Lanttu- ja porkkalaatikko.

    Käpy-, prinsessa-, sacher- ja Ellen S. kakut.

    Mauste- ja hedelmäkakut.

    Voimme saada tämän viikon lopussa myös kulkuri-leipää!

    TILAA TUOTTEET ETUKÄTEEN!

  • Joulupata-keräys 15.12.2010 11:48

    Muistutus tästä vielä kaikille Glu.fi:n käyttäjille

  • Memphisin menu 14.12.2010 00:00

    Tuli lauantaina käytyä Hesarin Memphisissä syömässä ja kuinka ollakaan listalta löytyi enää vain yksi G-merkillä varustettu pääruoka ja muutama jälkiruoka. Aiemmin lista on ollut monipuolinen myös keliaakikon näkökulmasta, mutta nyt S-ketju ilmeisesti karsii "automaattisesti" gluteenitonta valikoimaa. Tarjoilijan mukaan muitakin voidaan muokata ja sainkin kanasalaatin gluteenittomana ja ruokaa tuodessa osasivat kertoa, että gluteenittomuus on varmistettu keittiöstä.

    Memphis Hesarin menu

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    398 vinkkiä

    Tuotteita
    605 tuotetta

    Kuvia
    978 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2365 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    648 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,023s