Gluteeniton ravintolassa – 28.6.2015 20:54
Hei! Ja ensiksi kiitos, että kysyit neuvoa täältä. Ammattikeittiössä ei tule käyttää ollenkaan vehnätärkkelystä eikä tavallista kauraa sisältäviä tuotteita. Tässä sinulle linkki Keliakialiiton sivuille, josta löydät valtavasti tietoa: https://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca_ja_terveydenhuolto/
Keliakia lehdissä – 10.1.2012 20:59
tytti kirjoitti:
Juhlat – 23.5.2011 13:18
Vlad kirjoitti:
Gluteenittomat pääsiäismunat? – 19.4.2011 09:17
Täytyy kuitenkin muistaa, että ihokeliaakikoiden ja niiden, joiden hoitovaste on huono, ei tulisi käyttää näitä "saattaa sisältää" -tuotteita lainkaan, edes pääsiäisenä : (.
Lisähintaa gluteenittomasta eväästä? – 4.4.2011 20:43
Heips!
Olin mieheni kanssa viikonloppuna Riiassa lasten ostamalla joululahjamatkalla. Tyttäreni oli ilmoittanut etukäteen keliakiaruokavaliostani ja varmistin sisäänkirjautumisen yhteydessä, että hotellissa oltiin tietoisia asiasta. Vastaanottovirkailija otti vastaan latviankielisen kielikäännöksen ja kertoi soittavansa johtajalle, joka oli luvannut hankkia minulle aamupalaa (muita aterioita ei hintaan kuulunut eikä ollut mahdollista hotellista saadakaan). Tässä vaiheessa jo kerroin, ettei tarvi ottaa paniikkia, koska minulla on omat leivät mukana. Illalla kun tulimme kaupunkikierrokselta, johtaja oli töissä ja näytti löytämänsä eväät; leipää, mysliä ja keksejä. Hän oli löytänyt ne läheisestä luontaistuotekaupasta. Hän kertoi, että niiden hinta lisätään laskuun ja pöydällä olikin kuitti ostoksista. Sanoin etten ota eväitä, jos joudun maksamaan niistä, varsinkaan kun en todellakaan aamupalaksi syö koskaan mitään keksejä yms. makeaa kahvileipää. Kerroin sanoneeni tullessani, että pärjään ilman niitäkin. Samalla kerroin aikaisemman kokemukseni Tallinnasta, jossa sain aamupalaksi vain hedelmiä, taisi siellä jugurttiakin olla. Silti maksoin saman hinnan kuin muutkin. Koska en suostunut maksamaan nyt eväistä, ei aamupalapöydässä ollut niitä minulle tarjollakaan. Matkustan todella vähän, mutta haluaisin tietää onko tämä kovin yleistä, tuleeko tähän varautua muuallakin kuin Riiassa?
suloiset leipomon laskiaispullat – 17.3.2011 20:51
ponipimu kirjoitti:
Lisäaineet – 12.3.2011 12:37
On totta, että jotkut lisäaineet ovat ns. luonnollisia aineita. Valitettavasti vain nekin ovat joskus tuotettu kemiallisesti eivätkä ne olekaan "luonnollisia". Esimerkiksi E300, joka on askorbiinihappo (C-vitamiini), ja mielletään ainoastaan luonnosta saatavaksi, valmistetaan kemiallisesti elintarviketeollisuuden tarpeissa.
Gluteenittomien tuotteiden valmistukseen rakenteen parantamiseksi ei tarvitse välttämättä käyttää lisäaineita sen enempää kuin tavan tuotteiden. Mitä enemmän valmistaja haluaa nipistää kustannuksista, sitä enemmän se käyttää lisäaineita. Satuin juuri eilen kaupassa vertaamaan parin valmistajan tuotteiden tuotesisältöä. Toisessa lisäaineita oli tosi paljon, toisessa ei juuri ollenkaan. Kyse oli leivästä, eli samankaltaisesta tuotteesta kummallakin valmistajalla. Arvata saattaa kumman olisin valinnut, jos olisin leipää tarvinnut. Hinnassa ei tosin tällä kertaa ollut eroa.
Suviih kirjoitti:
Vaalikiertueet – 12.3.2011 12:03
evita kirjoitti:
Haastateltavia kandidaatin tutkielmaan? – 12.3.2011 11:27
Tampereellahan on paras keliakiatietous Suomen maassa ja siellä on Keliakialiiton toimisto. Olet varmaan ottanut yhteyttä liittoon ja Pirkanmaan keliakiayhdistykseen?
suloiset leipomon laskiaispullat – 12.3.2011 11:19
norppa kirjoitti:
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Kuvia
2 kuvaa
Keskustelu
23 viestiä, 1 aihe
Kommentit
2 kommenttia
Rekisteröitynyt
25.8.2010 17:46