ponipimu 239 viestejä – 28.10.2011 22:06
kokeilin ensimmäistä kertaa tuulihattuja gluteenittomina, ja tuli aivan törkeän hyviä.
löysin vanhan ohjeen kouluajoilta, ja tein sen mukaan vaihtaen vain jauhot sunnuntain jauhoseokseen.
selasin erilaisia tuulihattuohjeita ja hyvin monessa rasvan määrä oli 100g, mutta tässä kokeilemassani ohjeessa rasvaa tulee vain 50g. vähän kevyempää. taikinaa en pursottanut, olisi ollut liian työlästä, ihan lusikalla ja sormin sain pieniä lihapullan kokoisia palleroita aikaiseksi. eikä ollut liisteriä.
eli ohje:
2,5 dl vettä ja 50g margariinia kiehautetaan kattilassa.
2,5 dl jauhoja ja 1/2 tl leivinjauhetta lisätään kerralla ja muutama minuutti keitellään jotta irtoaa reunoilta ja jauhot vähän kypsyy.
sitten jäähdytellään.
kolme munaa vatkataan yksitellen, kutakin muutama minuutti, ensimmäisen munan aikana kannattaa vispata hiljaisella teholla koska muuten roiskuu pitkin pöytiä ja tässä vaiheessa on kokkareista.
kolmannen munan jälkeen taikina on sileämpää ja lusikalla vaan pellille kökköjä, paista 175 asteessa 30 min, ja ethän avaa luukkua missään vaiheessa paiston aikana.
täytteeksi tein savulohi-tuorejuustoa ja valkosuklaa-nougatmoussea. maistiaiset oli sikahyviä ja huomenna törsätään oikein kunnolla kemuissa!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.