Jezu Ylläpitäjä – 19.2.2015 14:14
Tuoreessa Duodecimissä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli keliakian uusista mahdollisista hoitomuodoista. Markku Mäen pääkirjoitus Uusia mahdollisuuksia keliakian hoitoon listaa useita mielenkiintoisia hoitomuotoja, joiden käyttöönottoon menee varmasti vielä aikaa:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
glutfree 90 viestejä – 19.2.2015 20:14
Mutta entäs ne henkilöt, joilla ei ole keliakiaa, mutta muuten suolisto oireilee rukiin, ohran, vehnän tai kauran syömisen jälkeen? Kun voi olla esim. viljoille allerginen. Lisäksi on muitakin suolistovaivoja, jotka helpottuvat kun välttelee viljoja. Ei tuo gluteenittomuus"muoti" monellekaan ole vaan muoti-ilmiö, vaan ihan oikeiden oireiden hoitamista. Ja juu, varmaan kyllä moni söis myös viljoja, mutta kaikki vaan ei sovi kaikille. Mutta toki tässäkin tutkimustyössä lääkefirmat yrittää olla mukana kiivaasti, jotta saatais taas uusi kohderyhmä, jolle kalliita pillereita tms.syötettäisiin. Sivuvaikutuksistahan ei tässä vaiheessa kukaan edes hiiskahda, että semmoisia vois ollakaan, vaikka ei taida minkään sortin lääkettä olla olemassakaan, josta ei sivuoireita tulisi. Itse ajattelisin, että voisin jotain lääkettä ottaa esim.matkoilla jos joutuu tilanteeseen, ettei mitään muuta ruokaa ole tarjolla ja joutuu jotain gluteenillista syömään. Muuten yritän keliakiaani hoidella näin vanhaan malliin, viljattomasti, ja ah niin trendikkäästi.
nyyti 58 viestejä – 6.4.2015 21:03
Komppaan edellistä. Sinänsä tosi hyvä että hoitomuotoja kehitetään varsinkin jos niistä on edes jollekulle joskus oikeasti apua.
Itselläni kuitenkaan ei ole diagnosoitua keliakiaa, mutta en syö gluteeniviljoja niiden tästä huolimatta aiheuttamien oireiden vuoksi. Ja ottaisin tosi mielläni koska tahansa vaikka donitsin tai mahdollisuuden ostaa esim. täytevoileipä kahvilasta, jos vaan en tulisi siitä kipeäksi.
glutfree 90 viestejä – 8.4.2015 14:18
"ottaisin tosi mielläni koska tahansa vaikka donitsin tai mahdollisuuden ostaa esim. täytevoileipä kahvilasta, jos vaan en tulisi siitä kipeäksi."
Tästä tuli mieleeni, että eikö voitais lääkkeen sijaan kehittää leipomuksia tai alunperin siis viljoja, jotka eivät aiheuttaisi sairastumista tai mahanpuruja vaikka diagnoosia ei olisikaan. Johan näitä on luontaisesti gluteenittomia viljoja, mutta jos vaikka vehnästä sais risteyttämällä tms.sellaista että se sopis kaikille? Epäilen nimittäin, että tämä joskus 40-50-luvulla alkanut kasvien "muokkaaminen" ja ristetyttäminen on tehnyt viljasta sellaista, että se ei meinaa meidän vatsoille sopia. Tai sitten tämä nykyinen jatkuva antiboottien yms.vierasaineiden syöminen tekee suoliston niin yliherkäksi, että kohta mikään ei ole syömiskelpoista...
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.